Veszprém megyében is lecsapott a Fidesz (Frissítve!)

2012-04-05 20:34:46

Úgy látszik csődöt mond a média Veszprém megyében és nekem kell a saját honlapomon megírnom először mi az az ocsmányság, amit köztiszteletnek örvendő igazgatókkal és tanárokkal művel a Fidesz és mameluk-hada!

Nemrég kaptam a hírt, hogy ma a legelítélhetőbb módon -még csak a telefont sem felvéve-, e-mailben kérték fel az első igazgató-helyetteseket, hogy július 31-ig, amíg megtörténik az újrapályáztatás, lássák el az igazgatói feladatokat. Tudok olyan intézményvezetőről, akit arra sem tartottak érdemesnek, hogy őt is értesítsék arról, hogy nem bízzák meg újra az iskola irányításával. Eddig a megyei önkormányzatot irányító Fideszes többségnek megfeleltek-talán azért is, mert ők itt éltek és értették, mit jelent az, ha közmegelégedéssel végzik egyesek a munkájukat-, de odafenn a minisztérium pártkatonái, vagy a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ illetékesei most nem tartották eléggé elkötelezettnek az "új Hatalom" irányába a jelenlegi pályázókat, s így menesztik őket. Tanév közben, április ötödikén. Április elsejei határidővel, visszamenőleg. Le sem ejtve, hogy mivel a tantárgyfelosztást év közben változtatni nem lehet, a volt igazgatók azonnali hatállyal órahiányossá is váltak. S tanárként, hisz a közalkalmazotti jogviszonyuk azért még megmaradt, fizetés sem jár nekik, hisz nincsen órájuk és most már intézményirányító feladatuk sem.

Információim szerint ma 3 intézmény igazgatóját alázták porig. Miközben mindannyian kiváló munkát végeztek intézményeikben a hírek szerint. Nem nevezték ki egyedüli pályázóként a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény eddigi igazgatóját. Nem adtak további 5 évre megbízást a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium sokak által kedvelt és minden közösség által nagy többséggel támogatott intézményvezetőjének. S nem támogatták sem a volt intézményvezető, sem a másik pályázó magasabb vezetői posztra benyújtott pályázatát sem, a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium intézményvezetői pozíciójára. (Megjegyzem elég nagy a káosz a neves és országosan kimagasló eredményeket elért gimnázium jövőjét illetően. Az épület szó szerint romokban hever, a Fideszes megyei önkormányzat rossz gazdája volt eddig az intézménynek és most azon törte már a fejét az intézményirányító szervezet, hogy beköltözteti az iskolát Veszprémbe egy szakközépiskolába.)

Az a hír járja, hogy mindazokban a volt megyei fenntartású intézményekben -ahol eddig még nem hirdettek eredményt- is lapátra teszik az eddig jól teljesítő, de a Fidesz iránt lojalitásukat nem mindenáron bizonyítani tudó vagy akaró iskolaigazgatókat. Az a tíz intézmény, ahol az elmúlt napokban kihirdették az eredményt, sem lehetnek most könnyű helyzetben. Az ő iskolaigazgatóikat is megalázták. Ezzel a pofátlan módon kivitelezett döntéskihirdetési módszerrel ugyanis azt üzenték róluk, ők kellenek valamiért a Fidesznek. Pedig vélhetően ők is jól teljesítő, kimagasló munkát nyújtó emberek, s elsősorban ennek kellene számítani, nem pedig annak, hogy ők még ma is beleférnek változatlanul a Fidesz elképzeléseibe.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott szégyellheti magát! Ő az első számú felelőse -Orbán Viktor kinyújtott karjaként- ennek a borzalomnak. Neki kellene távozni a közéletből, nem pedig az iskolaigazgatóknak intézményeik éléről! Ha van bátorsága a most kinevezett intézményvezetőknek és nem függenek mégsem annyira attól a hatalomtól, amelyik ennyire kézben tart ma mindent, szolidaritást vállalva talán még ők is visszalépnek megbízásukból ennek az alantas, elfogadhatatlan eljárásnak a hallatán.

Itt olvashat az "előjátékról!"

Felhívás! Ha tud Veszprém megyében a többi közintézmény vezetőinek a kinevezésével kapcsolatosan használható információt, kérem írja meg a katanics.sandor@chello.hu címre.

Íme itt olvasható az az 1-azaz egy- napig élő Orbán Viktor sk. aláírással kiadott rendelet, aminek alapján művelik mindezt a kozoktatási intzémények vezetőivel.

 

 

Vissza...