„BĂ©cibá”! TudjĂĄk, az a posta elƑtt szerkesztƑkĂ©mmel fecsegƑ fantom!

2012-07-29 10:00:05

Darcsi felelƑs szerkesztƑ Ășr nagy bĂĄnatunkra letudta a szabadsĂĄgĂĄt, s most Ășjult erƑvel bombĂĄz minket az Ă©vi 23 milliĂł Ft közpĂ©nzbƑl fenntartott VeszprĂ©mi 7 Napon keresztĂŒl a BĂ©ci bĂĄcsis törtĂ©neteivel. Az „öreget” (aki persze nyilvĂĄnvalĂłan nem mĂĄs, mint Darcsi Ășr agyĂĄnak kissĂ© perverz szĂŒlemĂ©nye) alapvetƑen baloldali Ă©rzelmƱ öregĂșrkĂ©nt jelenĂ­ti meg, aki a meggyƑzƑdĂ©sĂ©bƑl fakadĂłan Ă©s a szerzƑ szĂĄndĂ©ka szerint kicsit gĂŒgye, impertinens, affĂ©le örökös bajkeverƑ.

A hetente megjelenƑ, az „öreget” Ă©s Ă­gy minket, olvasĂłkat is fölĂ©nyesen kioktatĂł Ă­rĂĄsokban BĂ©cibĂĄ egĂ©szen vĂ©letlenĂŒl Ă©s rendszeresen csak a szerkesztƑkĂ©met lesi a posta elƑtt, hogy megjelenĂ©sekor elmondhassa neki (agyalĂĄgyultakra jellemzƑ mĂłdon) amit Ă©rteni vĂ©l a mĂĄra igencsak szƱk keretek közĂ© beszorĂ­tott baloldali mĂ©dia (NĂ©pszava, ATV, KlubrĂĄdiĂł) ĂĄltal joggal megfogalmazott aggĂĄlyokbĂłl (, az „orbĂĄni vilĂĄg valĂłsĂĄgĂĄrĂłl, a magyar demokratĂșrĂĄbĂłl”).

 

Most, hogy GyurcsĂĄny Ferencet az Ă©vek Ăłta tartĂł gyanĂșsĂ­tgatĂĄs (Schiffer AndrĂĄs 2009. oktĂłberĂ©n jelentette fel, az ĂŒgyĂ©szsĂ©g 2011. ĂĄprilisĂĄban gyanĂșsĂ­totta meg a volt miniszterelnököt) utĂĄn sem sikerĂŒlt az ĂŒgyĂ©szsĂ©g vizsgĂĄlĂłdĂĄsai alapjĂĄn perbe fogni, friss tĂ©makĂ©nt azzal foglalkozik a „helyi jobboldalnak nagy igyekezettel bokĂĄt csattogtató” szerkesztƑ, hogy GyurcsĂĄny mit mond az Ă©vek Ăłta tartĂł vĂĄdaskodĂĄsokra vĂĄlaszul az ĂŒgyĂ©szsĂ©g szolgalelkƱ magatartĂĄsĂĄrĂłl Ă©s Polt PĂ©ter szemĂ©lyĂ©rƑl. Egy Ă­zig-vĂ©rig jobboldali bĂ©rtollnokhoz mĂ©ltĂłan, erƑteljesen kikarikĂ­rozva, alapos tĂșlzĂĄsokkal, ferdĂ­tĂ©sekkel tarkĂ­tottan mondatja el BĂ©ci bĂĄcsival, hogy (a baloldali mĂ©diĂĄban megjelentek szerint) milyen következmĂ©nye kellene legyen egy normĂĄlisan mƱködƑ demokrĂĄciĂĄban annak, ha az ĂŒgyĂ©szsĂ©g egy az egĂ©sz vilĂĄgban nagy visszhangot kivĂĄltĂł gyanĂșsĂ­tĂĄs utĂĄn mĂ©gsem fogalmaz meg GyurcsĂĄny Ferenccel szemben semmifĂ©le vĂĄdat. Gunyorosan, olyan Ă©llel Ă­r, mintha abszurd dolog lenne elvĂĄrni azok tĂĄvozĂĄsĂĄt a pozĂ­ciĂłikbĂłl, akik Ă©veken ĂĄt folyamatosan azzal traktĂĄltĂĄk a nyilvĂĄnossĂĄgot, hogy GyurcsĂĄny visszaĂ©lt hatalmĂĄval Ă©s Ă­gy bƱnt követett el a SukorĂłnĂĄl tervezett megaberuhĂĄzĂĄs ĂŒgyĂ©ben.

Akik  a bƱnössĂ©get vizionĂĄltĂĄk, annak ellenĂ©re maradnak meg jĂłl fizetett pozĂ­ciĂłikban, hogy a szĂłbeszĂ©d szerint mindenfĂ©le aljas Ă©s egyĂĄltalĂĄn nem eurĂłpai mĂłdon szabĂĄlyozott vĂĄdalkuval prĂłbĂĄltak rĂĄvenni a megfĂ©lemlĂ­tĂ©s eszközĂ©t is alkalmazva mĂĄs, az ĂŒgyben Ă©rintett vĂĄdlottakat arra, hogy valljanak a volt miniszterelnökre. A jelenlegi viszonyokat ismerƑk persze mĂĄr megtanulhattĂĄk, botorsĂĄg elvĂĄrni, hogy a megalapozatlan rĂĄgalmakba, a felelƑtlen kijelentĂ©sekbe belebukjanak a jobboldali klientĂșra tagjai. EszĂŒk ĂĄgĂĄban sincs tĂĄvozni a pozĂ­ciĂłjukrĂłl, ahova ez a degenerĂĄlt, naprĂłl-napra egyre jobban a diktatĂșrĂĄba - elƑre megtervezetten, szĂĄndĂ©kosan- tartĂł hatalom beĂŒltette Ƒket.

VisszatĂ©rve az eheti Darcsi fĂ©le, 7 Napban megjelent jegyzetre, miutĂĄn szerkesztƑkĂ©m BĂ©ci bĂĄcsi mindenfĂ©le indoklĂĄs nĂ©lkĂŒl megfogalmazott Ă©s GyurcsĂĄnyt vĂ©dƑ ĂĄllĂĄspontjĂĄt a tĂ©nyek elhallgatĂĄsa ĂĄrĂĄn igyekszik nevetsĂ©ges ĂĄllapotĂșra karikĂ­rozni, a sok, szerinte zavaros gondolat helyretevĂ©sĂ©nek ĂĄlsĂĄgos szĂĄndĂ©kĂĄval szĂłlal meg (Ɛ, a felelƑs szerkesztƑ) Ă©s roppant nagy bölcsessĂ©ggel, magabiztosan teszi helyre az öregĂșr visszhangozta „sĂŒletlensĂ©geket”. SzokĂĄs szerint Ă©s hogy a veszprĂ©mi nĂ©pek se felejtsĂ©k, GyurcsĂĄnyozik is egy kicsit, s nanĂĄ hogy felidĂ©zi az Ƒszödi beszĂ©dbƑl azt az egy mondatrĂ©szt, amit a jobboldali mĂ©dia 2006 szeptemberĂ©ben Ă©s persze azĂłta is, az egĂ©sz beszĂ©d Ă©s a körĂŒlmĂ©nyek korrekt bemutatĂĄsa helyett igyekezett az ostobĂĄk fejĂ©be minĂ©l elementĂĄrisabb erƑvel belevĂ©sni. Most, amikor kiderĂŒlt, nem sikerĂŒlt perbe fogni a volt miniszterelnököt, megint ezzel kezdi mondĂłkĂĄjĂĄt ez a derĂ©k mĂ©dialakĂĄj! S nanĂĄ, hogy fokozza mĂ©g egy kicsit azzal, hogy most is arrĂłl papol meglehetƑsen ĂĄlsĂĄgos mĂłdon az Ƒt a mĂ©g „nincs mĂĄs ingyen kĂ©nyszerĂ©bƑl” olvasni kĂ©nytelen veszprĂ©miek fejĂ©be, hogy „neki csak az nem tetszik”, hogy bizonyĂ­tĂ©kok hiĂĄnyĂĄban törtĂ©nt meg a felmentĂ©s, s nem bƱncselekmĂ©ny hiĂĄnyĂĄban. Az  ugyanakkor nem zavarja egyĂĄltalĂĄn, hogy GyurcsĂĄny a mĂ©diĂĄn keresztĂŒl fĂ©lreĂ©rthetetlen mĂłdon jelentette azt be, pontosan azĂ©rt fog az ĂŒgyĂ©szsĂ©gnĂ©l panasszal Ă©lni, mert szerinte a bƱncselekmĂ©ny elkövetĂ©se nem ĂĄll fenn, s akiket mĂ©g most is perbe tartanak, azokrĂłl is ki fog derĂŒlni, hogy a velĂŒk szemben megfogalmazott vĂĄdak is teljessĂ©ggel megalapozatlanok.

SƑt, ennĂ©l hatĂĄrozottabb kijelentĂ©st is tett GyurcsĂĄny Ferenc. Elmondta, kemĂ©nyen fog kĂŒzdeni azĂ©rt, hogy akiket ebben az ĂŒgyben hozzĂĄ hasonlĂłan meggyanĂșsĂ­tottak, azokat is kĂ©nytelen legyen bƱncselekmĂ©ny hiĂĄnyĂĄban felmenteni az ĂŒgyĂ©szsĂ©g. A volt miniszterelnök vĂ©lemĂ©nye szerint az ĂŒgyĂ©szsĂ©g tart mĂĄr annyira tƑle, hogy vele szemben nem merte a hĂșrt tovĂĄbb feszĂ­teni, de a többiek esetĂ©ben mĂ©g igyekszik egy ideig ezt a valamikor- amĂ­g a haszonlesƑ politika rĂĄ nem telepedett - komoly ĂĄllami bevĂ©teleket Ă­gĂ©rƑ Ă©s munkahelyteremtƑ szĂĄndĂ©kkal elindĂ­tott beruhĂĄzĂĄsi elkĂ©pzelĂ©st „bƱnĂŒgykĂ©nt” lebegtetni.  Az idƑhĂșzĂĄssal, taktikĂĄzĂĄsok sorozatĂĄval tarkĂ­tott Ă©s a szĂ©lsƑjobb harci kedvĂ©t fenntartani akarĂł vĂĄdaskodĂĄssal cĂ©l minĂ©l eredmĂ©nyesebben segĂ­teni OrbĂĄn Viktor hatalommegtartĂł Ă©s a demokratikus intĂ©zmĂ©nyrendszert felszĂĄmolni igyekvƑ politikĂĄjĂĄt. Darcsi Ășr szĂĄmomra meglehetƑen hitvĂĄnynak tƱnƑ mĂłdon, olyan szĂĄjbarĂĄgĂłsan, hĂĄtha a tĂĄjĂ©kozatlanok azĂ©rt „megeszik”, zĂĄrja BĂ©ci bĂĄcsival folytatott ĂĄlpĂĄrbeszĂ©dĂ©t. Azt sugallja zĂĄrĂłgondolatĂĄban, hogy GyurcsĂĄny felmentĂ©se utĂĄn (mily szomorĂș tĂ©ny lehet ez a szerkesztƑ Ășr szĂĄmĂĄra) csupĂĄn annak az 5 embernek kell most mĂĄr elvinni ezt a „balhĂ©t”, akikkel szemben az ĂŒgyĂ©szsĂ©g vĂĄdat emel. Micsoda alĂĄvalĂłsĂĄg ez szerkesztƑkĂ©m?! Mintha GyurcsĂĄny Ferenc nem Ă©pp azt hangsĂșlyozta volna az elmĂșlt napokban, a megvĂĄdoltakĂ©rt ebben az ĂŒgyben ugyanĂșgy fog kĂŒzdeni, mint ahogy kĂŒzdött a sajĂĄt becsĂŒletĂ©Ă©rt!

 

Vissza...