Érdekes gondolatok a piroslapok blogról

2012-04-30 13:47:13

Arról sincs tudásunk, hogy végül is a diplomamunkák az egyetemeken miért tűntek el. Azért-e mert nem is léteztek, azért, mert Gyurcsányt védők távolították el, azért, mert Gyurcsány ellenségei távolították el, vagy esetleg tényleg teljesen politikamentes okokból leselejtezésre kerültek, netán valaki ott is trehány volt.

Azt sem tudjuk, hogy ha trehány volt, akkor ez kötelességszegés, vagy csak sima trehányság volt-e, merthogy az egyetemi előírásokról az újságcikkek szerint elég zavaros a kép. Ez egyébként viszonylag mellékes kérdés. A lényeg, hogy ha van az embernek egy kis ember- és valóságismerete, sok verziót reálisnak találhat.

Egy kis magyarázatra szorul az, hogy Gyurcsány ellenségei miért távolíthatták volna el a dolgozatokat. Tegyük fel, hogy Gyurcsány ártatlan, mondjuk tényleg felhasználta ex-sógora dolgozatát, de tisztességesen! Tegyük fel, hogy ezt felfedezik Gyurcsány rosszakarói! Akkor a bemártáshoz jobb eltüntetni a dolgozatokat. Aztán szépen belebegtetik a dolgot, és miután Gyurcsány bevallja, hogy nem találja a dolgozatát, elkezdenek erőből támadni. És Gyurcsány nem tudja, nem tudhatja tisztázni magát. Lehetséges? Elképzelhető. Ugyanakkor ugye nem a jobboldalon adták a két dolgozatnak ugyanazt a címet, és az már pszichiátriai eset szintű összeesküvés-elmélet volna, hogy Gyurcsány házából is ellopták a dolgozatokat. Ehhez a hipotézishez feltételezni kell, hogy a jobboldal kezére játszott pár szerencsés körülmény is.

Gyurcsány és a Demokratikus Koalíció az ügyet teljesen bénán kommunikálta. Hetekig reklámozták, hogy Gyurcsány hogyan keresi a dolgozatát. Azt kell, hogy mondjam, Orbán Viktor ebben, kivételesen ügyesebben, okosabban, elegánsan járt el. Megkerestette a dolgozatot, bescannelte, közzé tette. Akkor szólt, amikor megvolt. Szép, csendben, elegánsan. A dolgozat - úgy tűnik -még jó is (én csak belelapozgattam, nem tudom), az egyetlen nagy baj, hogy Orbán Viktor azóta szembe köpte azt a szellemiséget, amellyel íródott. Neki magának kéne elolvasnia a saját dolgozatát leginkább. De a kommunikáció tökéletes volt.

Gyurcsány és a DK meg elbánázta, mert hetekig hírt csináltak abból, hogy Gyurcsány keresi a dolgozatát, aztán a vége az lett, hogy nem lett meg. Mert ha meglett volna, akkor jó lett volna a kommunikáció, csak ezt ugye előre tudni kéne. Így szívás.

Ide klikkelve olvashatja el az egész írást!

Vissza...