A DK elítéli a Schweitzer József elleni támadást

2012-06-06 16:10:26

A Demokratikus Koalíció fölháborodottan értesült arról, hogy június  5-én a nyílt utcán, emberi  méltóságában és zsidóságában egyaránt megalázva inzultálták dr.  Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit, nemzetközi hírű tudóst.

Vitathatatlan, hogy világszerte, mindenütt létezik antiszemitizmus,  vannak antiszemiták. Európa  más országaiban azonban a társadalom nagy többsége az antiszemitizmust  mélységesen elítéli,  az antiszemitákat megveti és kirekeszti. Európában az antiszemitizmus  szégyellnivaló, ezért  az antiszemiták nem parádéznak fényes nappal a nyílt utcán, undorító  nézeteiket fennhangon  hirdetve. Abban, hogy ez Magyarországon másképpen van, elévülhetetlen felelősségük van a mai kormányerőknek.

Magyarország a numerus clausus országa. Magyarország a három  zsidótörvény országa.
Magyarország a közigazgatás asszisztenciájával, leggyakrabban tevőleges  közreműködésével  halálba küldött hatszázezer zsidó országa. Magyarországon minden mérsékelt, demokratikus politikai erőnek együttműködve, nézetkülönbségeiket félretéve, éberen kéne őrködnie afölött, nehogy az antiszemitizmus lángja ismét föllobbanhasson. A magukat  demokratikusnak valló mai magyar kormányerők azonban ezt a morális kötelezettségüket következetesen politikai-taktikai számításaiknak rendelik alá.

A mai kormánypártok voltak azok, amelyek ellenzékben az ország számos településén létesítettek szoros önkormányzati együttműködést a szélsőjobboldallal. A mai kormánypártok sikerrel akadályozták meg ellenzékben olyan törvények meghozatalát, amelyekkel a szociálliberális kormánytöbbség a  rasszista, antiszemita, idegengyűlölő, kirekesztő közbeszéd iránt  érthetetlenül engedékeny bírói  gyakorlaton próbált változtatni. A mai kormány egyik  miniszterelnök-helyettese ellenzékben Schwarz  bácsit és Weisz nénit emlegetve szalonzsidózott a parlamentben. A mai  kormány másik miniszterelnök-  helyettese a minap hazug, cinikus és képmutató módon rázott le egy ellenzéki képviselőt, aki interpellációjában azt firtatta, miért tűri, sőt bátorítja a kormány a  holokauszt borzalmaiba torkolló  Horthy-korszak rehabilitációját. A mai kormánypártok országgyűlési  képviselői és polgármesterei  Horthy-szobrokat avatnak, buzgón élesztgetik és ápolják az egykori  kormányzó iránti nosztalgiát.
A parlament nagyobbik kormánypárthoz tartozó elnöke jelenlétével  politikai eseménnyé avatja egy  félévszázada elhunyt antiszemita, nyilas magyar író erdélyi újratemetését. A parlament ülésén elnöklő  kormánypárti képviselők szótlanul tűrik a szélsőjobboldali ellenzék  förtelmes rasszista és antiszemita  kirohanásait. A mai kormány középszerű, vagy annál is gyengébb, de náci, nyilas, antiszemita  meggyőződésükről elhírhedt írók iskolai oktatását teszi kötelezővé. A mai kormánypártok kiengedték a palackból az antiszemitizmus szellemét, és úgy tűnik, immár nem csak képtelenek, de nem is nagyon  akarják azt a palackba visszatuszkolni.

A Demokratikus Koalíció őszinte együttérzését fejezi ki Schweitzer professzor úrnak és rajta keresztül a mind virulensebb antiszemitizmus által fenyegetett zsidó polgártársainknak. Fölszólítja a kormányzó pártokat, hogy hagyjanak föl eddigi hintapolitikájukkal, fenntartások nélkül forduljanak szembe a szélsőjobboldallal, és a demokratikus ellenzéki pártokkal összefogva tegyenek meg mindent a rasszista, antiszemita, gyűlöletkeltő eszmék visszaszorítására, az  ilyen eszméket hirdető politikai erők  elszigetelésére.

Demokratikus KoalĂ­ciĂł

Forrás: DK honlap

Vissza...