A "Fidesz" Szlovákiában megbukott

2012-03-11 08:51:29

A Smer abszolút többséget szerzett az előrehozott szlovák parlamenti választásokon, a Híd biztos eredménnyel jutott a törvényhozásba. A Szlovák Nemzeti Párt kiesett a parlamentből, és nem került vissza a már a 2010-es választásokon is a bejutási küszöb alatt teljesítő Magyar Koalíció Pártja.

Robert Fico alig kétéves szünet után visszatérhet a hatalomba, miután a baloldali populista Smer a szavazatok 44,43 százalékát megszerezve megnyerte a szlovákiai parlamenti választást. 83 képviselőjükkel kényelmes abszolút többséget szereztek a 150 fős törvényhozásban. Fico titkos vágya is teljesült, a párt több mint egymillió szavazatot kapott.

Forrás: Index

A Most-Híd bekerült a parlamentbe, a Fidesz kedvence, az MKP nem. Fico akár egyedül is kormányozhat, bár korábban ezt kizárta.

Forrás: HVG.hu

Egy érdekes hozzászólás a Nol.hu cikke után: A Fidesz mindenbe belepiszkáló, széthúzást szító törekvéseinek ismét "eredménye" lett. Lásd: O.V. nem volt hajlandó Bugár Bélával még csak szót váltani se. Ugyanezt csinálják Erdélyben is, ott is meg lesz az "eredmény", a szinte végig a Markó Béla vezette kormányzó erőt adó párttal szemben favorizálja a Szász Jenő féle semmit, a mindent megosztó Tőkés László féle szintén semmit. Ki fognak zuhanni a parlamentből. De ezt teszik Kárpátalján is. A Vajdaságban úgy tűnik akadályba ütköztek, ott nem akar menni a rongálás mételye.

 

Vissza...