Veszprémben már az utolsó ítéletre készülnek?

2012-07-13 16:18:40

„A bibliai kijelentések szerint közvetlenül Jézus megjelenése előtt az emberek már nem fognak félni a végtől. Ellenkezőleg: gondtalan biztonságba ringatva magukat, „építkeznek, ültetnek, adnak-vesznek és házasodnak”, minden figyelmüket kizárólag csak ezek kötik le.”

 Nos, ha gondtalan biztonságban sokan nem is érezzük manapság magunkat, Veszprémben építkezni építkezünk gőzerővel. S ültetnek is döntéshozóink jóvoltából kőrisfákat a hamarosan kínai gránittal beborított Kossuth utcán. (Igaz előbb gondosan kiírtatták az ott lévő egészséges hársfasort.) A Budapest - Jutasi utak kereszteződésébe már nem az aranytojást tojó kamera elhelyezésén és annak további „eredményes” üzemeltetésén törik a döntéshozók a fejüket, hanem megkezdték, sőt lassan be is fejezik a kereszteződés körforgalommá történő átalakítását sok-sok euró és veszprémi adóforint felhasználásával. A veszprémi adóforintok-jó közelítéssel úgy 130 milliónyi- elköltése arra kellett, hogy a Budapest út alatt mindenképpen legyen egy átközlekedő alagút. Ezzel megteremtve annak a lehetőségét, hogy a felszínen közlekedő autósforgalom reményeik szerint gyorsabban haladhasson. Az alagút igen érdekes módon lesz megközelíthető a Zöld Ház irányából. Balról egy rámpán lehet a mélybe jutni, s jobbról majd lépcső vezet le oda. Ha a túloldalon fel is akar az alagútból valaki jönni, balra csupán csak lépcsőt talál. Jobbra pedig egy hosszasan elhúzódó rámpán keveredhet a földfelszínre vissza.

Az jutott nemrég az eszembe, ezt talán valaki már azért eszelte így ki, mert ezzel is Jézus második eljövetelére készül. S úgy gondolta, az utolsó ítélet elhangzása után a jók jobbra a rámpán mehetnek átvenni a világ kezdete óta nekik készített (várost) országot. Balra a lépcsősoron pedig az átkozottak mehetnek az örök tűzre. Ilyen módon válik Veszprémben az aluljáró tisztítóhellyé. Tisztítóhellyé, ami a végső ítélet után megszűnik, s Veszprém lakói mind üdvözülnek. (Így alakul át a mostani világ, de egyáltalán nem semmisül meg.) Mert ha nem ez volt a cél, normális ember gondolhatja-e, hogy jó, ami most készül? Akadálymentes közlekedést, azaz rámpát csak a jobbra haladóknak készítenek. S ha valami megátalkodott az Ady utcát megcélozva balra akar menni, annak bizony lépcsőzni kell, még ha mozgáskorlátozott is. Vagy ha mozgáskorlátozott az istenadta, akkor kerüljön! Ideje és segítsége biztosan lesz megfelelő hozzá?

Vissza...