Bajban a veszprémi költségvetés?

2012-05-15 17:50:45

"Az önkormányzat likviditási nehézségek miatt az intézményei részére átmenetileg a pénzügyi keretet nem tudja biztosítani, ezért további értesítésig az önkormányzat által nyújtott finanszírozás szünetel" - áll az intézményeknek küldött levélben.

Minderről Katanics Sándor számolt be keddi sajtótájékoztatóján. A Demokratikus Koalíció képviselője kiemelte, szűk két hónap telt el a városi költségvetés elfogadása óta, de úgy tűnik, megbukott Veszprém büdzséje.

Mint mondta, május 7-ei dátummal levelet kaptak az önkormányzati fenntartású intézmények vezetői (információi szerint nem csak az oktatásiak, hanem az összes), melyben a pénzügyi iroda arról tájékoztatja őket, hogy az "önkormányzat likviditási nehézségek miatt az intézményei részére átmenetileg a pénzügyi keretet nem tudja biztosítani, ezért további értesítésig az önkormányzat által nyújtott finanszírozás szünetel."

A levélből az is kiderül, "ezen időszak alatt kiadásaikat csak a saját bevételeik terhére tudják teljesíteni."

A képviselő szólt arról is, nem tudni, hogy a gondok oka a központi finanszírozás elmaradása vagy a költségvetésben tervezett bevételek nem teljesülése. Emlékeztetett, a város mindeközben "nyakra-főre" veszi át az intézményeket (nemrég került Veszprém fenntartásába a Petőfi Színház, a Hemo, és ez a sors vár a megyei múzeum könyvtárra is). Emellett olyan dolgokra költött el százmilliókat az önkormányzat, mint a Budapest úti körforgalomhoz kapcsolódó, 130 millió forintos aluljáró, ipari park céljából vett 400 millióért ingatlant a szentkirályszabadjai reptér mellett.

Katanics sérelmezte azt is, hogy a helyzetről egyáltalán nem tájékoztatták a képviselőket, az illetékes bizottságokat. Úgy vélte, a polgármesternek ez kötelessége lett volna, ahogy a nyilvánosság informálása is.

Az ügyben megkerestük Porga Gyula polgármestert is, ám ő nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, a pénzügyi iroda vezetője, Scher Ágota az illetékes. Őt hivatali időben tudjuk elérni.

 

Forrás: Veszport.hu

Bejegyzésem a Facebookról: 

"Az ügyben megkerestük Porga Gyula polgármestert is, ám ő nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, a pénzügyi iroda vezetője, Scher Ágota az illetékes. Őt hivatali időben tudjuk elérni." -írja a Veszport. Veszprém önkormányzatisága legnagyobb likviditási válságát éli! S ezt mondja a polgármester! No, ha ezt mondta Porga Gyula (Fidesz), akkor szedje a cókmókját és távozzon a polgármesteri székből, hisz ezek szerint fel sem fogta, hogy nem a Hivatal vezeti a várost és nem a Hivatal munkatársai felelnek a történtekért. ( Viheti magával persze Brányit és Némedit is!)

 

Vissza...