Amortizáció

2012-04-28 19:19:37

Vagy hét évvel ezelőtt a jobboldal egyik lapjában hosszú elemző összeállítás jelent meg arról, hogy előző feleségem édesanyját, aki valóban brutális gyilkosság áldozata lett, én ölhettem meg. Írták ezt akkor, amikor a tetteseket már évekkel korábban elfogták, és jogerős ítélet után börtönben ültek.

Pár évvel később egy másik jobboldali lapban arról cikkeztek, hogy egy budai házba járok rendszeres légyottokra, állandó szeretőt tartok, sőt, az Őrezred „takarít” előttem és utánam. Hogy a sztori hitelesebb legyen, pontos címet is írtak, a bérházról fényképet közöltek és az egyik névtelen szomszéd(?) megerősítette a lap állításait.

Egyik fiam állítólagos bolti lopásait taglaló, hetekig tartó cikkekről már nem is írok.

Jellemző Orbánék Gyurcsány-fóbiájára, hogy amikor pár napja csúfosan megdőlt a Szilvásy Gyuri és Dávid Ibolya ellene UD Zrt-s koncepciós per, a Hír Tv újságírójának első kérdése az volt, hogy Dávid Ibolya vajon belép-e a Demokratikus Koalícióba.

Orbán mindig támad, amikor bajban van. Az utóbbi hetekben kiderült Simicska Lajosról, Orbán kollégiumi szobatársáról, hogy ő a milliárdokat nyerő Közgép tulajdonosa. Kiderült, hogy a koncepciós per ellenére megbukott az UD Zrt. A megvádoltakból vádlók lehetnek. Kiderült, hogy Orbán háza kétszer akkora, mint amekkorát bevallott. Kiderült, hogy Orbán cimborái nyerik el az állami földeket, dúl a mutyi és a panama. Kiderült, hogy az adócsökkentéssel kampányoló Orbán brutális adóemelésre készül. Hát, ezért próbálkoznak velem ismét.

Hát így mennek ezek dolgok abban az országban, amelyben az egykori ellenzéki politikus, a jelenlegi miniszterelnök-helyettes azzal büszkélkedik, hogy az ő dolga volt engem amortizálni.

Most egykori szakdolgozataim körül folyik a hajcihő. Kezdődött azzal, hogy két diplomámhoz csak egy szakdolgozatot írtam. Amikor ez a vád megdőlt, akkor jött a követelés, hogy mutassam meg azokat. Az egyetem, amelynek feladata lehet a felelős őrzés, az egyiket leselejtezte, a másikat elvesztette. Én nem találtam egyiket sem, de tegyük hozzá, nekem végképp nem kötelességem megőrizni dolgozataimat.

A Hír Tv munkatársai a Tanárképzőn írt dolgozatom nyomába eredtek. Tették a dolgukat, ezzel semmi baj nincs. Nem „médiaterroristák”, egyszerűen újságírók. Annyit sikerült kideríteniük, hogy azonos témáról és azonos címmel írtam dolgozatot, mint négy évvel korábban egykori sógorom, első feleségem bátyja, Szabolcs. Hatalmas sztori!

Húsz évesen, vagy harminc évvel ezelőtt nem készültem tudományos pályára, sok miden fontosabb volt nekem, mint szakdolgozatom, egyszerűen túl akartam lenni a főiskolán. Hogy miért a környék szőlészetéből és borászatáról írtam dolgozatomat? Mert akkori feleségem szüleinek balatonfüredi családi házában sok anyagot találtam a környék szőlészetéről és borászatáról. Tájékoztatókat, prospektusokat, beszámolókat. Hogy köztük volt-e Szabolcs dolgozatának kézirata, vagy annak vázlata, fogalmam sincs. Ha igen, biztosan olvastam. Ha olvastam, bizonyára felhasználtam. Ha használtam, szeretném hinni, hogy tisztességesen megjelöltem a forrást. A szakdolgozat nem tudományos értekezés, nem doktori disszertáció, célja nem egyéb, mint hogy bemutassa: a végzős hallgató tájékozott egy szakmai területen. Naná, hogy forrásmunkákból dolgozik, természetesen támaszkodik mások munkájára.

Ennyi a történet.

A sejtetések, a gyanúsítgatások világát megszoktam. Amortizálásom szándéka napirenden volt, van, és ahogy látom még maradni is fog egy darabig. A jobboldalnak, Orbánnak évek óta útjában állok. Ha neki rosszul megy a szekér, akkor mindig támad. Most megint kátyúban vergődnek…

Forrás: Gyurcsány Ferenc (Facebook)

Vissza...