Orbán-Mesterházy tengely?

2012-04-18 20:19:22

A sokszoros törvénysértés megtörtént, a Fidesz és az MSZP elnökének közös akarata megvalósul: a Demokratikus Koalíciónak nincs frakciója. Ami történt, az gyalázat és szégyene lesz a Magyar Szocialista Pártnak is.

Nyilvánvaló, hogy ha Mesterházy Attila nem állítja a Kövér Lászlónak írt fél évvel ezelőtti levelében, hogy ezek tízen "kiléptek", akkor a fideszes hazugságszolgáltatás kitalált volna valami mást, hogy megakadályozzák a DK-frakció megalakítását. Mint tudjuk, bármire képesek... Az MSZP elnöke azonban, bár kilépési nyilatkozatot nem tudott felmutatni, ezzel az egyetlen szóval is megsegítette Orbán Viktort. Volt mire ráfogni a jogászkodást, hogy azt, ami jár, mégis csak elvegyék.

Aztán az elmúlt fél évben idézzen már valaki néhány egyértelmű és határozott MSZP-s kiállást, hogy na de aztán fél év múlva tényleg joga van a távozóknak önálló képviselőcsoportot alakítani. Nem fognak találni. Ott ülnek az MSZP padsoraiban a volt Gyurcsány-kormányok miniszterei, államtitkárai, frakcióbeli tisztségviselői - és sunnyognak.

Még ma is. Inkább nem szavaznak az országgyűlési törvényről, csak hogy biztos meglegyen a kétharmad a Demokratikus Koalíciót sújtó jogszabályhoz. Még a háznagyot és a képviselőket elvonszolásra feljogosító Kövér-pribékeket is átengedik, csak nehogy a DK megszólalhasson napirend előtt, vagy interpellálhasson. Mesterházy Attila, Gyurcsány egykori államtitkára és kormányfősége idején frakcióvezető-helyettese, még tegnap sem szólalt meg, amikor Lezsák Sándor törvénytelenül nem engedett az alkotmányügyi bizottság elé egy képviselői indítványt. Majd akkor is néma maradt, amikor mindezt tetézve Kövér László - ugyancsak törvényt sértve - aláírta a törvényt, csak hogy végre túl legyenek az egészen.

Ez a Magyar Szocialista Párt.

Megtehették volna, hogy reagálnak a Lezsák-levélre. A napi három sajtótájékoztató és közlemény egyikeként nyilatkozhattak volna, hogy Lezsák nem mondhatja ki,  mihez van joga egy képviselőnek, hanem tovább kell küldenie a szakbizottsághoz a javaslatot. De nem tették. Nem tették, mert Mesterházynak fontosabb volt a DK ellehetetlenítése, mint a törvény és az igazság.

Valahol valakik nyirkos tenyérrel kezet fogtak...

Itt maradt a botrány, ahol az sem számít, hogy a Rubovszky-féle alkotmányügyi bizottság fél éve kimondta, hogy mostanra megalakul a DK-frakció, mint ahogy az sem, hogy még a Sólyom László vezette Alkotmánybíróság is egyértelműen fogalmazott: tíz képviselő frakciót alakíthat és punktum.

Ez sem számít.

Ám még mielőtt Orbán és Mesterházy hátradől, az biztos, hogy Gyurcsány akarata és elszántsága ettől csak nőni fog.

Forrás:Demokratikus Koalíció honlapja 

Vissza...