Önök ezt még elhiszik? Bohózat a szemétszállítási díjak körül

2012-07-15 13:30:41

A június végi közgyűlésen született döntés a szemétszállítási díjak jelentős mértékű emeléséről. Pontosabban a már 2010-ben "beharangozott" -s már a Fideszes városvezetés által- meghatározott díjtételemelés jóváhagyása történt meg.

Alig telt egy egy hét a közgyűlés óta és a polgármester, a társulás elnöke és a VKSZ Zrt. vezérigazgatója által közösen tartott sajtótájékoztatón 12%-os mértékű csökkentést jelentettek be. A hiszékenyeket így "etetve" azzal, hogy a lakosság anyagi helyzete miatt a szociálisan érzékeny polgármester ezt kérte, a társulás elnöke meg átgondolva a dolgot, hipp-hopp talált is megoldást. Nohát! Hülyítés magas fokon „kiskorú”, hiszékeny veszprémieknek!

ĂŤme a sajtĂłhĂ­r a VeszportrĂłl:

„Nem az elfogadott maximalizált árat kell fizetni a szemétszállításért július 1-jétől, hanem annál 12 százalékkal kevesebbet. A közgyűlés alig egy hete léptette hatályba a hulladékszállítási díj drasztikus emelésére vonatkozó, még 2010-ben elfogadott rendeletet, de máris változásokat jelentettek be. Porga Gyula polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, gazdasági körülmények és a lakosság anyagi helyzete miatt kérte az önkormányzati társulást és a szolgáltatót, hogy vizsgálják felül a kalkulált árat - ennek eredménye a 12 százalékos csökkenés. Czaun János, a társulás elnöke a részletekről szólva kiemelte, az eszközbeszerzésre benyújtott és elnyert pályázat határidejének 2013 végére történő módosítása és az ehhez kapcsolódó új, nem piaci alapú finanszírozási módszer teszi ezt lehetővé. Göttlinger László, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója pedig hozzátette, már a királyszentistváni lerakóra szállítják a hulladékot, naponta 350 ezer tonnát. A júliusi számlákat ezen a héten küldik ki, ezeken már a csökkentett árak szerepelnek. Példaként elmondta, a 120 literes edény kiürítése hetente bruttó 701 forint lesz így. Szólt arról is, decemberben az addigi tapasztalatok alapján komplex költség-felülvizsgálatot hajtanak végre és a tényszámok alapján határozzák meg a későbbiekben érvényes árakat.”

Miközben már megint ilyen látványosan sikerült minket hasba akasztani, magyarul örülhetünk, hogy nem 40% fölötti, csak közel 30% a díjtétel-emelés, egy szó sem esik arról, amiről közel másfél éve sajnos sikeresen hallgatnak. Hiába próbáljuk a közgyűlésen a polgármestert és a társulás elnökét színvallásra kényszeríteni, nem érdekli a felelősöket, hogy milyen tájékoztatási kötelezettségeiket szegik meg súlyosan. S úgy tűnik sem a veszprémiek, se a másik 157 település lakói nem értik, hogy folyamatosan „szemfényvesztés” áldozatai.

Részlet a 2011. december 15-i közgyűlés jegyzőkönyvéből és a 2012. január 26-i közgyűlési jegyzőkönyvből:

 

 

Ha Czaun Jánosnak, a társulás elnökének végigolvasák a jegyzőkönyvben nekem címzett ostoba megjegyzését, ajánlom az alábbiakat megismerésre:

2011. május 11. MTI hír: A hivatalos tűzvizsgálati megállapítás szerint 700 millió forintra tehető az a kár, amelyet az elmúlt éjszakai tűz okozott a Veszprém megyei Királyszentistvánon lévő hulladéklerakó és -feldolgozó üzemben - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese szerdán.

2011.május 11. Vehir : Czaun János szerint az anyagi kár megközelítheti a félmilliárd forintot, és a tűzeset befolyásolja az átvétel időpontját, valamint jó pár hónappal – akár fél évvel is – visszaveti királyszentistváni hulladékfeldolgozás folyamatát.

Ilyen "komoly" emberre van bĂ­zva egy fontos projekt.

Előzmények: "Betörtek" a szemétpiacra

Balhé lesz? Vagy csak morgás...

Nyilvános, de titkolják!

Ma született bárány

A vizsgálat lezárult, felejtse el!

60 napja nem tudjuk

Tűz volt babám!

700 milliós tűzkár

Vissza...