Nagyító alatt a Veszprémi 7Nap

2012-01-26 21:47:26

Némedi Lajoshoz intézett kérdés-csomagja Porga Gyula szerint nem felelt meg a szervezeti és működési szabályzat előírásainak, de ő ennek ellenére engedélyezte azt, mondván, így mindenki levonhatja a konzekvenciát, kinek mi a városi jelentőségű ügy. Az alpolgármestertől azt szerette volna megtudni, Némedi Lajos feltette-e már a kérdést a veszprémi önkormányzat Fideszes frakcióvezetőjének, az Új nemzedék a jövőért program miniszteri biztosának és ha még nem, akkor fel kívánja-e a számára tenni, hogy a Pannon Egyetem doktoranduszaként és egykori francia nyelv-és irodalom szakos bölcsész hallgatóként, vállalná-e azt a fajta röghöz kötöttséget, amelyet egy rendeletben minden előzetes egyeztetés nélkül vezetnek be most a felsőfokú tanulmányaikat hamarosan elkezdő diákoknak 2012 szeptemberétől. Megkérdezte-e már és meg fogja-e kérdezni tőle, egyetért-e azzal, hogy a 4900 államilag finanszírozott férőhelyek számát a gazdaságtudományi képzések esetében mindössze 250 fősre csökkentették. Megkérdezi-e, ha még nem tette meg, ezekben az ügyekben mikor tervez felszólalni a Tisztelt Házban vagy benyújt-e önállóindítványt ezekben az ügyekben. (A képviselő Mihalovics Péter kapcsán tette fel kérdéseit – a szerk.)

(A közgyűlésen is elmondtam, teljesen szabályos a kérdésfeltevés az SZMSZ szerint. S sajnos nagyon is ideillett, amit mondtam, hisz nemrég azzal kérkedett a városvezetés, hogy milyen fontos együttműködést kötött a Pannon Egyetemmel. Most a kormány meg teljesen ellehetetleníti a felsőoktatási intézményeket, így a Pannon Egyetemet is a keretszámok drasztikus mértékű lefaragásával. Megjegyzés tőlem. :-)) 

Utolsó kérdését a Veszprémi 7Nap kapcsán tette fel Katanics Sándor. Bemutatott egy, a kéményseprőkről szóló közérdekű hirdetést, mely olvashatatlanul kisméretű volt. Emiatt kérdezte Porga Gyulát, nem tartja-e szerződésszegésnek ezt a Maraton Lapcsoport részéről, majd egy nagyítóval együtt átadta az újság egy példányát a polgármesternek. Porga Gyula jelzi a problémát a szerkesztőségnek.

Forrás: Veszport

Ha idejük engedi, olvassák el ezt is: Luxusberuházás a Hangvilla?

Telekadó ügyben is érdemes elolvasni a Napló online-on megjelent írást ide klikkelve, illetve a Veszporton közölteket ide kattintva.

 

Vissza...