HANTI VILMOS ÜZENETE

2012-09-01 08:31:11

HANTI VILMOS  ÜZENETE VESZPRÉM MEGYE ANTIFASISZTÁINAK MEGMOZDULÁSÁRA, SZEPTEMBER 8-RA!
Kedves Barátaim!
Sajnos, személyesen nem lehetek ott veletek Veszprémben szeptember 8-án az antifasiszta megmozdulásotokon, de az általam elnökölt Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) valamint az Ellenállók Nemzetközi Antifasiszta Szövetsége (FIR) is teljes mértékben  szolidáris kezdeményezésetekkel.  

Az igazán nagy érték, mert példát mutattok másoknak is, amikor nem hagyjátok magatokat a szélsőjobbtól leteríteni, s helyi ellenállással éltek. Ezzel nagy mértékben erősítitek a helyi demokrácia újraszervezésének az esélyét. Ti egy olyan régióban vagytok, ahol már jelentősen megvetette lábát a szélsőjobb. Bátor fellépésetek ezért is külön nemes, tisztességes. Egész Magyarország, sőt Európa  érdekét is szolgálja.  

Örömmel láttam, hogy felhívásotokhoz sokan csatlakoztak különféle szervezetek. Az antifasizmus nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, hanem minden humanista ember életútja. Ezt kell szemünk előtt tartanunk, mert a közös fellépéshez szükség van a mai, hazai baloldal minden tagjára, a liberális, valamint a konzervatív erőkre egyaránt,  vallásosakra, nem vallásosakra egyaránt.
Azért kell küzdenünk, hogy hazánkban a kirekesztés elutasítása, a demokrácia igénye általános érték, a túlnyomó többség kultúrája legyen, hogy az antifasizmus állandó életérzéssé váljék, amely késztetést jelent a humanista értékek érvényesítésére, a diktatúra elutasítására, ahogy Ady Endre is biztat bennünket: "Őrzők, vigyázzatok a strázsán!" 
Veszprémi barátaink! Meghajtom a fejem előttetek!
Éljen a demokrácia, 
soha többé fasizmust!
Hanti Vilmos
a MEASZ és a FIR elnöke
Budapest, 2012. szeptember 1. 

Vissza...