Jutaspusztai gondok, nagy füllentések!

2012-04-25 15:09:08

Veszprém, 2012. április 25, szerda (MTI)- Visszavonta építésiengedély-kérelmét a veszprémi önkormányzat, csak egy szociális épületet, a családok átmeneti otthonát építenek meg Jutaspusztán.

Csaknem 270 veszprém-jutaspusztai tiltakozik az ellen, hogy a településrészen építsék meg a családok átmeneti otthonát - közölte az ügyben 74 család képviseletét ellátó ügyvéd az MTI-vel április 17-én. Erre reagálva Brányi Mária (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere akkor elmondta: európai uniós pályázat keretében lehetőség van a családok átmeneti otthonának fejlesztésére, száz százalékos támogatással. A veszprémi közgyűlés tavaly év végén kifejezte szándékát, hogy 25 embernek otthont adó, hat lakásegységet magába foglaló intézményt hoz létre a pályázat segítségével, az otthonban kizárólag veszprémi, krízishelyzetbe került családokat helyeznek el a család összetartása érdekében, s állandó támogató felügyelet mellett illeszkedhetnek vissza a társadalomba - mondta akkor az alpolgármester.
A témával Veszprém képviselő-testülete is foglalkozott szerdai ülésén. Mihalovics Péter interpellációjára válaszolva Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a képviselő-testületi döntést követően találkozót hívott össze és számos félreértést tisztázott a jutaspusztaiakkal; olyan megállapodás született, amely hosszú távon megnyugtatja a városrészen élőket.
A polgármester bejelentette: az önkormányzat visszavonja azt az építésiengedély-kérelmet, amely a nagyobb létesítményt tartalmazza, s csak egy épületet épít meg Jutaspusztán. Porga Gyula egyúttal kezdeményezi, hogy a város ide vonatkozó koncepciójában fektessék le: egyéb, szociális típusú intézményt nem terveznek oda, így a jutaspusztaiaknak nem kell félniük attól, hogy bővül a szociális intézményrendszer ott, ahol élnek.

 

 

Forrás: MTI

A Veszport.hu-n az alábbi hír jelent meg erről a témáról: Klikkeljen ide!

Meglepő fordulat! Ide klikkelve olvashatja a Jutaspusztaiak ügyvédjének levelét, amit most kaptam meg elektronikus úton képviselőtársaimmal együtt! Ebből az derül ki a számomra, hogy a Fidesz veszprémi frakcióvezetője és a polgármester is elferdítette a valóságot!

Vissza...