Béci bá Ausztráliába utazik

2012-08-10 07:05:35

Hamarosan köddé válik az öreg!

Egy hete, amikor magamból kicsit kikelve küldtem el Béci bácsit „melegebb égtájakra”, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar teljesül a vágyam.

Persze nem is Ausztráliába akartam én elküldeni, meg nem is a „melegebb égtájakra”, egyszerűen besokalltam attól, amit a felelős főszerkesztő már évek óta művel a minden veszprémi postaládájába hétről hétre eljutó Veszprémi 7 Napban. Darcsi úr, a maga által kitalált belvárosi kissé gügye balosnak bemutatott öregurat „iskolázza le” rendszeresen. A történetek szinte kivétel nélkül mindig arról szóltak, hogy Béci bácsi megemlítette a balliberális média által tárgyalt aktuálpolitikai események valamelyikét, és Darcsi a jobboldali média sokszor teljesen blődli és minden alapot nélkülöző állításaival visszaosztotta az öreget. Nem szólt ez persze másról, mint arról, hogy a baloldaliak (Béci bácsistól) hülyék és arról, hogy a baloldal érvei pár karakterben-hétről-hétre laza könnyedséggel cáfolhatóak meg. No és persze szólt arról is, hogy az a több tízezer háztartás lakója, ahova eljutott az „ingyenes” újság, erre az „érvrendszerre” hallgasson, ha már máshonnan ráfordítható pénz híján tájékozódni képtelen.

Nem tudom, hogy a múlt heti írásom mennyiben járult hozzá, hogy Béci bácsi "elrepüljön" Aranka nénivel együtt rokon-látogatni Ausztráliába. Az viszont tény, hogy azt „kértem”, hadd legyek legalább egyszer én a Bécibá. S szerkesztőkém velem vitassa meg az aktuálpolitikai kérdéseket, majd én mondok olyan érveket, ami nem lesz annyira könnyen lesöpörhető, mint a gügyének megrajzolt Béci bácsi "érvei". Nem tartom valószínűnek, hogy a jövő héten velem fut össze majd Darcsi úr a Főposta előtt, a Kossuth utcai gödrök között botladozva. S nem hiszem, hogy a közöttünk zajló párbeszéd kerül glossza formájában a következő héten az olvasók elé. Azt sejtem, felelős szerkesztőkémnek túl sokan mondták már (akár az öklüket is rázva), hogy nagyon tele vannak már Béci bácsival és tényleg jó lenne, ha beláthatatlan időre elhúzna, ha nem is Ausztráliába, de Veszprémtől meglehetősen nagy távolságra.

Vissza...