Ki kapja a Nobel-dĂ­jat?

2012-06-14 04:04:35

Ma reggel találkoztam egy pedagógus haverommal - egykor az volt, amióta fideszes lett kerülte az érintkezést - egy kézfogás és néhány felületes hogy vagy, megvagyunk, és ti, mi is után belevágott a lecsóba: mit szólsz, hogy hová jutott ez a mi Magyarországunk!

A gyerekeim elvesztették az állásukat, mert csődbe ment a cég, ahol dolgoztak, Angliába mentek dolgozni, mi alig jövünk ki a fizetésünkből, naponta újabb adókat vetnek ki, jószerivel csak a közületi számlákra keresünk, autónk a garázsban, 450 ft-os benzinárnál nem jut pénz tankolásra, ebbe bele fogunk dögleni.

Nem szóltam semmit, csak némán bólogattam. Ni csak, ni csak, felébredt talán?

Aztán folytatja: a gyógyszereim TB támogatása megszűnt, le kellett mondanunk az étkezést is a menzán, Irén munka után főz egy kis levest, azon vagyunk meleg ételen egész nap. Korrepetálásokat vállalok a szomszéd településen, hogy legalább a cigimről ne kelljen már lemondanom.

Továbbra se szólok, csak bólogatok és hümmögök.  Rövid csend után kifakad: és mindez azért, mert az a mocsok Gyurcsány, meg a Bajnai mindent elloptak! Most meg ezek a szegény fiúk nem győzik helyrehozni a kasszát. hát meg kell értenünk, hogy még egy darabig nehezebb lesz.

Szó nélkül kezet nyújtottam és otthagytam.

Nem tudtam mit mondani ebben a sötétben. A Svéd Királyi Akadémia döntése szerint az idei fizikai Nobel-díjat nem Stephen Hawking kapja a "A kvantumállapot energiafluktuációja" című kutatásáért. A díjat megosztva Orbán Viktor és Matolcsy György kapja, akik megdöntötték Einstein relativitás-elméletet.

A gyakorlatban bebizonyították, hogy a sötétség gyorsabban terjed, mint a fény!

Ismeretlen szerző "műve".

Vissza...