Levelezgettem "Béci bá" szellemi atyjával

2012-03-07 19:14:00

Tisztelt Felelős Szerkesztő Úr! Dr. Bősze Ferenc ügyvéd úr felhatalmazott arra, hogy ezt a levelet továbbítsam az Önök számára. Gondolom nehéz lenne meggyőznöm arról, hogy közöljék. Pedig, ha korrekten járnának el, közölniük kellene. Megjelentettek a sajtótájékoztatómról egy hírt, ami nem annyira arról szólt, hogy én mit és miért jelentettem be, mint arról, hogy Brányi Mária az általam mondottakról mit gondol.

Ha már arról írtak, hogy nem ültem le vele egyeztetni négyszemközt, talán illett volna ennek az okáról engem is megkérdezni. Önök nem először értelmezik meglehetősen sajátos módon a sajtóetikát. Lelkük rajta.

Tisztelettel: Katanics Sándor

Katanics Sándor levelét megírta…(avagy miért nem találkozhat Brányi Máriával)

Tisztelt Képviselő Úr!

Levelére válaszolva emlékeztetni kívánom arra, hogy valamennyi sajtóeseményén, melyre meghívást kaptunk, lapunk képviseltette magát, tudósított az ott elhangzottakról, és lehetőségeink szerint a jövőben is ezt az irányelvet szeretnénk követni. Amennyiben az ilyen eseményeken a nyilatkozó a nyilatkozatát valakinek címezte, úgy a sajtóetika előírásainak megfelelően megadtuk a válaszadás lehetőségét a megszólítottnak. A városi lapnak azonban nem feladata, hogy öncélú, parttalan és pártpolitikai vitáknak teret adjon.

Üdvözlettel: Darcsi István | felelős szerkesztő

Tisztelt Felelős Szerkesztő Úr!

Emlékeztetni szeretném arra, hogy nem is olyan régen, január elején Némedi alpolgármester úr egy sajtótájékoztatón nyilatkozatát "nekem címezte", Önök ennek ellenére nem kerestek, hogy a válaszadás lehetőségét megkapjam. Mikor kifejezetten kértem ezt, jelentős időkülönbséggel azért jelent meg a válaszom igen szűkre szabottan, mert felelős szerkesztő úr elmondása szerint ismét felkereste Némedi urat az újság, hogy megkérdezze, mi a véleménye az én válaszomról. Sajnos ez a tény is azt mutatja, nem azonos a "mérce", amit a képviselőkkel szemben használnak.

Üdvözlettel: Katanics Sándor

Vissza...