Felelős vagyok...

2012-02-29 19:52:53

Felelős vagyok azért, hogy a város jövője tervezhető maradjon, s a Hangvilla projekt megvalósítása során ne kerüljön zsákutcába a város – jelentette be Katanics Sándor.

Nagy sikerként könyvelte el a város vezetése, hogy a belvárosi rehabilitációs projektbe számos magántőke összpontosul, ilyen többek között a Hangvilla megvalósulása is, amelyre a tervek szerint 75 százalékos önrész mellett összesen 775 millió forintot szánnak – ismertette Demokratikus Koalíció képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

– Az önkormányzat arra készül, hogy a Hangvilla tulajdonosa lesz, erre vonatkozóan egy opciós szerződés megkötéséről döntött a legutóbbi közgyűlés, ami azt mutatja számomra, hogy valami nincs rendben, a szükséges önrész nem áll rendelkezésre – mutatott rá Katanics Sándor. Elmondta, január 26-án a közgyűlésen 9 kérdést tett fel a projekt megvalósításával kapcsolatban, amire írásban kapott választ, ezt azonban nem fogadta el. – Nem tették lehetővé, hogy korrekt válaszokat kapjak, ezért kénytelen vagyok Brüsszelhez fordulni – húzta alá a képviselő, hozzátéve, ha később derül ki, hogy szabálytalanság történik az uniós pénzek felhasználása körül, s visszafizetésre kényszerítik a várost, abba „összeroppanna” Veszprém.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a képviselő által problémásnak vélt dolgokat állásfoglalást kérve jelzi az Európai Csaláselleni Hivatal felé, amint az opciós szerződést aláírja a polgármester, aminek határideje február 29-e. Katanics Sándor úgy fogalmazott, Magyarországon is számos lehetőség van arra, hogy az uniós pályázati forrásokkal rendelkező projekteket ellenőriztessék, de mint mondta, nem bízik bennük. – Nem akadályozni akarom ezeket a projektet, de úgy érzem, nem álltak rendelkezésre a megfelelő források, s a várost kényszerhelyzetbe hozták – véli Katanics Sándor.

A tudósítás ide klikkelve érhető el a Vehír.hu-n.

 

Vissza...