Csak lennék én a Bécibá!

2012-08-03 15:12:36

Kell ám ahhoz némi gátlástalanság, hogy valaki a saját agya szüleményével, egy önmaga által szándékosan „ügyefogyott” balosnak kreált vízióval, „Magyar Bélával” merjen csak vitába szállni!

Egy hetente 27 198 példányban megjelenő és minden háztartásba ingyenesen eljuttatott, (évi 23 millió Ft közpénzzel támogatott) kiadvány felelős főszerkesztője az arcátlanság határát súroló módon engedi meg magának, hogy rendszeresen hülyítse az olvasókat a „Bécibá” kérdéseire adott (a hatalomnak mindig lelkesen alányaló) válaszaival.

Épp ideje lenne Béci bácsinak is „szabadságra menni”! S amíg az „öreg” szabin van, azt javaslom a szerkesztőnek, velem folytasson -egy valós- párbeszédet! Majd én érvelek Béci bácsi helyett, s kérdezek is ha kell! S garantálom, egészen bizonyosan sokkal izgalmasabban!

Úgy „tájékoztat” a legutóbbi -mai számban- a még valójában csak az első reakciókat tesztelő választás előtti regisztráció bevezetésének gondolatáról, hogy csak a jobboldal által kreált, sokszor szemtelenül hazug és nagyon leegyszerűsített „válaszokat” mondja a Fidesz-klientúra egyik jól megfizetett tagjaként vissza az olvasók számára.

Sajnálatos tény, hogy a választók legnagyobb része torkig van már a napi politikával. Nem érdekli, s nem is érti, mi történik körülötte. Nincs ideje és pénze arra a napi betevőért vívott küzdelem mellett, hogy sokoldalúan tájékozódjék, s megértse, mi az egyes információk mögötti valós tartalom. Azt gondolja -okkal-hogy a politika úri huncutság és nem róla, nem a problémáinak a megoldásáról szól! Most, hogy a Fidesz a „fülkeforradalomnak” az eredményeként villámgyorsan bevezette az egypárti parlamenti diktatúrát, most hogy felszámolta a demokratikus intézményrendszer utolsó védbástyáit, likvidálta a köztársaságot, a hatalmának megtartása érdekében egy olyan új választási törvényt kreál(t), ami egyértelműen a hatalmának megőrzését szolgálja csupán. Ha a politikailag passzívaktól időben-a regisztrációk elmulasztása miatt- elveszik a választójogot, gyakorlatilag már csak arra kell ügyelniük, hogy a minden körülmények között (kedvezményekkel és, vagy hitből) maguk mellett tartott kb. másfél milliós választói táborukat okosan mozgassák. A jól karbantartott Kubatov listát felhasználva -hiába lesz a hatalmat utálók száma ennél a másfél milliónál jóval nagyobb- játszi könnyedséggel teremthető meg a hatalom évtizedeken át, folyamatosan egy kézben tartása. (Mindez úgy, hogy hazug módon az is állítható demokrácia és szabad választások vannak változatlanul hazánkban.) Az ajánlószelvények gyűjtési módjának most már hagyományosnak is mondható megszabása (persze a gyűjtési idő jelentős lerövidítésével és az induláshoz szükséges cédulaszám duplára emelésével) a napi szinten érzékelhető munkahelyféltés s egyéb jogos félelemek érzésének megteremtésével és a választási bizottságok elfideszesítésével szintén megfelelő „biztosítéka” a leválthatatlanságuknak.

Egy fiatal, Szombathelyen élő ügyvéd barátom kiváló módon, alapos érvelést adva írja le blogbejegyzéseiben azokat a tényeket, amelyek világossá teszik, miért jelenthető ki bátran, hogy a Fidesz a közeljövőben választási csalásra készül.(Ide klikkelve érheti el az írást!)

Nem csodálkozom, hogy a felelős szerkesztő az ilyen információforrásokat egészen bizonyosan nem olvasó „Béci bácsival” vívja csak meg Veszprém város 7 Napot olvasó polgárai előtt a nem éppen túl mélyen szántónak és elemzőnek tekinthető álszópárbaját!

Bár egy percig sem hiszem, hogy Darcsi úr valaha is változtat eddigi magatartásán, ha mégis meggondolná, javaslom, legalább egy alkalommal cserélje le rám a beszélgetőtársát!

Vissza...