Nagytestvér a hálószobákban

2012-02-26 16:42:08

A Demokratikus Koalíció a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kormány segítséget és támogatást nyújtson olyan civil szervezetnek, amely nyíltan támadja a kormánynak nem tetsző magánéletet élőket.

A tegnap megalakult Magyar Családtudományi Társaság küldetésnyilatkozat-tervezete károsnak tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat. Erkölcsi értelemben egészséges családnak csak a férfi és nő házasságát tekinti, burkoltan hitet tesz az abortusztilalom mellett, alig leplezetten állást foglal a házasságon kívül született gyermekek értéke és méltósága ellen és szorgalmazza a sajtószabadság korlátozását is a Táraság által vallott értékek védelmében.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány és annak intézményei olyan civil szervezetet támogatnak demonstratív módon, amely alantas eszközökkel kíván beavatkozni a polgárok legszemélyesebb ügyeibe, érzelmeibe.  A Társaság alakuló ülését a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézetben, a NEFMI háttérintézményében tartották, az intézet főigazgatója szoros együttműködést helyezett kilátásba, egyik vezető beosztású munkatársa a társaság alelnöke lett, és részt vett a találkozón a Fidesz egyik országgyűlési képviselője is. Sőt, a Társaság akadémikus védnökei segítségével az MTA támogatását is biztosítva látja. Azt is bejelentették hogy, uniós forrásokra kívánnak pályázni, noha az Európai Közösség célkitűzései szöges ellentétben állnak ezzel a mindennapi élet szabadságát korlátozó nyilatkozat szellemiségével.

A Demokratikus Koalíció a legelemibb szabadságjogok megsértésének tartja a Magyar Családtudományi Társaság létrejöttét, és kormányzati támogatását. Tiltakozunk az ellen, hogy a kormány agresszív, kirekesztő szándékait tudományos köntösbe öltöztető szervezet mögé bújva próbálja előírni, hogy ki, hogyan élje saját életét, hogy megpróbálja szabályozni még polgárainak szexuális életét is. Olyan Magyarországért küzdünk, ahol az államnak sem joga, sem módja nincs beavatkozni polgárai magánéletébe.

Demokratikus KoalĂ­ciĂł
SajtĂłiroda

Forrás: DK honlap

Íme egy blogbejegyzés erről a témáról: PuPu blogjában

Vissza...