Jogszabályokat került ki a város?

2012-02-28 16:40:54

Brüsszelhez fordul a Hangvilla-szerződések ügyében Katanics Sándor önkormányzati képviselő. A Demokratikus Koalíció tagja keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, annak érdekében fordulna az Európai Csaláselleni Hivatalhoz (OLAF), hogy a belvárosi rehabilitáció során ne kövessenek el olyan hibát, mely a későbbiekben "nem állja ki a próbát".

Mint fogalmazott, az általa problémásnak ítélt helyzetet ismerteti a szervezettel, hogy alkossanak véleményt róla. Katanics Sándor hozzátette, aggályait kérdések formájában megfogalmazta a városvezetés irányába is a januári közgyűlésen, de az azokra kapott, írásos választ nem fogadta el, és sérelmezte, hogy ennek indokait nem ismertethette a februári ülésen.

Emlékeztetett arra is, a társasági szerződés még megkötés előtt áll, ezt a módosított határidő szerint február 29-ig, azaz szerdáig kellene aláírnia a két félnek. A képviselő hangsúlyozta, amennyiben a polgármester aláírja a megállapodást, úgy eljuttatja levelét az említett uniós szervezethez és a megyei főügyészségre is. Katanics Sándor szerinte jogszabályokat próbál kikerülni a város, példaként említette, hogy az opciós jogot legfeljebb öt évre lehet kikötni, az önkormányzati viszont 2018 nyarán kerülne többségi tulajdonba a Swing-Swing Kft.-ben.

Felhívta a figyelmet, ha Brüsszel szerint nem a jogszabályoknak megfelelően jár el a város, akkor annak Veszprém fizetheti meg az árát és a város csődjét jelentené, ha utólag vissza kéne fizetni az elnyert pályázati támogatást.

Katanics Sándor ismertette azon véleményét is, miszerint a Hangvillához szükséges önrész rendelkezésre állhatott, de szerinte lehetséges, hogy ez a forrás vagy a partner elhatározottsága mégsem volt meg, így és az önkormányzat bevonásával próbálják áthidalni a helyzetet.

A tudósítás a Veszport.hu-n érhető el ide kattintva!

Vissza...