LĂ©pni kell! Helyzet van!

2012-03-16 17:39:42

Gyurcsány Ferenc felismerte az Orbán-rendszer lényegét, ezért elérkezett az idő, hogy a katolikus klerikális fasiszta diktatúra beazonosítása után a cselekvés ideje következzen. Gyurcsány pontosan és jól határozta meg a rezsim elleni harc területeit.

Konkrét cselekvési terv is van, nemcsak a a célpontokat jelölte ki. Március 15-i beszéde és a “Három csapás” című mostani írása fordulópontot jelent a diktatúra elleni küzdelemben. Miután leleplezte az ellenfelet, amelynek ereje a rejtőzködésből és a ködösítésből származik, a győztes pozíciójában van. E naptól kezdve nem vitás, hogy Gyurcsány az ellenállás vezére, az új magyar felvilágosodás élharcosa. Ha nem hagyja kibeszélni magát az igazságból. Az alábbiakban közöljük erről szóló blogbejegyzését, amely mindhárom pontban pontosan jelöli ki a célpontokat.

“A Fidesz balliberális ellenzékében mára alapvető egyetértés alakult ki Orbán rendszerének megítélésében. A Millától a Szolidaritáson keresztül a demokratikus ellenzéki pártokig, a balliberális világ civil- és sajtónyilvánossága nagyjából ugyanazt mondja: Orbán önkényt épít, hatalma illegitim, mert nincs olyan demokratikus választás, amelyen felhatalmazást lehet kapni a demokratikus alkotmányosság lebontására.

Ezt nem érdemes nagyon cizellálni tovább. Érdemesebb arról beszélni, hogy mi a teendő.

Én azt gondolom, hogy Orbán rendszerét három legérzékenyebb pontján kell támadni. Nem beszélve, hanem cselekedve.

1.)    Az Alaptörvény szerint senki nem törekedhet a hatalom kizárólagos megszerzésére illetve annak gyakorlására. Az ilyen törekvés alkotmányellenes. Nem kérdéses, hogy Orbán ezt teszi. Ez esetben a Fidesz hatalma nem egyszerűen illegitim, hanem egyenesen illegális, azaz törvénytelen. Persze kérdés, hogy ki mondhatja ki a törvényellenességet. A kézenfekvő válasz, hogy az Alkotmánybíróság. Persze az alkotmánybírók (ki szakmai meggyőződésből, ki politikai lojalitásból vagy épen szimpla gyávaságból) mondhatják, hogy nekik nincs ilyen hatáskörük. Tényleg nincs? Vajon nem azt mondja-e az Alaptörvény, hogy a kizárólagos hatalom megszerzésére illetve gyakorlására irányuló törekvésekkel szemben mindenki jogosult illetve köteles törvényes eszközzel fellépni? Ismétlem: mindenki jogosult és köteles. Akkor ne vacakoljon az Alkotmánybíróság, legyen olyan kedves, tegye a dolgát, mi meg segítsünk nekik, hogy értsék történelmi, alkotmányos kötelességüket! A tegnap kilátásba helyezett alkotmányos blokád ebben fog segíteni.

2.)    Orbán nem egyszerűen illegális politikai hatalmat épít, hanem politikai befolyását arra is használja, hogy a háttérben hozzá kötődő gazdasági-üzleti hatalom épüljön ki. Simicska Lajos és Nyerges nem egyszerűen strómanok, inkább amolyan üzleti helytartói Orbánnak. Orbán törvénymódosítással segítette Simicska médiabirodalmának megerősödését, a vetélytársak ellehetetlenítését. A Lázár fivérek érdekkörébe tartozó CBA-nak szintén erős politikai hátszelet ad Orbán. Nyerges vezeti a semmiből mára a magyar építőipar legbefolyásosabbá váló cégét, a Közgép Zrt-t, mely úgy nyeri el a legjelentősebb állami, önkormányzati beruházásokat, hogy az egyébként off-shore lovagozó Orbánt nem érdekli, hogy a Közgép részvényeinek 99%-a ismeretlen hátterű off-shore cégben van. Vajon kié a Közgép? Orbáné? A példákat most nem folytatva akkor most rendezetten induljunk neki, és próbáljuk megismerni, bemutatni, leleplezni, Orbán szervezett üzleti felvilágát, a csókosok láncolatát! Ezért kezdünk neki megszervezni a Tiszta Kezek Bizottságát.

3.)    Orbán hatalmának eszmeiségét „az oltár és a trón szövetségére” építi. Amikor keresztény Magyarországról és Európáról beszél, akkor nem a szeretet, a megbocsátás, a könyörület érdekében szól, hanem a Vatikán hatalmának növeléséről, az érsekek és püspökök közéleti szerepének megerősítéséről, kiváltságaik megőrzéséről, bővítéséről. Semmi okunk nincs arra, hogy ezt szótlanul tűrjük. Miközben az ország hatodik éve küzd, hogy egyensúlyba hozza gazdaságát és elindítsa a növekedést, ennek érdekében millióknak kell több terhet vállalni, addig az egyházak senki mást meg nem illető adókedvezmények sorát élvezi. Mi indokolja például, hogy egyházi személy nem fizet gépjármű adót, vagy fizetése után töredéknyi közterhet fizet. Az egyházaknak nem a kiváltságosok sorát kell szaporítani, hanem az alázat példájával kell az élen járniuk.  Ne legyünk szégyenlősek, vagy ahogy Orbán mondja, merjük ledönteni a tabukat. Döntsük le a kiváltságaiban érinthetetlen egyház tabuját. Mi, a Demokratikus Koalíció képviselői a következő hetekben olyan törvénymódosító indítványokat fogunk benyújtani a Parlamentnek, amelyek eltörlik az egyházi kiváltságokat.

Ideje befejezni Orbán elemzését. Küzdjünk! Ne beszéljünk, cselekedjünk! Mert összegyűlhetünk még párszor, de mi fog történni? Hazamegyünk és minden marad a régiben. Ezt akarjátok?”

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...