Keménykedés

2012-06-05 12:50:58

A nagykőrösi önkormányzat legutóbbi ülésén a fideszes alpolgármester javaslatára, a jobboldali többség támogatásával több hónapra megvonták a testület egyetlen szocialista képviselőjének tiszteletdíját. Az MSZP szerint azért, mert László Ferenc "Éljen a sajtószabadság!" felkiáltással zárta azt a hozzászólását, amelyben kritizálta a hang- és videófelvételek készítésének szigorítását célzó előterjesztést.

„Éljen a sajtószabadság!” felkiáltással zárta hozzászólalását László Ferenc MSZP-s képviselő Nagykőrös város önkormányzatának május 31-i ülésén az újságírók hang- és videófelvétel készítésének korlátozásáról szóló napirend vitájában, majd néhány perc múlva a fideszes alpolgármester javaslatára a kormánypárti képviselők több hónapra megvonták tiszteletdíját - olvasható az MSZP honlapján.

A képviselő-testület egyetlen szocialista tagja Czira Szabolcs fideszes polgármester előterjesztése ellen tiltakozott. A tervezet szerint a nyilvános ülésekről a hang- és videófelvétel készítését csak előzetes bejelentés alapján lehetne készíteni. László Ferenc ezzel kapcsolatban kifejtette: a javaslat a sajtószabadság durva megsértését jelenti.

"Ezt követően egy másik napirendi pont tárgyalásánál Körtvélyesi Attila alpolgármester arra hivatkozva, hogy László Ferenc nem fizette be önként az előző ülésen, az internetes blogjában leírt véleménye miatt rá kirótt 50 ezer forintos rendbírságot, azt javasolta, hogy függesszék fel képviselői tiszteletdíjának folyósítását, amelyet a fideszes többség meg is szavazott. A döntés érdekessége, hogy az 50 ezer forintos büntetést nem kell ténylegesen befizetnie, mivel azt a polgármesteri hivatal vonja le a kiutalandó tiszteletdíjából" - fogalmaz a közlemény. Az MSZP szerint egyértelmű, hogy Nagykőrös fideszes városvezetésének célja az ellenzék megfélemlítése, a demokratikus alapjogok mellett kiállók ellehetetlenítése, amely érdekében még nyilvánvalóan törvénytelen döntések meghozatalától sem riad vissza.

Forrás: Nol.hu

Vissza...