Világos Veszprémért: Nem kérünk a Gárdából!

2012-09-08 16:59:05

Veszprém – Arra bátorítjuk a csendes többséget, hogy adjanak hangot véleményüknek és tiltakozzanak a Jobbik „gyűlölet roadshow-ja” ellen – hangoztatta a Világos Veszprémért Mozgalom szóvivője a szervezet szombati félpályás útlezárásának központi helyszínén.

Nagy Imre elmondta, hogy a forgalomlassító demonstrációval fel kívánják hívni a figyelmet arra, hogy Veszprém nem kér a Jobbik meneteléséből, nem kér a megfélemlítésből, nem kér a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből. A szervezők tájékoztatása szerint összesen 200 autóval körülbelül 300-400, főként fehér, vagy világos ruhát viselő szimpatizáns vett részt az ellendemonstráción a város hét helyszínén. Azon reményének adott hangot, hogy ahol hasonló rendezvényt szervez a Jobbik, ott a civilek hasonló módon tiltakoznak majd.


 Számunkra a demokrácia fontos értékei a gyülekezéshez való jog és a szólásszabadság, mindenkinek joga van ezzel élni, de nem visszaélni – mondta Nagy Imre és hozzátette: nem értik a Jobbik demonstrációjának mikéntjét és miértjét. Úgy fogalmazott, hogy a Magyar Élet Menete elnevezés „burkolt zsidózás”. A szóvivő beszélt arról is, hogy kérték a pártot: álljanak el a meneteléstől, mert ez főként idős emberekben rossz idők rossz emlékét idézi fel. Szólt arról is, hogy Veszprém egy békés vidéki város, ahol a véleménykülönbségeket párbeszéd útján mindig lehet intézni, nem kell embereket idevezényelni.

- Lehet ezt a vonulást az ablakból kikönyökölve nézni, vagy a függöny mögül titokban, de a Világos Veszprémért Mozgalom arra akarja felhívni a figyelmet, hogy vétkesek közt cinkos, aki néma – fogalmazott Nagy Imre. A szóvivő megfogalmazása szerint a mozgalom civil összefogás, a városukat szerető, annak nyugalmát és békéjét féltő demokratikus gondolkodású magyar emberek mozgalma. A szervezethez több civil egyesület, párt csatlakozott, így a Buhim-völgyi Baráti kör, a Buhim-völgyi Szalon Kulturális Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Hit Gyülekezete, a Józan Ész Társasága, a Lokálpatrióták Egyesülete, a Kádártai Lakosok Egyesülete, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége megyei szervezete, a Szövetségben Együtt Magyarországért, az MSZP, a Szolidaritás veszprémi és megyei szervezete, a Veszprémi Polgári Társaskör.

Forrás: Napló-online

Vissza...