Mindenképpen megtartja rendezvényét a Jobbik

2012-09-05 19:49:24

Aki a felvonulás ellen demonstrál, az a magyar élet ellen tüntet - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a párt veszprémi elnöke. Kovács Rajmund városi elnök elmondta, az elmúlt időszakban a szeptember 8-ra tervezett, a Magyar élet menete elnevezésű veszprémi felvonulásuk kapcsán több párt és civil szervezet szólított fel ellendemonstrációra.

Kovács Rajmund úgy fogalmazott, "elhívásukban megzsarolták a rendezvény szervezőit", hogy ha nem állnak el annak megtartásától, akkor félpályás útlezárással zavarják a programra igyekvőket. Mint mondta, felháborítónak tartja, hogy 2012-ben egy parlamenti párt törvényesen bejelentett rendezvényét ilyen "nemtelen eszközökkel akarják megakadályozni", miközben demokratikus veszprémi polgároknak tartják magukat. Elítéli hogy az MSZP, a volt MSZP-eskből megalakult DK és a baloldal több civil szervezete tiltakozik ellenük, miközben 2006-ban nem emelték fel hangjukat az állampolgárokat ért támadások miatt.

Hozzátette, mindenképpen megtartják a felvonulást 10 órától a Haszkovó úti református templomtól az Óváros térig. Úgy vélte, beszűkül a magyar élettér, tragikusan erősödik a kivándorlás, emellett zajlik a magyarság megnyomorítása, háttérbe szorítása, gazdasági kizsákmányolása - erre hívják fel a figyelmet a menettel. Ezért szerinte aki a rendezvény ellen demonstrál, az a magyar élet ellen tüntet. A várható létszám kapcsán kifejtette, konkrét adat nincs, de sokan érdeklődtek, példaként pedig hozzátette, nemrégiben a devecseri tüntetésükön közel ezren vettek részt.

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik önkormányzati képviselője pedig szólt arról, az elhelyezkedési problémák, a munkanélküliség okozza a legnagyobb gondot a fiataloknak. Emellett a munkavállalók az uniós bérek negyedéért dolgoznak itthon. Hangsúlyozta, ők valamiért, és nem valami ellen vonulnak fel szombaton.

Forrás: Veszport

Egy-két megjegyzés tőlem:

Kicsit meglep, hogy ennyire nem értik a veszprémi Jobbik vezetői, mi történik. Elítélik, hogy az MSZP, meg a DK és a baloldal többi civil szervezete tiltakozik ellenük. Igencsak szelektív az felfogóképességük. Civilek, Világos Veszprémiek nem fogadják kitörő örömmel a menetelési tervüket. S ehhez csatlakoztak egyházak, és demokraták, demokratikus pártok tagjai. Elég szomorú, hogy az LMP némileg félrebeszélve nem volt képes erre, s a Fidesz, pedig szintén invitálták a szervezők, mert állítólag ők is demokraták, még mindig lapítanak.

Mi az, hogy fenyegette őket bárki. Ők fenyegettek arra a levélre válaszolva, amiben kérték a világos veszprémiek, hogy álljanak el a menetekés tervétől és nem hozzák ide Veszprémbe az ország összes tiltott egyenruhában vonulgatóját. Talán még vannak, akik értik is amit olvasnak.

Mi ez a zagyvaság, hogy "aki a felvonulás ellen demonstrál, az a magyar élet ellen tüntet." Ők, a vonulgatók lennének a magyar élet? Mi jogon? Nem a magyar élet ellen demonstrál itt senki, hanem a zsidózásuk, a rasszizmusuk, a radikalizmusuk, a megfélemlítő magatartásuk ellen!

Katanics S.

Vissza...