A köztársaságért!

2012-02-01 20:41:22

A Köztársaság napja alkalmából fáklyás felvonulással és gyertyagyújtással egybekötött kormányellenes demonstrációt szervezett szerda este a település belvárosában a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

A meghívó szerint a köztársaság által képviselt értékek mellett, s az Orbán kormány demokrácia-ellenes intézkedési ellen hirdették meg a fáklyás menetet szerda kora este Várpalotán. A Fő téren mintegy félszázan gyűltek össze, köztük a felhíváshoz csatlakozó Demokratikus Koalíció képviseletében Deák Istvánné várpalotai és Katanics Sándor veszprémi önkormányzati képviselők. A békés menet résztvevői rendőri biztosítás mellett elsőként a polgármesteri hivatalhoz vonultak, ahol gyertyákat és mécseseket gyújtottak, majd az Árpád utcában található helyi Fidesz irodánál tették meg ugyanezt.  

- Rövid idő alatt szerveztük meg ugyan a Köztársaság napja alkalmából szervezett felvonulást, ám sokan csatlakoztak kezdeményezésünkhöz. Az elégedetlen civilek mellett a Demokratikus Koalíció várpalotai és veszprémi szervezete, valamint a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete. Csendben, békében vonulunk fel, hogy kifejezzük nemtetszésünket - mondta el kérdésünkre Csergő András főszervező.

A Szolidaritás várpalotai összekötője hangsúlyozta, másfél hónapja egy aláírásgyűjtéssel kezdték meg a munkát Várpalotán, a szerdai, alakuló gyűlésnek is beillő demonstrációt követően pedig intenzív toborzásba fognak.

Forrás:Napló-online

A várpalotai demokraták honlapján is olvashat a demonstrációról:

Jól sikerült. Pedig nem kevés aggodalom volt bennünk a rendezvénnyel kapcsolatban. Várpalotán nehéz megmozgatni az embereket. Egyrészt kisváros, másrészt nincsenek az itteniek hozzászokva az ilyen jellegű megmozdulásokhoz, harmadszor pedig nagyon sokan vannak, akik ilyen-olyan (valós vagy mondvacsinált) okokból nem merik az arcukat adni. Lehet mondani, hogy ez utóbbi máshol is így van, de ez a mi kis városunkban erőteljesebbnek tűnik. Elvétve találkozok olyanokkal a városban, akik ne szidnák a jelenlegi hatalmat – sokan nagy-nagy vehemenciával – de amikor ott a lehetőség, hogy ennek nyilvánosan is hangot adjanak, akkor inkább visszahúzódnak meleg kis szobáikba. Ők tudják…
Klikk ide a folytatásért!

Vissza...