Közgyűlési döntés nincs, költözés van

2012-07-24 15:23:49

A képviselő-testület erre vonatkozó döntése nélkül költözik a Hemo épületébe a VMK. Katanics Sándor szerint ezzel "átléptük a Rubicont". A problémára a VMK Dózsa György utcai épületénél megtartott keddi sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet.

A Demokratikus Koalíció képviselője elmondta, az ügyről levélben kért tájékoztatást Szödényi Kinga titkárságvezetőtől, aki válaszában elküldte neki a Hemo átvételéről szóló előterjesztést, melyet a januári közgyűlés tárgyalt. Emellett tájékoztatta arról is, a felújítási munkák finanszírozásáról júniusban született döntés, az épület hasznosítására pedig pályázatot írtak ki.

Katanics Sándor ugyanakkor válaszlevelében és sajtótájékoztatóján is hangsúlyozta, ugyan a januári előterjesztés szöveges részében valóban szó van a VMK egyes egységeinek lehetséges átköltözéséről, de az elfogadott két határozati javaslat egyike sem rögzíti ezt a döntést. Az egyhangúlag támogatott határozat a Hemo átvételéről szólt, a másik pedig arról, hogy a Kabóca Bábszínház a Hemoba kerül át - utóbbit egyébként Gerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc és Katanics Sándor nem szavazta meg.

A képviselő sajtótájékoztatóján kitért arra is, sem januárban, sem azóta nem született a VMK átköltöztetésére vonatkozó közgyűlési döntés, ennek ellenére a szükséges átalakítások már zajlanak a Hemoban. Hozzátette, májusban is mindössze az intézmény telephelyeként jelölték meg a Zalka Máté téri ingatlant az alapító okirat módosításakor.

Katanics Sándor úgy fogalmazott, ezzel most átléptük a Rubicont, példátlan, hogy az önkormányzat, a városvezetés egyes képviselő a képviselőt-testületet megkerülve úgy döntenek intézmények sorsáról, ahogy akarnak.

Forrás: Veszport.hu

Előzmény: A polgármester trükkje

Vissza...