Segítsünk Porga Gyulának!

2012-07-17 09:17:23

A júniusi közgyűlésen történtek egyik epizódjáról írta az alábbiakat velem kapcsolatosan a Veszport. Katanics Sándor „arra is kíváncsi volt, nem gondolja-e a polgármester, hogy a több mint egy éve ideiglenesen a Polgármesteri Hivatal aulájában elhelyezett Wass Albert szobrot ideje lenne elvitetni innen és végre más helyet találni annak felállítására.

Magyarországi zsidó szervezetek a napokban ugyanis arra szólították fel a kormányt, hogy szíveskedjenek a nemzeti alaptantervből törölni többek között Wass Albert személyét is, hisz ismert az illető személy antiszemitizmusa.” Porga Gyula válaszában kifejtette, „a Wass Albert szobor új helyére várják a javaslatokat.”

Segítsünk a polgármesternek és javasoljunk új helyet, helyeket a szobor elhelyezésére!

Szerintem és sokunk szerint azért van rossz helyen a Polgármesteri Hivatal aulájában a szobor, mert a Városháza mindenkié és nem mindenki antiszemita és nem mindenki örül annak, hogy a szélsőjobb által szimpatikusnak tartott antiszemita író szobra díszelegjen ott. Felőlem olvashat aki akar Wass Albert műveket, de ne legyen kötelező sem az olvasása, sem a tisztelete. Azzal, hogy egy ilyen frekventált helyre került a szobor, a mai vezetés szabályosan kötelezővé teszi Wass Albert tiszteletét.

Egy első javaslatként a Szabadság téren található Fidesz iroda előtti térrészt, folyosót ajánlom szíves figyelmükbe. Én oda nem járok és gondolom sokan vannak ezzel még így. S ott talán kellően védett helyen lesz a márványtalapzatra helyezett mellszobor.

Ha van más ötletük, írják meg az e-mail címemre! Előre is köszönöm!

Vissza...