A Cinege utcai fogoly

2012-08-17 10:39:25

OrbĂĄn Viktor fĂ©l. Van is mitƑl. Tönkretette MagyarorszĂĄgot. TörtĂ©nelmi lĂ©ptĂ©kƱ Ă©s mĂ©retƱ felhatalmazĂĄst kapott az ĂĄltala megtĂ©vesztett vĂĄlasztĂłktĂłl 2010 tavaszĂĄn, de nem Ă©lt, hanem visszaĂ©lt a lehetƑsĂ©ggel.

Olvasom a hĂ­rt, hogy OrbĂĄn Viktor hĂĄzĂĄt, sƑt, az egĂ©sz utcĂĄt elkerĂ­tik a kĂŒlvilĂĄgtĂłl. Oda halandĂł be nem mehet, csak ha ott lakik az illetƑ. A rendelkezĂ©s kĂ©t hĂłnapra Ă©rvĂ©nyes egyelƑre. Akik meghoztĂĄk, nyilvĂĄn nem kalkulĂĄltak azzal, hogy ebben mĂ©g nincs benne oktĂłber 23-a. A diktĂĄtor egyelƑre a szeptembert szeretnĂ© tĂșlĂ©lni.

Csak azt nem Ă©rtem, hogy ha OrbĂĄn szerint megnyertĂŒk a hĂĄborĂșt, minket irigyel egĂ©sz EurĂłpa, akkor miĂ©rt ez az elzĂĄrkĂłzĂĄs? SzĂŒntelen utcabĂĄlt kellene rendezni a vĂĄlasztĂĄsig, nem kordont emelni a ki tudja mibƑl Ă©pĂŒlt Ă©s ki tudja, mekkora palota körĂ©. Most megy ki szĂĄzmilliĂłkĂ©rt a következƑ inzultĂĄciĂłs levĂ©l, hiszen szeretjĂŒk a munkĂĄnkat. Mire fel akkor ez az aggodalom? Lehet, hogy vilĂĄgosabb napjaiban a miniszterelnök is tudja, hogy amit tett ezzel az orszĂĄggal, az törtĂ©nelmi bƱn? Hogy milliĂłkat nyomorĂ­tott meg, tĂ­zezreket tett gazdaggĂĄ, hogy szĂ©tverte az ifjĂș magyar demokrĂĄciĂĄt, hogy bĂłvliba vitte az orszĂĄgot, hogy emberi kapcsolatok szĂĄzezreinek tönkretĂ©telĂ©Ă©rt felelƑs?

GyurcsĂĄny Ferenc Ă©s csalĂĄdja hetekig hallgatta a kĂłrust a hĂĄzuk elƑtt, amely a csalĂĄdfƑt fel akarta akasztani. Odabent kiskorĂș gyermekek hallgattĂĄk a szidalmakat. Igaz, GyurcsĂĄny nem kreĂĄlt magĂĄnak terrorelhĂĄrĂ­tĂłnak nevezett magĂĄnosztagot tĂ­zmilliĂĄrdĂ©rt. Demokrata ilyet nem tesz. Pedig GyurcsĂĄny alatt kisebb volt az ĂĄfa, jobban Ă©ltek az emberek, többen tanultak az egyetemen, nem vertĂ©k szĂ©t a közoktatĂĄst, nem legitimĂĄltĂĄk jövedelemkĂ©nt a hĂĄlapĂ©nzt, nem vegzĂĄltĂĄk a rokkantakat, kisebb volt az inflĂĄciĂł, tiszteltĂ©k az idƑs embereket, fejlesztettĂ©k az orszĂĄgot, bĂłvliba sem minƑsĂ­tettek minket, nem neveztek ki pĂĄrtkatonĂĄkat az ÁSZ vagy az ORTT Ă©lĂ©re, kisebb volt a bƱnözĂ©s Ă©s a lista mĂ©g hosszan sorolhatĂł lenne.

OrbĂĄn azonban fĂ©l. Hova tƱnt a "bĂ©kemenet"? Ha valamibƑl egĂ©sz biztosan tudni lehet, hogy a Nemzeti EgyĂŒttmƱködĂ©s RendszerĂ©nek hazudott önkĂ©nyuralom recseg-ropog, az a Cinege utca lezĂĄrĂĄsa. Ilyesmivel sĂșlyos bƱnökkel terhelt politikusok prĂłbĂĄlkoznak. Pedig ha a tömeg egyszer elindul... akĂĄr egy vĂ©dett hĂĄz felĂ© is, nemigen lehet Ƒket megĂĄllĂ­tani. Ahhoz mĂĄr tĂșl sok az Ă©hezƑ, Ă©s kilĂĄtĂĄstalansĂĄgban vergƑdƑ magyar. 

A mostani ellenzĂ©k nem gyĂșjtatott tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄzat, nem verte szĂ©t a nemzeti ĂŒnnepeket, nem hazudta a csƑcselĂ©k randalĂ­rozĂĄsĂĄnak megfĂ©kezĂ©sĂ©re, hogy rendƑrterror. RemĂ©lem, nem is lesz ilyen. A Cinege utca leghĂ­resebb lakĂłja azonban fogoly. Önmaga bƱneinek foglya. FĂŒlsiketĂ­tƑ lesz az utca nĂ©masĂĄga. Csak fel ne köttesse a lordmajort, ha bosszantja bĂĄrmi nesz.

Forrås: Gréczyblog

Vissza...