Ordítoztak a kormánypártiak

2012-05-29 16:59:46

Ilyen ordítozást is régen látott a parlament, Vadai Ágnes Horthyról szóló mondanivalóját nem kívánta végighallgatni az Országgyűlés kormánypárti többsége, melyhez a Jobbik is assisztált. A kormányzat részéről az interpellációra válaszoló Navracsics Tibort persze néma csendben hallgatták

, amint kitért a válasz elől, a független képviselő viszontválaszát nem lehetett hallani, mert a kormányzati és a jobbikos padsorokból továbbra is csak az artikulálatlan ordítás jött, Ujhelyi István levezetőelnök ennek nyomán kilátásba helyezte az ülés berekesztését.

Vadai Ágnes "Készülhetünk-e Szálasi rehabilitációjára is?" címmel arról kérdezte a kormányt, hogy miért asszisztál azoknak a településeknek, ahol reneszánszát éli a Horthy-kultusz és miért engedik, hogy szobrokat tereket nevezzenek el a volt kormányzóról.

Az igazságügyi és közigazgatási miniszter nem válaszolt konkrétan Vadai felvetésére, azt mondta, amikor Szálasi rehabilitálásáról és a nyilas keresztes párttal való kapcsolatról kell beszámolni, akkor egy pártnak és a függetlenek egy csoportjának van beszámolni valója. Navracsics Tibor utalt arra, hogy ez vonatkozik azokra független képviselőkre, akik olyan embert választottak példaképnek, aki egy kétszeresen elvett zsidó vagyonban lakik a Szemlőhegy utcában.

Vadai Ágnes viszontválaszát már inkább ordított semmint mondta. kikelve magából közölte, bár intelligens embernek gondolta, a párthűség felülírja az intelligenciát, ezért Navracsics Tibor szégyellje magát a többi kormánypárti képviselővel együtt.
(Klubrádió)

Íme a hangfelvétel: klikkeljen ide!

Vissza...