Keresett a Feri (Avason)

2012-01-29 11:27:33

Meglepő a meglepetés, ami Gyurcsány Ferenc terepgyakorlatát övezi. Ezzel a célját már el is érte: mindenki tud arról, hogy egy miskolci családnál, úgynevezett kisembereknél töltött három napot. Bizony lehet, hogy amilyen viszketeg, nem volt ezzel más célja, csak a szereplés. Nem mintha nem lehetne.

Ha egy pillanatra eltekintünk attól a ténytől, hogy Gyurcsány a bűn megtestesülése, és ebből kifolyólag minden mozdulatával hazudik, akkor nem tűnik teljesen értelmetlennek egy ilyen tanfolyam. Végül is ha az ő szakmája a politika, akkor magától értetődik, hogy képezni szeretné magát, ezért tanulmányozza a választókat, avagy a zembereket. Megnézni őket közelről bizonyára hasznos annak, aki az ország irányítására vágyik. Hiszen a legfőbb veszély, ami politikusra leselkedik, az a valóságvesztés, amitől aztán azt képzeli többek között, hogy Magyarország keresztény, vagy hogy Matolcsy György láttán a magyarokat elönti a nemi vágy.

Természetesen Gyurcsányt igazából nem is érdeklik az emberek, csak sütkérezni akar a nyomorukban. Ennek bizonyítéka, hogy nem is örökre költözött Miskolcra, a családját se vitte magával, sőt a vagyonát sem osztotta szét. Az is feltűnő, hogy ez az alakoskodó gonosztevő úgy grasszál a lakótelepen, mintha nem is kellene lincseléstől tartania. Az első számú közellenséget nem bántotta senki. És még ha vigyáztak is rá, a családok, akik őket befogadták, hónapokig arról lesznek ismertek a telepen, hogy náluk laktak a Gyurcsányék. Úgy tűnik, ők se szégyellik. Számukra Gyurcsány vállalható. Békemenetnek szerény, épp csak azt mutatja meg, hogy a gyűlölet alábbhagyott. Nem ismeretlen jelenség, Horn Gyula mesélhetne erről.

Gyurcsány húzása pont olyan kézenfekvő, mint kiskutyával, villáskulccsal, hurkatöltővel vagy óvodásokkal fényképezkedni. De vajon mitől bátorodott fel ennyire?

Alighanem attól, hogy egyre kevesebb oka van a szégyenkezésre. Attól, hogy első két évét már megtagadta az őszödi beszéddel, a második kormányzása viszont relatíve nem is volt olyan rossz. Hiszen íme, a nagyokosok még jobban szétkúrtak mindent. Vizitdíj? Ma, ha tehetné, Szócska Miklós a kórházi napidíjat is örömmel bevezetné mellé, hogy legalább szanitécek maradjanak az országban. Nem volt jogos a reformkurzus ellen indított demagóg támadás, és jóval beljebb lennénk, ha engedi Gyurcsánynak azt végigcsinálni a Fidesz, meg a saját pártja, amit mostanra ledobott magáról.

Sokáig duzzogott, amíg aztán megérezte, hogy ezekhez képest még ő is lehet itt kaliber. Kellett ehhez a gazdaságpolitika látványos összeomlása, amely azzal a hülyeséggel együtt semmisült meg, hogy megszorítások nem lesznek, mert nem vezetnek sehova. De, lesznek. Vannak. Aki ennek reményében szavazott a Fideszre, azt kegyetlenül átvágták. Azt is, aki az elkúrást kívánta általuk elkerülni. Kemény ébredések zajlanak a detoxikálóban, és Gyurcsány jelen akar lenni, hogy kiabálhassa: na ugye!

A Gyurcsány-fóbia ideje lejárt, megcáfolta az idő, hogy nincs lejjebb, és hogy nélküle a haza fényre derül. Ettől még nem járna neki ingyen frekvencia és figyelem, csakhogy azóta sincs a placcon más játékos. Az LMP meghirdette az Új Ellenállást, majd ezzel a lendülettel bejelentette feloszlását. A Jobbik vízióinak őrültségét kellőképpen bizonyítja Orbán kudarca. Mesterházy Attila pont annyira vehető komolyan, mint két éve. Bajnai Gordon pedig minden bizonnyal remekül teljesítene, ha valaki elintézné neki, hogy miniszterelnök legyen. Elmenne helyette a lakótelepre, puszilgatna nyugdíjasokat, gyűjtene cédulákat és képviselőket. Ő maga ilyesmit nem tervez a közeljövőben, nem is kötelessége neki, enélkül viszont nem lesz belőle miniszterelnök. Valakinek ezt is el kell végezni.

Ezen a piacon Gyurcsánynak bizony van keresnivalója. A hatalomba pedig két út vezet: az ígérgetés és a cukiság, mert a Haza és haladás blog még Oszkó Péterrel együtt sem ér el kétmillió embert. A lakótelepi hakni lehet, hogy ciki, de a népszerűsödésnek mégis kevésbé ártalmas módja. Most már elégszer kiderült: ennél sokkal veszélyesebb, aki azzal kerül címlapra, hogy megígéri minden szegényembernek az összkomfortos lakást. Gyurcsány Ferenc tudja ezt a legjobban.

Tóta W írása ide klikkelve érhető el a HVG.hu-n.

S egy érdekes hozzászólás Kristől:

Ha valaki venné a fáradságot és végignyálazná 2004-től a hírarchívumokat, gyorsan kiderülne, hogy abból, amit ma bűnként Gyurcsány nyakába varrnak, gyakorlatilag semmi nem állja meg a helyét, az csupán lejárató koholmány és nettó aljasság.

1. Ami a trükkök százait illeti: bármennyire is hihetetlen, de a politika MINDENÜTT jórészt trükkök százaiból áll. Orbán önös hatalmi érdekből el akarta hitetni, hogy ez nem így van, hogy elég csak őt akarni és akkor minden azonnal tisztességes és tökéletes lesz. A tény az, hogy Fidesz-propaganda által felfújt ügyekről (pl. autópálya-építések elszámolása) a 2006-os választások előtt nyilvános diskurzus folyt. Gyurcsány nem hazudott és nem titkolt el lényeges adatokat a 2006-os választások előtt (vagy legalábbis semmivel nem szépítette jobban a képet, mint ahogy bármely fejlett demokráciában teszik egy választási kampány időszakában. A "hazudtunk éjjel-nappal" szimbolikus és erős túlzás volt, ismerősi körömben senki sem tudja megmondani, konkrétan mit is hazudott GYF!. Valaki mellesleg egyszer azt merészelte mondani: más a kampány és más a kormányzás! Na ki?) Mellesleg baromi nagy erőlködéssel mindeddig nem sikerült egyetlen olyan trükköt sem találni, ami ne fért volna bele a jogállami keretekbe (nem úgy mint ma!). Szóval nem történt semmi törvénytelen és ezt közvetett módon azóta bírósági ítélet is kimondta! Sajnos az orbáni gyűlöletkeltés és tudatos árokásás miatt az ország még ma sem képes a saját fejébe sulykolt tévhitek helyett a tényekkel szembenézni. Pszichológiai alapelv: gyűlölni sokkal könnyebb, mint értelmesen gondolkodni. (10 éve erre építkezik a fidesz) 2006-ban sok-sok nagyságrenddel voltunk messzebb a csődtől mint ma!

2. az őszödi beszéd a trágárságon és teátrális (de az adott körben indokolt) túlzásokon kívül nem tartalmaz semmi vállalhatatlant, aki ennek ellenkezőjét állítja, az vagy nem olvasta el a teljes szöveget, vagy abszolút nem ért a politikához).

3. a növekvő hiány és adósság miatti kétségtelen reformkapkodásról és bénázásról azóta kiderült, hogy több nálunk jóval fejlettebb és akkor még mintaországnak számító állam kormánya sem tudta jobban uralni a helyzetet, pedig nem is volt nekik olyan mindennek keresztbe tevő, destruktív ellenzékük, mint GY.F.-nek)

4. a Nabucco vs. Déli-Áramlat vitában (ami miatt a túlzott oroszbarátság vádjával házalta végig a külképviseleteket a Fidesz, elérve egyebek mellett hogy az amerikaiak is elpártoljanak Gyurcsánytól), nos ebben a vitában az élet nemrégiben végül a volt kormányfőt igazolta!

5. a "Gyurcsány elmebeteg" vád gusztustalansága tisztességes emberek számára azonnal nyilvánvaló volt, mára ezt a vádat már senki nem veszi komolyan, ellenben O.V.-ról makacsul tartja magát egy grazi pszichiátriai kezelés elmélete.

6. Az "elmúlt 8 év" alatt minden hazug mantra ellenére nem ment tönkre az ország, sőt MINDEN statisztikai számítás szerint 2002-2010 között összességében (tény hogy egyre romló tendenciával), de jelentősen nőtt az életszínvonal, hatalmasat fejlődött az infrastruktúra és nőtt a gazdaság (igen, a hiány is!). Éppen az volt a fő baj, hogy a kormány az ország valós lehetőségeinél többet osztott vissza a társadalomnak. Olyan mértékű és minden érdemi eredményt felmutatni képtelen romlás nem volt a 8 év alatt, mint az utóbbi közel két évben. Az emberek mindig telhetetlenek (különösen a magyarok) de tény, hogy a 2010-es választások előtt magasabb volt az életszínvonal, mint 2002-ben. Az elképesztő ellenzéki destruktivitás és antipropaganda miatt ezt persze csak kevesen érezték így, de ettől még tény.

7. Hamisak a "kifosztották az országot és ellopták az emberek pénzét" vádak is! Nem állítom, hogy nem voltak disznóságok, de azt igen, hogy semmivel sem kirívóbbak, mint az első fidesz-kormány idején, vagy mint bármely más nyugati demokráciában. Ahol sok közpénz van, ott mindig előfordulnak visszaélések. (Biztosíthatlak, ez most sincs másképp, sőt!) A különbség annyi, hogy a fideszes disznóságokat a szőnyeg alá söpörte a poltpéteri ügyészség, a ballibes balhékat pedig az ártatlanság védelmének totális semmibe vételével verette nagydobra a fidesz! Minden kételkedőt kérek, hogy gondolkozzon el a következőn: miképpen lehetséges egy szinte totális kormányzati kontroll alatt lévő országban, hogy másfél év alatt jóformán egyetlen elmarasztaló ítéletet sem sikerült produkálni, egyetlen lényeges új ügyet sem sikerült feltárni, ellenben több régiről kiderült, hogy inognak a bizonyítékok. Vajon hogy lehet, hogy az óriási szájtépés ellenére, másfél éve egyetlen csontvázat sem sikerült előszedni a szekrényekből? Számoljátok csak össze hány ballibes politikus elleni perről tudtok? 10-15? Elkezdjem sorolni az első fidesz éra alatt napvilágot látott ügyeket?

Mellesleg nem akarok egyetlen szoclib politikust sem felmenteni: aki valóban bűncselekményt követett el (és még nem évült el), az pártállásától függetlenül igenis viselje a következményeket! A gond itt is inkább az agymosás: van néhány felkapott sztori és ez úgy van a fejekbe táplálva, hogy "ellopták a Zemberek pénzét, kifosztották az országot". Közben Kaja Ibrahimról, Josip Totról, Ezüsthajóról, Millenárisról, Tokajról mélyen hallgatunk. (A lista persze sokkal hosszabb.)

A ballib sok mindent rosszul csinált, sok kárt is okozott, de leginkább azzal bizonyította be a kormányzásra való alkalmatlanságát, hogy képtelen volt útját állni a fideszes hazugságoknak és a nyilvánvaló eredményeit sem tudta megfelelően kommunikálni.

 

 

Vissza...