Orsz√°g√©rt√©kelŇĎ

2012-02-08 14:44:57

A minisztereln√∂k szerint az a c√©l, hogy a k√∂z√©poszt√°ly kez√©ben maradjon a hatalom. Olvasom √ļjra a tud√≥s√≠t√°sokat, t√©nyleg ezt mondta-e Orb√°n? Index.hu ut√°n Origo.hu majd Hir24.hu, de nagyj√°b√≥l mindegyik ezt √≠rja. Ezt mondta? De ez nem lehet. Hiszen az Vona √©s nem Orb√°n. Vona volt az √©s nem Orb√°n, aki azt mondta, hogy ŇĎ, illetve p√°rtja nem demokrata. Vagy Orb√°n sem?

Na j√≥, nem tettetem az √°lnaivot. Hiszen arr√≥l besz√©ltem a Demokratikus Koal√≠ci√≥ kongresszus√°n is, hogy Orb√°n esk√ľj√©t megszegve nem eg√©sz n√©p√©ben, hanem kiz√°r√≥lag a saj√°t vil√°gl√°t√°s√°t oszt√≥ felsŇĎk√∂z√©poszt√°lyban hisz √©s arra √©p√≠t. De ez az √°ll√≠t√°s az √©n sz√∂vegemben k√∂vetkeztet√©s volt. Az eddig folytatott politik√°j√°nak elemz√©s√©bŇĎl sz√°rmaz√≥ √≠t√©let. De Orb√°n mostani sz√∂vege t√∂bb enn√©l: beismer√©s. √Ėnleleplez√©s.

Kezdj√ľk az elej√©n. Orb√°n proli sorb√≥l j√∂n. Munk√°s sz√ľlŇĎk, sok g√ľrc√∂l√©s, neh√©z vid√©ki √©let. Amolyan peremvid√©k. Nem g√ļnyol√≥dom, mi√©rt tenn√©m, √©n is innen j√∂v√∂k, tal√°n sz√°z kilom√©terrel arr√©bbr√≥l. Ha innen n√©zem keserŇĪ Orb√°n t√∂rt√©nete, de nekem - elsŇĎsorban any√°m miatt - kedves vil√°g is.

Orb√°n iszonyatos utat j√°rt be. Liber√°lis ellenz√©kiek rep√ľlŇĎegyetem√©t l√°togatta, egyik√ľk lak√°s√°ban a legenda szerint hosszabban lakott is. D√ľh√∂dt √©s ŇĎszint√©nek tŇĪnŇĎ antikommunista, antiklerik√°lis √©s antinacionalista volt. Amolyan zabol√°tlan liber√°lis polg√°r. Azt√°n v√°ltott. Nem egyszer, sokszor. Ma Pozsgayval √©s SzŇĪr√∂ssel tapsoltatja mag√°t, a kereszt√©ny (kereszty√©n) egyh√°zakat mintha a kez√©bŇĎl etetn√©, √©s nem k√©ts√©ges, virtigli nacionalista lett, a magyar neki a felsŇĎbbrendŇĪs√©g szinonim√°ja. ¬†¬†

Eml√©keznek? 2008-ban a szoci√°lisnak hazudott n√©pszavaz√°s elŇĎtt Orb√°n ellenz√©ki vez√©rk√©nt arr√≥l papolt, hogy a n√©pszavaz√°son a k√∂z√©poszt√°ly sz√∂vets√©get k√∂t√∂tt a r√°szorultak sokas√°g√°val. Na, most l√°thatjuk, mit √©r Orb√°nn√°l a sz√∂vets√©g. A k√∂z√©poszt√°lynak addig kellettek a r√°szorultak, am√≠g ez ut√≥bbiak kikapart√°k a geszteny√©t a tŇĪzbŇĎl. Ha meg m√°r hatalomba ker√ľlt a k√∂z√©poszt√°ly felkent k√©pviselŇĎje (Orb√°n Viktorr√≥l √≠rok), akkor a hajl√©ktalant bezsuppolom, a munkan√©lk√ľlit megal√°zom, a rokkantnyugd√≠jast csal√≥v√° minŇĎs√≠tem. √ď, mily dicsŇĎ erk√∂lcsi magass√°g ez?!

Ma azt mondta Orb√°n, hogy nekik, csak nekik, a kereszt√©nynek rem√©lt (hitt, gondolt, erŇĎszakolt?) k√∂z√©poszt√°lynak lehet csak joga korm√°nyozni Magyarorsz√°got. T√©nyleg gazember Orb√°n. Nem Simicska miatt. Az√©rt is. Nem Nyerges miatt. Az√©rt is. Hanem az√©rt, mert azt √ľzeni anyj√°nak √©s apj√°nak ‚Äď mellesleg az eny√©meknek is -, hogy Ti nem kelletek. Ti dolgozzatok, de t√∂bbet ne akarjatok. K√°d√°r is ezt mondta. Csak ellenkezŇĎ elŇĎjellel. Ňź kiz√°rta a polg√°rt, Orb√°n kiz√°rja a munk√°st a n√©pk√©pviseletbŇĎl. MindkettŇĎbŇĎl el√©g. Sajn√°lom, megvetem ŇĎket. K√°d√°r prolet√°rdiktat√ļr√°t, Orb√°n kereszt√©ny-konzervat√≠v diktat√ļr√°t akar.

Mi köze van hozzájuk a demokratáknak?

Forr√°s: Facebook.hu

Vissza...