Fidesz-MSZP nagykoalíció?

2012-08-01 10:30:38

Alig pár nap leforgása alatt három szocialista politikus gondolta úgy, hogy fel kell ajánlania Orbán Viktornak a Mesterházy Attila vezette párt szolgálatait. Először Suchman Tamás, majd Szekeres Imre, végül a budapesti elnök, Molnár Zsolt. Nem tudni, hogy van-e emögött elnökségi döntés, vagy csak néhány, magáról megfeledkezett szocialista aggódik önmaga és a Haza sorsa felett.

Az ország majdani kormányozhatóságával, a Köztársaság érdekével érvelnek, mintha a haza csak úgy lenne megmenthető, ha gyorsan összefésülnék Rogán Antal és Bárándy Gergely, Kunhalmi Ágnes és Hoffmann Rózsa nézeteit és terveit. Látom magam előtt, ahogy Orbán Viktor és Mesterházy Attila felelősen összehajolnak. Orbán kicsit visszább vesz az alaptörvényéből, sőt, azt is vállalja, hogy Szájerné mellett a Bárándy-dinasztia ifjabb tagjai is beleszólást kaphatnak abba, hogy az ügyvéd találkozhat-e a gyanúsítottal, illetve, hogy melyik bíróságra kerüljenek az ellenzéki politikusok "ügyei." Az MSZP cserébe vállalja, hogy szemet húny a rokkantak vegzálása felett, sőt, Korózs Lajos igen gombot nyom a nyugdíjak csökkentésére. Az államosítási tervek terén gyorsabb az egyeztetés, mint bárki előzetesen gondolta volna, sőt, a bankok káros szerepéről szóló közös doktrína is hamarabb elkészül a vártnál. Az MSZP politikusai a jövőben is a nyilas érzelmű írásokkal operáló Magyar Hírlapban üzennek a többi pártnak, és a a Margit-híd felújításának körülményeire létrehozandó parlamenti vizsgáló bizottság is okafogyottá válik.

A Közgép az MSZP szerint is csak egy nemzeti tulajdonú vállalkozás lesz, sőt, az alaptörvénybe is csak az kerül be, hogy az MSZP és a baloldal csak 2002 és 2010 között tört rá a nemzetre, különös tekintettel Gyurcsány Ferenc kormányzásának időszakára. Az egykori Gyurcsány-kormány MSZP-s képviselő tagjai kicsit szemlesütve asszisztálnak ehhez, mint ahogy ahhoz is, hogy a jegybank elnöke, Matolcsy György a hazai vállalkozások élénkítése érdekében belenyúljon a tartalékba, de mit tehetnek, ez a Köztársaság érdeke.

Komoly eredményt is elérhet az MSZP a Fidesszel közösen kormányozva: eggyel kevesebb kórházat zárnak be, cserébe viszont marad az egykulcsos adó. 

Az előkoalíciós tárgyalások eredménye az is, hogy Hódmezővásárhelyen az első ellenzéki egyeztetés után az MSZP váratlanul bejelentette, hogy egyedül indít jelöltet, ráadásul olyat, akit legutóbb a Zöld Baloldal is legyőzött. Nehogy esetleg a vártnál szorosabb legyen a meccs Lázár János birodalmában. 

Egyedül azon lesz komolyabb vita, hogy legyünk-e gyarmat. Az MSZP ebben megosztott, Kovács László ugyanis  uniópárti, még akkor is, ha mostanában mindenhonnan leváltották.

A többi megy, mint a karikacsapás. A Köztársaság érdekében.

Forrás: Gréczyblog

Vissza...