Napirend előtti kérdések

2012-06-27 18:23:30

Két "csomagban" napirend előtti kérdéseket küldtem a polgármesternek. Holnap közgyűlésen kiderül, milyen válaszokat kapok.

Tisztelt Polgármester Úr!

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata 33.§ (1) bekezdése által biztosított lehetőség alapján 2012. június-28-án, a közgyűlésen a napirendi pontok megtárgyalása előtt több különböző témában is kérdést kívánok intézni polgármester úrhoz.

  1. Szeretném megtudni, hogy helyesnek véli-e, hogy a Quimby hétvége programjait a História Kertbe, azaz magánterületre vitte a programot szervező VMKK? Szeretném azt is megtudni, ki kérte, vagy adott arra utasítást, hogy ez a program magánterületre kerüljön?

  2. Van-e bármiféle valós alapja annak a hozzám szóbeszédekből eljutó információnak, hogy az önkormányzat által fenntartott intézmények jelentős tartozásokkal rendelkeznek és van olyan szóbeli utasítása a fenntartónak, amely szerint a gazdálkodásuk során elsősorban a Bakonykarszt Zrt.-nek és a Közüzemi Zrt-nek nem fizethetik ki –sajátbevétel hiányában- a víz és csatornadíjakat és a hulladékszállítást az intézmények? Már csak azért sem, mert annak tulajdonosa Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata (is)? Mekkora összeggel tartoznak ezeknek a szolgáltatóknak az intézményeink és van-e 30 napon túli tartozásuk is?

  3. Szeretném megtudni, hogy mi történt azzal a mai közgyűlésre előzetesen nem tervezett, júniusban mégis elkészített előterjesztéssel, ami az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium épülete egy részének az értékesítésével volt kapcsolatos? Ki, miért és hogyan avatkozott közbe, hogy az elkészített előterjesztés ne kerüljön sem az illetékes szakmai bizottságok, sem a közgyűlés elé?

  4. Polgármester úr bizonyára tudja, hogy lezajlottak az általunk fenntartott intézményekben is az érettségik. Jogszabály írja elő, hogy az itt végzett munkáért mennyi juttatás illeti a vizsgabizottságok tagjait és elnökeit. Mikor fogja a becsülhetően összességében több tízmillió Ft összeget azoknak kifizetni a fenntartó és így az iskolák is, akik ezt a munkát elvégezték?

  5. Magyarországi zsidó szervezetek szólították fel a napokban arra a kormányt, hogy szíveskedjenek a nemzeti alaptantervből törölni többek között Wass Albert személyét is, hisz ismert az illető személy antiszemitizmusa. Nem gondolja-e polgármester úr, hogy a több mint egy éve ideiglenesen a Polgármesteri Hivatal Aulájában elhelyezett Wass Albert szobrot ideje lenne elvitetni innen és végre más helyet találni annak felállítására?

Tisztelettel kérem polgármester urat, hogy a kérdéseim feltevését tegye lehetővé.

Veszprém, 2012. június 27.

Katanics Sándor (képviselő)

Tisztelt Polgármester Úr!

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata 33.§ (1) bekezdése által biztosított lehetőség alapján 2012. június 28-án, a közgyűlésen a napirendi pontok megtárgyalása előtt több kérdést kívánok intézni Brányi Mária alpolgármester asszonyhoz.

1.) Szeretném megtudni alpolgármester asszonytól, hogy mikor tervezik megszüntetni a Cserhát lakótelepi jelzőlámpás átközlekedést a Jutasi úton a Vásárcsarnok irányában? Elképzelhető-e, hogy előbb megszüntetik ezt az átközlekedési lehetőséget, mind hogy átadásra kerül a Jutasi út alatti aluljáró?

2.) Mi indokolta, hogy a Kossuth utcán az egészséges fákat is kivágták, és mikorra oldódik meg a teljes körű visszapótlásuk? A Zöld ház háta és a Hotel mögötti fák és fenyőfák kivágása is megtörténik? Mi lesz a sorsa Postával szemben a Három Grácia szobor melletti gyönyörű állapotban lévő fenyőfának?

Tisztelettel kérem polgármester urat, hogy a kérdéseim feltevését tegye lehetővé.

Veszprém, 2012. június 27.

Katanics Sándor (képviselő)

Vissza...