Schmitt(et) hamarosan lemond(atják)?

2012-02-16 09:33:25

Vártam egy napot, hogy Selmeczi Gabriella, netán Szíjjártó Péter kirohan egy közleményben, amelyben bejelenti, hogy Orbán Viktor nem hibás 2300 komáromi munkahely elvesztéséért - de nem történt semmi. Sehol egy hazaárulózás, nem is értem. Alszanak ezek? Sebaj, a hallgatás - beismerés.

Nyilván Orbán tudja, hogy ha letagadja a tényt, hogy a finn cégóriás vezére tárgyalni akart vele, netán lehazudja, hogy nem is volt helsinki meghívása, ahol szintén egyeztethetett volna a Nokia-vezérrel, akkor annak bizonyítására újabb adatok fognak előkerülni. A Népszava tehát igazat írt.

Így hát, ha már azt is tudjuk, hogy Orbán Viktort személyes felelősség terheli a Nokia-gyárban történt elbocsátásokért, nem árt, ha ismét messzebb tekintünk. Például látszik a düh a jobboldalon, hogy Kuncze Gábor egy egyesület elnökeként visszatér a politikába, és részt vállal az orbánváltás előkészületeiből. Az aggodalmat megértem. Egy teljes napon át szinte mindenki arról akarta meggyőzni az SZDSZ utolsó sikeres elnökét, hogy jó, persze, együttműködik, de a Demokratikus Koalícióval is? Mire ő rendíthetetlen nyugalommal közölte, hogy persze, a DK-val is, meg minden demokratikus erővel, akik el akarják zavarni ezt a rezsimet. Volt olyan ismerősöm, aki azonnal lelkendezett, hogy Gyurcsány és Kuncze 2006 győztesei, akik leverték Orbánt, de nyugalomra intettem. Hosszú még az út, mire ez újra megtörténik, és ehhez mindenkire, a többi demokratikus pártra és a civilekre is szükség lesz.

Az is érdekes fejlemény, hogy a Fidesz elfelejtette cáfolni azt a hírt is, miszerint Schmitt Pál távozhat, helyére pedig például Martonyi János kerülhet. Néhány napja a dissszertációtolvaj még érinthetetlen volt, Budai Gyulának Schmittről is Oszkó jutott eszébe. Megjegyzem, az is csak nálunk fordulhat elő, hogy a sajtó arról írhat: Orbán elengedi Schmitt kezét... Eddig nekünk azt mondták, a köztársasági elnök független, csupán motorja kíván lenni a fideszes nemzeti együttlopás rendszerének. Nem mintha nem tudtuk volna, kikkel állunk szemben. Most azonban már tartja magát a pletyka, hogy a felolvasó ember kirúgja az aláíró emberét.

Pálinkás József mellett leginkább Martonyi János nevét dobálja fel a nem cáfolt sajtó, holott a jelenlegi külügyminiszter sem tűnik tökéletes megoldásnak. Egy ember, aki jelentéseket írt a háromperakárhánynak, aki 1989-ben lépett be az MSZMP-be, aki az utolsó pártállami kormány privatizációs biztosa volt, akinek ügyvédi irodája off-shore cégek születése körül bábáskodott, biztos jó ötlet?

Mert jelentéseket sokan írtak, az MSZMP-nek is sok tagja volt, a privatizáció is értelemszerű egy új rendszer hajnalán, sőt, az off-shore sem bűncselekmény. Csakhogy ezeket a dolgokat a Fidesz kriminalizálta, ők csináltak ezekből botrányt. Némelyikből jogosan, csak éppen ne létezne a kettős mérce. Hogy az ellenfél ügynöke, vagy ha csak szóba állt akkor bárkivel, az rohadt komcsi, ha nem ők magánosítottak 12 állami gazdaságot, akkor mindenki más kiárusította a nemzeti vagyont, és az off-shore is kizárólag akkor káros, ha Simor András érintett. Ha Vitézy Tamás beszél arról büszkén, hogy neki is van ilyen, az nyilván maga a nemzeti karakter és hazafiság.

Tehát az, hogy Schmitt megbukik, az rendben van. Már akkor megbukott, amikor Kádár egyik kedvenceként, majd a Horn-kormány nagyköveti posztja után bocskaiba öltözve komcsizott. Ám Martonyival sem árt az óvatosság...

Javaslom Szűrös Mátyást, ő már egyszer kikiáltotta azt, amit új barátai eltöröltek.

Forrás:greczy.blog.hu

Vissza...