Megalázó győzelmet szenvedtünk

2012-02-29 20:06:52

Akár ezzel a címmel is tudósíthattak volna a lapok arról a szégyenről, amely megesett velünk – már mint az MKB Veszprém kézilabda csapatával és szurkolóival – 2012. február 25-én, szombaton délután a városi Arénában.

Történt ugyanis, hogy a BL-csoportkör utolsó fordulójában MKB Veszprém – Atletico-Madrid mérkőzésre került sor, amely arról volt hivatott dönteni, hogy a Veszprém csoport másodikként, harmadikként, negyedikként jut tovább, vagy ne adj isten, ötödikként kiesik. Az legyen a Madrid lelkiismereti kérdése, hogy legjobbjait otthonhagyva, gyakorlatilag a második csapatát szerepeltette Veszprémben, eleve degradálva az eredmény sportértékét. Az legyen a riválisok dilemmája, hogy a tartalékos Madrid feltartott kézzel érkezett, s még ő sem kívánt nyerni Veszprémben.

Ahogy ezt csinálták, az számunkra volt megalázó. A 45 percig fölényben játszó, több góllal is vezető ellenfél ezt az előnyt látványos mellé- és fölélövésekkel, illetve védekezés nélkül kapott gólokkal a végére mínusz egyre változtatta. Ez volt a megalázó. A tudatosítása annak, hogy még a második csapatuk idegenben is legalább öttel jobb nálunk, tehát ők adják a továbbjutás „adományát”, s nem mi szerezzük meg azt.  S nem volt elég ez a mindenki által észlelt méltatlanság, Mocsai vezetőedző még rá is tett egy lapáttal, s a szokásos „tudományos” magyarázatát – kiemelve taktikai döntéseinek szerepét – adta a „sikernek”. Ahelyett, hogy annyit mondott volna „köszönjük Madrid”, vagy „sikerült a legfontosabb cél, a továbbjutás, s most már nézzünk előre”. Nem ezt tette, „értékelte az eredményt”. Így talált egymásra a Madrid sportszerűtlensége, s Mocsai „mélyrepülése”. Már csak abban bízhatunk, hogy ennél már nincs lejjebb.

Dr. Bősze Ferenc 2012. február 28.

Vissza...