Félnek Gyurcsánytól!

2012-03-19 20:17:52

Egy magánszemély terrorcselekmény gyanúja miatt jelentette fel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt Polt Péter legfőbb ügyésznél, mert március 15-i beszédében bejelentette, ha az Alkotmánybíróság elszabotálja az Orbán-rezsimnek a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló törekvését vizsgálandó bejelentést, akkor “alkotmányos blokáddal” figyelmeztetik arra, hogy a szervezetnek mi a törvényben meghatározott dolga.

Emellett a feljelentő, a korábbi Győr-Moson-Sopron megyei kisgazda-elnök, gyűlöletre uszítás gyanúja miatt is feljelentette, mert kifogásolta a katolikus egyház és a csatlósai kiváltságait. Ha valaki szóba hozza az adómentes milliárdjaikat, azzal már gyűlöletet kelt.

Gyurcsány Ferencet az Alkotmánybíróság kilátásba helyezett “alkotmányos” blokádja miatt “terrorcselekmény” címén jelentette fel egy elmebeteg kisgazda. Azt ugyan nem tudjuk, hogy mit jelent “alkotmányosan” blokád alá vonni bármit, de a jelző nyilván azért került a blokád szó elé, mert a tervezett akció törvényes kereteken belüli jellegét akarta a volt miniszterelnök hangsúlyozni. Ha rendőrség által törvényesen felállított kordonokat le lehet bontani, el lehet foglalni gyújtogatással a közszolgálati televíziót, alkotmányellenes puccsot lehet végrehajtani, minden következmény nélkül, akkor nem tudjuk, mi az, ami terrorcselekménynek minősül. Gyurcsány Ferenc nem azt mondta, hogy robbantsák fel az épületet. De ha figyelembe veszük, hogy Orbán Viktor személyes őrizetét már “terrorelhárítóknak hívják”, a hatalom és kiszolgálóinak bírálata, és a gyülekezés is terrorcselekménynek számíthat idővel.

A szándék nyilvánvalóan a megfélemlítés és az ellenállás radikalizálódásának megállítása. Nincs kétéségünk afelől, hogy Polt pártkatona ügyészsége komolyan veszi a feljelentést, és elindítja az eljárást, ami az elkövetőket 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Gyurcsány arról beszélt, ha az AB továbbra sem hajlandó érdemi vizsgálatra a sarkalatos törvényekkel és az Orbán-kormány kinevezési gyakorlatával kapcsolatban, alkotmányos blokád alá veszik a hivatal épületét. Gyurcsányék első beadványát az Ab érdemi vizsgálat nélkül elutasította, majd a döntés ellen a DK-hoz köthető Szabadság és Reform Intézet tett alkotmányossági panaszt. A feljelentés a Btk 261-es passzusára hivatkozik, mely szerint aki azzal fenyegetőzik, hogy állami szervet arra kényszerít, hogy valamit megtegyen, bűncselekményt követ el. Aki viszont arra emlékeztet egy állami szervet, hogy nem hajtja végre a törvényes kötelezettségét.

Gyurcsány Ferencet gyűlöletre uszítás miatt is feljelentették, mert kifogásolta az egyházak adózási kiváltságait. A feljelentés nevetséges, másrészt jól jelzi, hogy Gyurcsány a darázsfészekbe nyúlt, a lényegre tapintott, és ha a katolikus egyházat nem engedik elfoglalni a hatalmat, akkor azt ők egyházüldözésnek, keresztényellenességnek nevezik, ha a közvagyon tízmilliárdos adózatlan kirablását szóva teszik, az gyűlöletkeltés. Ez már a “kígyó” sziszegése.

A feljelentést Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke kabarétréfának nevezte, de nevetni azért még nem kell, mert a sukorói feljelentés semmivel nem áll komolyabb lábakon, mint a mostani.

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...