" mert vétkesek közt cinkos, aki néma "

2012-08-31 07:29:46

Veszprémiek! Veszprém Barátai! Polgártársaink! Szeptember 8-án a Jobbik Veszprémben a „Magyar Élet Menete” névvel vonulást szervez a Haszkovó lakótelepen található református templomtól az Óváros térre. Mi, veszprémi és Veszprémet szerető demokraták, nem kérünk a Jobbik menetéből! Nem kérünk a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből!

A Világos Veszprémért Mozgalom és a felhíváshoz csatlakozók (civil szervezetek és pártok tagjai, hívő emberek és józan ésszel gondolkodó polgárok) arra kérik a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezetét, hogy mondja le a szeptember 8-ra meghirdetett menetelését.

Amennyiben nem áll el a Jobbik a rendezvény megtartásától, a Veszprémbe bevezető 6 közút mentén 8.00 és 10.30 között félpályás útlezárásokkal fogjuk nehezíteni a bejutást és olyan transzparensekkel várjuk az ideérkező és ide vezényelt menetelőket, ami világossá teszi a számukra, hogy az itt élő emberek békében akarnak élni egymással, tiszteletben tartva a különbözőségeiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködést, a kirekesztést, a kisebbség ellenességet, az antiszemitizmust, a rasszizmust!

Veszprém, 2012. augusztus 27.

Világos Veszprémért Mozgalom

A felhíváshoz eddig csatlakozók:

  • Buhim-Völgyi Baráti Kör,

  • DK (Demokratikus KoalĂ­ciĂł) VeszprĂ©m városi Ă©s VeszprĂ©m megyei szervezetei,

  • HIT GyĂĽlekezete,

  • JÉT (JĂłzan Ész Társaság),

  • Kádártai Lakosok EgyesĂĽlete,

  • LokálpatriĂłták a VárosĂ©rt KözhasznĂş EgyesĂĽlet,

  • MEASZ (Magyar EllenállĂłk Ă©s Antifasiszták SzövetsĂ©ge) VeszprĂ©m megyei szervezete,

  • MSZP (Magyar Szocialista Párt) VeszprĂ©m,

  • SZEM (SzövetsĂ©gben EgyĂĽtt MagyarországĂ©rt) VeszprĂ©m városi Ă©s VeszprĂ©m megyei szervezetei,

  • Szolidaritás (Magyar Szolidaritás Mozgalom) VeszprĂ©m városi Ă©s VeszprĂ©m megyei szervezetei

 A forgalomlassító demonstrációk helyszíneit hamarosan közzé tesszük.

A helyszíneket egyetértésük kifejezése érdekében gyalogosan is megközelíthetik!

Várunk mindenkit fehér felsőruházatban!

 

Jelentkezés, kapcsolattartás:

vilagosveszpremertszervezo@gmail.com

 Kedves Barátom!

Szeptember 8-án a Jobbik Veszprémben a „Magyar Élet Menete” névvel vonulást szervez a Haszkovó lakótelepen található református templomtól az Óváros térre.

Nem világos (merthogy nem tették világossá), hogy mindezt milyen célból teszik, de látva az elmúlt időkben általuk rendezett – meglátásunk szerint törvénytelen cselekedetektől sem mentes – rendezvényeiket, mi, veszprémiek nem kérünk a vonulásukból!

Nem kérünk, mert azt gondoljuk mi is, amit az Élet Menete Alapítvány megfogalmazott Vona Gábornak írt levelében.

"Zsidózni sokféleképpen lehet. ... A honi szélsőjobb, úgy látszik, nem fogy ki az ötletekből. A Tiszaeszlári vérvád után most az élet menetét fordítja visszájára: a nácik és a nyilasok áldozatait gúnyolja ki otromba és politikai célzatossággal. ...nekünk nem kell hangoztatni, magyarok vagyunk.”

Nem kérünk a megosztásból, a kirekesztésből, és elvárjuk, hogy ne vonulgassanak és hangoskodjanak sem egyes népcsoportokat, sem egyes felekezetek tagjait, sem a kormányt, sem az ellenzéket szidalmazó emberek a lakóhelyünkön.

Ne meneteljenek betiltott egyenruhában, paramilitáris szervezetek tagjaiként azokon az utcákon és tereken, ahol mi békében akarunk és tudunk élni egymással, az ide látogató vendégekkel, s mindenkivel, aki békés szándékkal érkezik közénk.

Levélben fordulunk a Jobbik Magyarországért veszprémi alapszervezetéhez, hogy a rendezvényt mondja le, és hagyjon fel a vonulásos tervével!

Ha a vonulást mégis megtartják, egyet nem értésünk jeléül

  • a városba vezetĹ‘ Ăştvonalaknál fĂ©lpályás Ăştlezárásokkal kĂ­vánjuk lassĂ­tani a forgalmat. NehezĂ­teni fogjuk a bejutást VeszprĂ©mbe, Ă©s olyan transzparensekkel várjuk az ideĂ©rkezĹ‘ Ă©s ide vezĂ©nyelt menetelĹ‘ket, ami világossá teszi számukra, hogy az itt Ă©lĹ‘ emberek bĂ©kĂ©ben akarnak Ă©lni egymással, tiszteletben tartva a kĂĽlönbözĹ‘sĂ©geiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködĂ©st, a kirekesztĂ©st, a kisebbsĂ©g-ellenessĂ©get, az antiszemitizmust, a rasszizmust,

  • felhĂ­vjuk minden veszprĂ©mi polgár figyelmĂ©t arra, hogy ne engedje magát megtĂ©veszteni Ă©s ne csatlakozzon ehhez a – megosztást már az elnevezĂ©sĂ©ben is magában hordozĂł – menethez.

  • közzĂ©teszĂĽnk egy „FelhĂ­vás”-t is (levelĂĽnkhöz mellĂ©kelve),

lehetővé téve minden veszprémi polgárnak, civil szervezetnek, politikai pártnak, egyháznak, hogy belátása szerint csatlakozzon kezdeményezésünkhöz.

Veszprém, 2012. augusztus 29.

Világos Veszprémért Mozgalom

A Jobbik elnökének válaszlevele:

Tisztelt Világos Veszprémért Mozgalom!

Levelükben leírják, hogy az itt élő emberek békében akarnak élni egymással, tiszteletben tartva a különbözőségeiket, nem akarják a megosztást, a gyűlölködést, a kirekesztést, a kisebbségellenességet, az antiszemitizmust, a rasszizmust. Tisztelettel kérem Önöket, hogy írják meg nekem pontosan, hogy ezt a felmérést mikor, hol és mennyi megkérdezett részvételével készítették, mert én is Veszprémben élek, és nem találkoztam azzal a kérdőívvel, hogy mit is akarnak a veszprémi polgárok. Számomra így a levelük egy része hiteltelen. Mi sem kérünk a megfélemlítésből és a zsarolásból, amit Önök most ezzel a levéllel megpróbáltak megtenni. Miként tarthatják magukat demokratának, ha tisztességtelen eszközöket alkalmaznak? Sehogy. Ez nem demokrata tett, hanem egy gyáva próbálkozás.

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a rendezvényt mindenképpen megtartjuk.

Kérem, vigyázzanak a testi épségükre, amikor demonstrálnak a Veszprémbe vezető utakon, mert egyúttal a veszprémi polgárok bejutását is akadályozni fogják.

Kovács Rajmund elnök

Veszprémi Jobbik

 

Vissza...