Miért nem választottak almádiban intézményvezetőt?

2012-04-26 09:08:04

Egy szülői megkeresésre dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott az alábbi válaszlevelet küldte. Változatlanul talány, miért nem adnak hírt a médiában arról, mely intézményekben nem választottak intézményvezetőket és mi volt ennek az oka. Több mint döbbenetes, hogy a levélben is így fogalmaz a kormánymegbízott, hogy "vélhetően- ezt pontosan nem tudhatom". Én meg azt mondom, ez vélhetően nem igaz állítás. Pontosabban hazugság.

A levél:

Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adom: A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium intézményvezetői állására két pályázat érkezett. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a pályázati anyagok felterjesztésre kerültek a döntést hozó Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz. Vélhetően - ezt pontosan nem tudhatom- a döntést hozó az intézményvezetői programra, illetve a pályázók személyére leadott szavazatok alapján egyik pályázó személyében sem látott garanciát az iskola belső életét nehezítő feszültségek kezelésére, az iskolai közösség megosztottságának megszüntetésére.

A gimnázium épülete Balatonalmádi Város Önkormányzata tulajdonában van. Az önkormányzat 2011. évben a Veszprém Megyei Önkormányzat számára a feladat ellátás idejére ingyenes használati jogot biztosított. Ez az ingyenes használati jog illeti meg jogutódlás folytán a jelenlegi fenntartót, a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központot.

Az intézmény jövőjével kapcsolatos kérdéseire fontosnak tartom tájékoztatni, hogy jelenleg a fenntartó nem tervezi az intézmény elköltöztetését, átalakítását, összevonását.

A jogszabályi környezet változása érintheti - mint több más oktatási intézményt is- a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium jövőbeni működését, ezért fontos, hogy az iskolai közösségek támogassák az intézmény vezetését a két-tannyelvű oktatás kritériumainak teljesítésében.

Kérem válaszom elfogadását.

 

Veszprém 2012. április 23.

 

Tisztelettel: Dr. Kovács Zoltán (kormánymegbízott)

 

Vissza...