Múltidéző

2012-03-30 12:56:21

Tegnap a veszprémi közgyűlésen az egyik napirendi pont vitája hevében lemondásra szólítottam fel a közgyűlésen jelen sem lévő Mihalovics Péter frakcióvezető urat. Mint kiderült, azért nem volt jelen a közgyűlésen, mert fontos ügyeket (?) intézett Brüsszelben.

2010 őszén a Dózsavárosiak megválasztották önkormányzati képviselőjüknek. Szerintem elsősorban azért, mert a neve mögött a szavazószelvényen a Fidesz logo szerepelt. Mihalovics Péter választókerületéhez tartozik Jutaspuszta is. Tegnap az egyik napirendi pontban az ott lakók „valódi képviselői” is szót kértek. Kénytelenek voltak ők átvenni a képviselői szerepet, mert Mihalovics Péter nemhogy csak ezen a testületi ülésen nem volt jelen, hanem azokon a lakossági fórumokon sem, ahol segítséget remélhettek volna tőle. Felsoroltam már nemrég egy közgyűlésen az ifjú „titán” titulusait. Nem is olyan könnyű ezt fejből megtenni, hisz annyi van neki. Nem értem, hogy az ilyen ember miért nem mond le az önkormányzati képviselői mandátumáról. Azért mert akkor a tiszteletdíjáról is le kellene mondania?

Most minden figyelem Schmitt (Plágium) Pál ügyét, a doktori címének megvonása (na, végre!) körüli botrányos helyzetre irányul. Ne felejtsük ugyanakkor, a bulgáriai pihenéséről annak idején hazaüzenő miniszterelnök azt kérte itthon maradt „mamelukjaitól” (bár az üzenettel szerintem sokkal inkább parancsolta), hogy köztársasági elnöknek Schmitt Pált jelöljék. Sokan pedig a Fideszes kétharmadból is Sólyom Lászlót marasztalták volna. A köztársasági elnököt az országgyűlési képviselők egyötöde jelölhet. A frissiben bejutott Mihalovics Péter nyilván, mint fajsúlyos politikus is ott volt a Schmitt Pált köztársasági elnöknek ajánlók sorában.

Kíváncsi lennék, most miként vélekedik arról, hogy mennyire alkalmas a több száz törvényt gondolkodás nélkül aláíró és egyetlen egyet sem a Tisztelt Ház számára megfontolásra visszaküldő elnök személyéről. Pedig a felelősség bizony már az övé is. Akárcsak a miniszterelnöké. Aki szintén mossa most kezeit és tegnap este annyit nyilatkozott erről a nemzetközi szinten is rendkívül botrányossá váló ügyről, hogy a köztársaság elnök sérthetetlen. Nem ő tette azzá? S talán annyira vakok még mindig a Fidesz soraiban, hogy a végén még szentté is fogják avatni? A legújabb hírek szerint a hamarosan bejelenti lemondását. Nemcsak neki kellene lemondani.

Régebbi történet Mihalovics Péterről: Klikk ide!

Vissza...