A szabad sajtó elment "szabadságra"?

2012-05-28 07:19:57

Válasz a Napló 2012. május 24-én „Újabb javaslatok az eladósodás elleni lépésekre” címmel megjelent írásra.

Tisztelt Szerkesztőség! Önök úgy írtak le Kovács Rajmund a Jobbik veszprémi elnöke által rólam és Hartmann Ferenc képviselőtársamról mondott véleményt, hogy nem kérdezték meg, miként reagálunk erre.

Amikor a Fideszes városvezetést éri kritika, a reagálás lehetőségének biztosítását tapasztalatom szerint nem mulasztják el. Sőt!

Ezúton kérem, mielőtt olyan állítást közölnek, ami nem felel meg a valóságnak, szíveskedjenek körültekintőbben eljárni. Csupán rosszindulatú demagógia, hogy 2002- 2006 között hozzájárultunk volna a város mára kialakult nehéz anyagi helyzetéhez. A Naplónak az lenne a dolga egy ilyen teljes körű tájékozatlanságot eláruló nyilatkozat leközlése helyett, hogy utánanéz, milyen örökséget hagytunk mi hátra és mit okozott 2006 és 2010 között a Fideszes városvezetés Debreczenyi János polgármestersége, Porga Gyula és Czaun János al-polgármesterkedése idején. S a polgármestert népszerűsítő írások helyett is megírhatnák, milyen súlyos működési zavarok vannak a Fidesz fejetlenséget tükröző tevékenysége miatt jelenleg a város intézményrendszerében.

A város a „mi időnkben” számos beruházással, fejlesztéssel gazdagodott, amit csupán felsorolni is igen terjedelmes lenne. A „mi” önkormányzati ciklusainkban ugyanakkor jelentősen kisebb mértékű volt a város adósságállománya és a működési jellegű hitelállomány mostanra ért el egy szinte tarthatatlan mértéket. Amíg a mi tevékenységünk idejében a működési jellegű hitel csekély mértékű volt, addig most csak az 3600 millió Ft. Jelenleg havonta 300 millió Ft hitelt vesz fel azért a város, hogy ne omoljon össze a költségvetése.

Kovács Rajmundnak (bizonyára nem véletlen, hogy egyedül és nem Forgónéval együtt tartotta a sajtótájékoztatót) ha gondja van a Jobbik városi képviselőjének a tevékenységével, akkor róla vagy vele beszéljen inkább. Ha Forgóné Kelemen Juditot vissza akarják hívni a tisztségeiből, mert pl. az oktatási bizottság alelnökeként elégedetlenek a Fidesszel közös munkájával, akkor tegyék ezt. Ugyanakkor a mi felelős ellenzéki tevékenységünket ne említsék egy lapon azzal a buta demagógiával, amit az a Jobbikos városi elnök követ el, aki nem tudni azt sem pontosan, hogy felveszi-e még a tiszteletíját, mint bizottsági külső szakértő, miközben ahogy az olvasható is az egyik május végi közgyűlési előterjesztésben, sajnos elég ritkán látogatja a munkavégzés helyszíneit, azaz a bizottsági üléseket.


Tisztelettel: Katanics Sándor (Demokratikus Koalíció, Veszprém)

Vissza...