"Nem leszĂĽnk gyarmat"

2012-05-12 07:53:23

Megyesi Gusztáv írja a Nol.hu-n: Medgyesegyházán "mindössze annyi történik nap nap után a helyiek elmondása szerint, hogy a híres Start munkaprogram keretében az útkarbantartásra fölvett közmunkásokat Pusztaottlakára viszik dolgozni az ottani polgármesterhez köthető földekre, ahol trágyát hordanak, a nőkkel vascsöveket cipeltetnek

, az asszonyok nem érnek vissza a gyerekért az óvodába. Télen nincs... melegedő, nyáron víz, férfira, nőre egyetlen pottyantós budi jut, az orvos nem ír ki senkit táppénzre, ám aki szól, azt azonnali felmondással kirúgják, és nem kap többé segélyt. A polgármester szerint mindez azért van így, mert ez egy munkahely. Szintén csak mellékesen jegyzendő meg, hogy amíg a közmunkások órabére 260-270 forint, a helyi nagygazdák által alkalmazott román feketemunkások is 450-500 forintos órabért kapnak; ehhez képest az isaurai rabszolgasors tündéri szép, romantikus történet volt, szinte teljes mértékben azonosult is vele a magyar lakosság."
Nem értem miért nem akadt még ott egy helyi "Dózsa György"? Ekkora disznóság ebben az országban már régen volt. Orbán Viktor azt mondta, rendet rak a disznóólban. Ehelyett úgy látom egy közös, nagy disznóólat hozott létre az egész országban.

Vissza...