Szigetszentmiklóson tüntettek, Almádiban hallgatnak

2012-04-12 18:20:36

S hallgatnak persze Sümegen és Balatonfűzfőn is. Vagy a döbbenettől, vagy a félelemtől. Esetleg mindkettőtől. Az érintett intézmények volt vezetőit is váratlanul érték a szóbeszéd szerint, hogy nem nevezték ki őket. A Balatonalmádi „kéttannyelvű gimijében” érintett szülőktől azt hallottam, ők mindkét pályázót örömmel fogadták volna.

Arra egyáltalán nem számítottak, hogy egyik pályázó sem kapja meg a bizalmat a minisztérium illetékeseitől, illetve a megyei intézményirányító központtól. Végül is Húsvét után postai úton megkapták a pályázatuk eredménytelenségéről szóló levelet. Információt, indoklást, hogy miért nincs már és még intézményirányítóként szükség rájuk, nem. A megyei kormányhivatal honlapján április 4-e óta (ahol megírták, hogy tíz intézményben már eldőlt ki a vezető, csak azt nem, hogy melyik az a tíz intézmény és kik nyerték el ott a Fidesz bizalmát) vannak végre új hírek, de azok sem a sokakat igazán érdeklő döntésekről, azok indoklásáról szólnak. Hírt adnak most éppen a fagy támadásáról és a gyümölcsösökben kialakulóban lévő gombaveszélyről, valamint a fogyasztóvédelmi ellenőrzések sikerességéről, de a személyi kérdésekről és a sok-sok száz ember életét érintő döntésekről változatlanul hallgatnak. Csak úgy, ahogyan akkor hallgattak, amikor a nagy szakmai tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkező Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetőjét, dr. Somogyi István távolították el egyik pillanatról másikra vezetői beosztásából, s neveztek ki a helyére egy a szóbeszéd szerint a fogyasztóvédelem területén nem igazán járatos ügyvédet.

A Fidesz „vegykonyhájában” már javában fortyog az üst, s lassan kiderül, honnan kerítenek majd hozzájuk kellően lojális vezetőket azokba az intézményekbe, ahol most az első igazgatóhelyettesek próbálják átmenetileg ellátni az intézményvezetői feladatokat. Július 31-ig az újra kiírt pályázatoknak várhatóan lesz majd eredményre. S arról majd talán mer is írni valamit a helyi média. Nagyon úgy tűnik, most viszont hallgatásra, teljes hírzárlatra „ítéltettek”. Nem tudom mennyire erőszakosan próbálkoztak információkat kérni a megyei kormányhivataltól, de tény, hogy egy kukkot sem írtak, írhattak a történtekről. A lényeg, hogy azért sajtószabadság van és ennyire fontos, közérdekű információkat -mivel a hivatal nem akar beszélni róla- nem közöl(het)nek az olvasóikkal.

 Itt olvashat a szigetszentmiklósi tüntetésről.

 A Stop.hu- érzékelve a lappangó és talán lassan a felszínre törő „botrány szagát”-ma írt egy országos áttekintést a jelenleg ismert helyzetről.

Vissza...