Kedves Amerikában élő magyarok!

2012-07-29 08:28:20

A magyar nemzet- és országtest részét képező Erdélyben pénteken különmegbeszélést folytattam stratégiai partneremmel, Tőkés Lászlóval. Ezen a megbeszélésen megerősítettük kiállásunkat Mitt Romney mellett. Ezért felszólítom az amerikai magyarságot, hogy az elnökválasztáson Mitt Romneyra szavazzon.

Természetesen nem akarok konfliktusba keveredni azzal a 80 százaléknyi magyarral, aki Obamára szavaz, elvégre a magyar miniszterelnök tegye úgy a dolgát, hogy a magyar eszmék irányában való elmozdulást és az ottani magyar egységet is szolgálja. (De most megmondom, nem lesz fejlesztési támogatás az amerikai magyar egyetemeknek, nem lesz alapítvány magyar nemzetiségű gyerekek táboroztatására, nem fog terjeszkedni Amerikában a magyar gazdaság – noha ez nemzetünk érdeke volna –, nem lesz megduplázva a külhoni magyar rádiós és televíziós alkotóműhelyek produkcióira szánt költségvetés, nem fog a detroiti magyarokkal együtt csárdást táncolni Semjén miniszterelnökhelyettes úr, ha Önök ezentúl sem mozdulnak velem együtt a nemzeti eszmék irányába.)

 

Kedves Amerikában élő amerikaiak!

Szombaton, ugyancsak a magyar nemzet- és országtest részét képező Erdélyben, hatalmas (több mint ezerfős) érdeklődő tömeg előtt beszéltem. Nekik is elmondtam, hogy én ugyan nem avatkozhatok bele abba, hogy a washingtoni bicskázás után ki marad talpon, és kit hoznak ki a bálteremből, de aggodalommal tölt el, amit látok. Éppen ezért pénteken arra kértem az etnikai magyar amerikaiakat, hogy érezzék át a történelmi helyzet súlyát, és az ezzel kapcsolatos személyes felelősséget is. Azt kívánom Önöknek, amerikaiaknak is, és az ott élő vérségi magyaroknak is, hogy jó döntéseket hozzanak (nem mondom ki, de Önök értenek a szóból: az elnökválasztáson szavazzanak Mitt Romneyra).

Hogy Önökhöz intézett kérésemnek nyomatékot adjak, szombati beszédemet Mitt Romney vörös kampánypólójában tartottam meg (á: 21 $).

Önök ott, Amerikában még nem tudják, mert Európa nyugati felével együtt válságban vannak – szemben velünk, közép-európaiakkal, akik jól kezeljük a válságot és vezetésemmel nyertesei leszünk a világhatalmi átrendeződésnek –, de mi itt, Európa sikeres felén tudjuk: a nemzetközi kapcsolatokban a hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták. Én Mitt Romneyt jó hazafinak ismertem meg. És higgyék el, ha jó amerikai hazafival állok szemben, meg fogjuk találni azokat a megoldásokat, amelyek az amerikai és a magyar hazafiaknak is megfelelnek. Izgalommal várom tehát, hogy az őszi választások után internacionalista vagy hazafias elnök lesz-e Washingtonban.

Ismételten kérem, jól fontolják meg a döntésüket, mert ettől is függ, hogy ki kell-e gondolnom – a Jóisten segedelmével – a demokrácia helyett más típusú politikai rendszereket.

Tisztelettel Önök, az Önök szabad döntése és a belügyekbe való be nem avatkozás elve iránt

Kelt Tusványoson, „A világ közepén”, 2012. július 29. napján

Orbán Viktor

Magyarország és a világmagyarság miniszterelnöke

Szerkesztői utóirat:

Aki nem hiszi, hogy ez a levél akár meg is születhetett volna, járjon utána. Itt és itt, és itt.

(Mihancsik ZsĂłfia)

Forrás: Galamus.hu

 

Vissza...