Miért nem doktor?

2012-04-29 13:49:32

Értetlenkedve olvasom a Napló-online MTI-től átvett tudósításában, hogy a Gyurcsány Ferenc háza előtt tartott alig 20 fős Fidelitas show vezérszónoka, Mihalovics Péter miért is nem a dr. Mihalovics Péter névvel szerepel a tudósításokban.

Csak nem szégyelli, hogy ilyen fiatal kora ellenére nemcsak, hogy tehetős vállalkozó, milliókat kereső politikus, hanem már doktor is és nemcsak úgy simán, hétköznapiasan csak Mihalovics Péter? Azt sejtem, vélhetően maga a képviselő úr mutatkozik be a doktori titulus említése nélkül dr. Kövér László frakciótársa (házelnök, ideiglenes „köztársasági” elnök) szóhasználatával élve „a médiaterroristáknak”, vagy ahogyan ezt az európai kultúrát magukba szívni képes emberek közt normális módon szokás mondani, az újságírók előtt.

Bizony, bizony: Mihalovics Péter doktor, akár édesapja, akinek a tanszékén itt Veszprémben szerezte meg Péter a diplomáját és aki rektorhelyettesként: higgyük azt, nem egyengette elvtelenül, hátszelet is biztosítva szeretett gyermeke sorsát. Nem tett semmi szabálytalant, annak érdekében, hogy „a gyerek” is eljusson a „csúcsra”, hisz jó szülő tudja, egyszer a „fióka kiszáll majd a családi fészekből”, s akkor mindenképpen nagy szüksége lesz az önálló cselekvés képességére is.

Őszintén remélem, hogy csak a szerénység az oka és nem a freudi elszólás húzódik meg a doktori titulus említésének gyakori elfelejtése mögött. Mert ha már itt tartunk, s Mihalovics Péter olyan lelkesen ment tüntetni Gyurcsány Ferenc és családja háza elé, nem tisztelve, semmibe véve, hogy a politikus családi szférája kulturált körökben tabu, (s odament nemcsak mint a Fidelitas egyik prominens vezetője, hanem mint Navracsics doktor kabinetfőnöke, országgyűlési képviselő, az ”új nemzedék jövőjéért felelős” miniszteri biztos és ki tudja még hány komoly stallum viselője), válaszolhatna néhány kérdésemre.

Mennyire tartja azt csupán a véletlen művének, vagy a doktori fokozata megszerzésében igazán nagy jelentőségűnek az ifjú „fülkeforradalmár”, hogy a doktori vizsgát azon a veszprémi egyetemen szerezte meg, ahol a doktori iskolát a MAB 2009-ben éppen a megfelelő szakmai háttér hiánya miatt megszüntette és azt 2011. december 31-től döntése alapján már lehetetlenné is tette?

Nem tartja-e furcsának, hogy az utolsó pillanatban ösztöndíjasként a papa tanszékének a diákjaként fért be a közé a 14 diák közé, akik még itt Veszprémben 2011 végéig megszerezhették a nevük elé a doktori címet?

Tiszta lelkiismerettel ki tudja e a nyilvánosság előtt jelenteni, hogy a dolgozatát saját maga írta, s hogy ahhoz édesapja és testvére Mihalovics-Cowderoy Natália (aki Strasbourgban él, és akinek a neve ki tudja milyen okból még az édesapjával közösen végzett OTKA kutatási anyagban sem úgy szerepel, hogy Mihalovics-Cowderoy Natália, hanem csak Cowderoy Natália, sem tette hozzá a magáét, annak érdekében, hogy a doktori végzettséget a család legkisebb tagjának is sikerüljön megszerezni?

Igazán nagy érdeklődéssel várom (sokad magammal és remélhetően jó néhány, az ilyen érdekességekről még írni is merő „médiaterroristával” együtt) annak a Mihalovics Péter kabinetfőnök úrnak a válaszát, aki a kormány, vagy inkább Orbán úr megbízásából lett ezek szerint nemcsak az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, hanem Navracsics és Semjén urak „úttörő munkája” után Gyurcsány Ferenc további amortizációjának megteremtéséért is a „felelős”.

A kabinetfőnök úr "gyerekkorában" az Akadémia épülete előtt még vizet is gereblyézett. 

Vissza...