A polgármester trükkje

2012-07-21 07:33:36

Egy levelezést osztok meg Önökkel. Ebből a levelezésből is az derül ki, hogy a Városi Művelődési Központ és Könyvtár Dózsa György útról a Haszkovó lakótelepre költöztetése úgy történt meg, hogy erről még csak érvényes közgyűlési döntés sincs. A demokráciadeficit napról napra egyre nagyobb!

 
 
 
Szödényi Kinga
irodavezető úrhölgy részére
  
  
Tisztelt Irodavezető Úrhölgy!

Köszönöm szépen a gyors választ. Köszönöm, hogy megküldte a januári közgyűlésen tárgyalt előterjesztést és annak a jegyzőkönyvét, de szeretném, ha tudná, előző levelem természetesen mindezek ismeretében írtam.

Leveléből úgy érzékelem, hogy az Ön figyelmét az viszont elkerülte, hogy a HEMO átvételéről szóló előterjesztés két határozati javaslattal is rendelkezett. Ebből az elsőt fogadta el minden jelenlévő képviselő, így én is. Történetesen tehát azt a döntést, hogy átveszi a város a HEMO-t. Azt a másodikat, mely szerint odaköltözik a Kabóca, hárman nem támogattuk. (Gertsmár Ferenc, Hartmann Ferenc, Katanics Sándor), tehát-ha ez szóba kerül- legyenek kedvesek a valóságnak megfelelően tájékoztatni majd a média munkatársait. Ebben a határozati javaslatban arról egy szó sincs, hogy költözik a VMKK, arról van szó csupán, hogy meg kell vizsgálni "és az eddigieknek megfelelően biztosítani kell Veszprém Város Vegyeskara próbáinak lehetőségét a város által működtetett közművelődési helyszínen."

Azért, mert az előterjesztésben megemlítik, hogy elképzeléseik szerint idővel a Dózsa György u. 2. szám alatti épületben működő intézmény minél több programját át akarják vinni a HEMO épületébe, az még nem jelenti azt, hogy törvényes határozat nélkül ez meg is tehető.

Sajnos az Ön válaszából is kénytelen vagyok leszűrni azt a következtetést, hogy úgy döntöttek egy ilyen fontos kérdésben, hogy arra a közgyűléstől nem kértek és nem kaptak felhatalmazást. S ami a nagyobb baj, nem érdekelte Önöket az sem, hogy ehhez mit szólnak azok a társadalmi szervezetek, mit szólnak azok a Jeruzsálemhegyen és a város más pontjain élő polgárok, akik használták az épületet és akiknek az életében okoz majd bőven problémát, hogy a város egyik lakótelepére, egy nem mindenki által könnyen megközelíthető helyre telepítették át egy az egyben és közgyűlési felhatalmazás nélkül ezt az intézményt. Az is probléma, hogy az ellenzéki képviselők, így az én intéseimet sem hallgatták meg, de hogy a Fidesz érintett választókerületi képviselőit is „átlépjék”, az felettébb furcsa és elfogadhatatlan eljárás. A jegyzőkönyvből megállapítható, hogy pl. Halmay György sem volt tisztában azzal, hogy valójában nem csak arról van szó, hogy a "Kabóca" költözik, hanem arról, hogy Önök a határozati javaslatban meg sem jelölt módon a VMKK-t is elköltöztetik.

A legutóbb június végén módosított és általam szintén el nem fogadott költségvetési rendelet-nem szöveges, csupán-  táblázatos részében foglaltak is arról árulkodnak, hogy valós szándékukat leplezve tették meg ezeket a város polgárai számára sem közömbös lépéseket.

Mivel volt szíves arról is tájékoztatni, hogy a VMKK a Dózsa György u. 2. szám alatti épületét meghirdette pályázattal hasznosításra és be is érkeztek ilyen pályázatok, kérem tájékoztasson arról, hogy kik pályáztak, milyen tevékenység végzésére és, hogy ki nyerte el a pályázatot, arról mikor születik döntés. Szeretném megismerni, hogy milyen tevékenységek végzésére számíthatunk ott a közeljövőben.

 
 
Válaszát várva tisztelettel üdvözli: Katanics Sándor
Katanics Sándor
képviselő úr részére
  
  
Tiszlet Képviselő Úr!
  
Csatolom Önnek azt a HEMO átvételéről előterjesztést, melyet a 2012. januári közgyűlés tárgyalt, a VMKKra vonatkozó részt kiemeltem benne.
Ezt kiegészítendő küldöm a közgyűlési jegyzőkönyvet, melynek a 41-46. oldala követi nyomon ezt a napirendet és a 43. oldalon olvasható az Ön hozzászólása is.
Ezt az előterjesztést a Közgyűlés egyhangúlag támogatta a szavazáskor.
  
A finanszírozásról a 2012 júniusi közgyűlés költségvetés módosítása rendelkezett.
Bővebben a költségvetési táblázatban a " 7. melléklet a 39/2012. (VI.29)  Önkormányzati rendelethez " beruházások: 383. 387-es soron található illetve az alábbi linken: 
 
A Dózsa György út 2. szám alatti ingatlant továbbra is a VMKK fogja működtetni.
Az Intézmény pályázatot írt ki a hasznosítására, melynek határideje 2012. július 18-án járt le, a mai napon bontják a pályázatokat.
  

 Üdvözlettel:

 
Szödényi Kinga
titkárságvezető
VMJV Polgármesteri Hivatal
c: 8200 Veszprém Óváros tér 9.
t: + 36 88 549 109
f: + 36 88 549 268
 


From: Katanics Sándor [mailto:katanics.sandor@chello.hu]
Sent: Wednesday, July 18, 2012 8:22 AM
To: Szödényi Kinga
Subject: tájékoztatás kérése
Szödényi Kinga irodavezető úrhölgy részére

 

Tisztelt Irodavezető Úrhölgy!

Meglepődve tapasztalom, hogy a Városi Művelődési Központ hamarosan elköltözik a Dózsa György u. 2. szám alatti épületből.

A Veszprémi TV az alábbi tájékoztatást adta hírül: „Egy korábbi közgyűlési döntés értelmében nyáron a HEMO épületébe költözik a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Kabóca Bábszínház. Most kisebb felújítások vannak az épületben. A bábszínház helye már elkészült, most a művelődési központ leendő irodáit alakítják ki, két-három hét múlva költözhet az intézmény. Augusztus elején indulnak a nyári programok, a Zenélő Udvarba és a várszínpadi koncertekre jövő héttől már az új helyen, a volt HEMO-ban lehet jegyeket venni.”

Tisztelettel kérem Irodavezető Úrhölgyet arra, hogy levelemre mielőbb válaszolva szíveskedjen tájékoztatni, melyik korábbi közgyűlési határozat írja elő, hogy az intézménynek át kell költöznie a Haszkovó lakótelepi HEMO épületébe?

Az átköltözést ki rendelte el, milyen határidővel, milyen testületi döntés, döntések alapján és a költségvetési rendeletünk mely elemei teszik lehetővé az interjúban elhangzó 23 millió Ft-os felújítási munkák elvégzését a HEMO-ban?

Szeretném megtudni azt is, hogy az átköltözés után a VMKK Dózsa György utcai épületében marad-e bármiféle tevékenység, vagy az épület bezárásra kerül?

Tisztelettel várja mielőbbi válaszát: Katanics Sándor (képviselő)

Veszprém, 2012. július 18.

Vissza...