Ma este nálunk "buli" lesz! (Frissítve!)

2012-06-16 09:28:36

Mindenek előtt szeretném leszögezni, szeretem a Quimbyt. Szeretem a számaikat. A focit is szeretem. Amit nem szeretek, az a körültekintés hiánya. No, és azt sem díjazom, hogy ma is vannak kiváltságosok (egyre inkább vannak) és a kiváltságosoknak a mai világban is „mindent lehet.”

Szervezett egy programot a VMK. Eddig rendben van a dolog. Igényes programot szervezett. (Vajon miből, amikor május eleje óta minden kiadás le van tiltva a város jelentős mértékű likviditási nehézségei miatt?) Olyan helyszínre, ami eddig nem volt benne a város „vérkeringésében”. Nem rég nyitották meg a Historia Kertet. Szép! Magánerős beruházás. Megérne egy „misét” miként épült meg, kik vannak a vállalkozás hátterében. Még nem bejáratott az üzlet. Ez a program sokat segíthet rajta. S jöhetnek majd még a következők. A pletykák szerint a közelében a Séd partján lesz hamarosan minden. A Kossuth utcát most túrják fel éppen, s amíg nem rakják le a Pap gödörből "lett" Brányi- (szél) árkot kínai márvánnyal, addig a bulik- még az utcazene is-más helyszínekre kerül.

Fontos a ma vezetőinek elképzelése szerint sok mindent odavinni a Buhim-völgybe. A Historia Kert lett a Kolostorok és kertek projekt „előkapuja”. S a projekt „kapupénzszedője”. Innen lehet elindulni, vagy ide lehet visszatérni egy hosszú séta után, bejárva a Szerelem -szigetet, a Margit-romokat, a Benedek- hegy alját, s innen lehet továbbkerekezni a Betekints-völgy irányába.

No, visszatérve a tegnap esti és mai „mega-rendezvényre”, akinek nem lett volna pénze a belépőjegyek megváltására, annak sem volt oka elkeseredni. Nemhogy az egész Haszkovó lakótelep élvezhette csupán a hirtelen visszaszökött kánikulának köszönhetően nyitott ablakok mellett éjfélig a buli első felvonását, hanem még Kádártán is jól lehetett hallani-a kiváló hangosításnak köszönhetően- az előadásokat. Igaz én nem azokat figyeltem, jobban érdekelt kivételesen mi lesz a francia-ukrán meccsen és azt követően a svéd-angol találkozón.

Bevallom, én könnyedén meg tudtam oldani, hogy kirekesztettem a zajt a lakásomból, s a meccsre koncentrálhattam csupán, de a lakótelepen lakók és a hozzám eljutó panaszok alapján azt sejtem, ott sokan nem. S késő estefelé (22 óra után) már elég sokan voltak az állításuk szerint kifejezetten dühösek mindezért.

Most a ma estére készülnek már eleve okkal „zabosabban”. Sehogyan sem értik, miként lehetséges, hogy mindig másokra, és „egyesekre” miért nem érvényesek a város zaj és rezgésvédelmi rendeletében foglaltak. Hiába is erőlködnék, ezt nem tudom elmagyarázni, mert én magam sem értem igazán.

 Íme a VMK-ból nekem küldött meghívó szövege:

„2012. június 15-én, pénteken és 16-án, szombaton QUIMBY hétvégét szervezünk a Historia Kertben. A kétnapos program során a Quimby mellett olyan zenekarok lépnek fel, melyekben Quimbys zenészek játszanak. Így a koncertfolyamon összesen 8 zenekar, 30 zenész lesz a vendégünk. A pénteki - 18.00 órakor kezdődő műsorban - Mr Priváti, a Kutya Vacsorája, az Üllői Úti Fuck és a Quimby koncertezik. Szombaton 18.30-kor indul a rendezvény, melynek során Szilárd, a Marlboro Man, az Óriás és a Braindogs várja a látogatókat.

Nagyon örülnénk, ha elfogadná meghívásunkat. Kérjük, 2012. június 13-ig szíveskedjen jelezni ............kolléganőnknél (88/429-111, info@vmkveszprem.hu), hogy számíthatunk-e jelenlétére. A VIP belépő a vendéglátást nem tartalmazza.”

Mai friss hír a VMK honlapjáról:

Koncertjeink technikai okok miatt, 19.00 órás kezdéssel, a VMK színháztermében kerülnek megrendezésre. Megértésüket köszönjük.

Na, most találgathatunk, hogy mi történt a mai nap délelőttjén valójában. Vajon ki adta utasításba, hogy a helyszín megváltozik, pedig sehol egy vihar, vagy valami ilyesmi. Persze viharnak tekinthetjük azt az óriási felháborodást is, ami tegnap éjjel a közelben élők között kialakulhatott. A Vehír hozzászólásaiból derül ki a leginkább, óriási felháborodás alakulhatott ki a koncert első napján az éjszakai órákban. Sajnos az újságokból és a hírportálokról nem lehet megtudni semmit. Az újságírók biztos szintén a meccset nézték és nem a Haszkovón laknak. :-) 

Már vasárnap délután van. A Napló-online is írt végre a történtekről: "Nem mindenkinek tetszett azonban a szabadtéri mulatozás. A rendőrségre száznál is többen telefonáltak be a Dózsavárosból, illetve a Jutasi úti lakótelepről, hogy nem tudnak pihenni a hangazavartól.  Íme a VMK honlapjáról a program:- A Quimby hétvégét kiemelt rendezvényként, a nyári fesztivál részeként rendeztük meg, hajnali két óráig szólt az engedélyünk. A rendőrök egyébként a bejelentéseket követően már pénteken fél tizenegy után a helyszínen voltak, ám nem zárták be a rendezvényt, mivel érvényes engedélyünk volt - mondta el a Naplónak Neveda Amália, a szervező Városi Művelődési Központ (VMK) igazgatója. - Sajnos nem tudtuk, hogy a völgy merre viszi a hangot. A helyszínen hiába nem volt hangos a koncert, a város más részein nem tudtak pihenni az emberek. Másnap ezért mérlegeltük a helyzetet, s mivel nem szerettük volna a veszprémi polgárokat kellemetlen helyzetbe hozni, ezért a VMK színháztermébe tettük át a koncerteket. Ugyan az esőhelyszínként a Veszprém Arénát tüntettük fel, ám mivel jó idő volt szombaton is, úgy gondoltuk: a vendégek közül sokan a Historia Kertbe mennek majd."

 Family tugedör 2.0

1800 – 1850 Mr Priváti
1910 – 2000 Kutya vacsorája
2020 – 2110 Üllői Úti Fuck
2130 – 2320 Quimby

 Jegyárak:

 NAP (június 15-re)

ha az első napra veszel jegyet a másodikra INGYEN jöhetsz
elővételben május 14-től június 10-ig: 3900 Ft
június 11-től és a helyszínen: 4900 Ft

NAP (jĂşnius 16-ra)

erre a napra a jegyek korlátozott számban kaphatók
június 1-től és a helyszínen: 1000 Ft

 Dátum: 2012. június 16., szombat 18:00

 Helyszín: Veszprém

Belépődíj: 1000Ft

korlátozott számban:

1830 – 1920 Szilárd
1940 – 2030 Marlboro Man
2100 – 2140 Óriás
2200 – 0000 Braindogs

Vissza...