Befellegzett Magyarorsz√°gnak

2012-01-19 09:19:16

Bartus L√°szl√≥nak ez egy √ļjabb k√©ts√©gbeesett √©s rendk√≠v√ľli m√≥don¬†pesszimista hangv√©telŇĪ √≠r√°sa. Sok-sok √°ll√≠t√°s√°val nem tudok azonosulni. Elolvasni tal√°n m√©gis √©rdemes. ElsŇĎsorban az√©rt, hogy √°tgondoljuk az indokainkat, mi mi√©rt nem l√°tjuk ezt¬†ugyan√≠gy.

"Az Eur√≥pai Parlament strasbourgi vit√°ja vil√°goss√° tette: Eur√≥pa nem tudja meg√°ll√≠tani Orb√°n Viktort, √©s ha Eur√≥pa nem tudja meg√°ll√≠tani, akkor senki. Eur√≥pa nem szabadul fasiszta dikt√°tor√°t√≥l, az m√°r vil√°gos, de a felsz√≥lal√°sokb√≥l az der√ľlt ki, hogy Eur√≥pa maga is v√©dtelen azzal szemben, ami bek√∂vetkezett Magyarorsz√°gon. Ez az Eur√≥pa, amelynek ilyen k√©pviselŇĎi vannak, hal√°lra van √≠t√©lve, ebbe csak h√°lni j√°r a demokr√°cia szelleme, ezt h√°rom Orb√°n Viktor olyan fasiszta kontinenss√© v√°ltoztatja, amilyen a nagy k√∂nyvben meg van √≠rva.¬† Ez az Eur√≥pai N√©pp√°rt nemcsak gazemberek gy√ľlekezete, akik p√°rtpolitikai √©rdekek al√° rendelt√©k a demokr√°cia √©s Eur√≥pa j√∂vŇĎj√©t, hanem idi√≥t√°k√© is, akik ‚ÄěBrezsnyev-doktrin√°r√≥l‚ÄĚ besz√©lnek 2012-ben, akik komolyan elhiszik, hogy Orb√°n egy szt√°linista alkotm√°nyt cser√©lt le, miut√°n az EU kockafejŇĪ idi√≥t√°i √©veken √°t vizsg√°lt√°k a magyar jogrendet, hogy az megfeleljen az uni√≥s elv√°r√°soknak. De ezek a barmok, most komolyan azt gondolj√°k, hogy az a jogrend, amellyel Magyarorsz√°got felvett√©k a tagok sor√°ba, egy szt√°linista alkotm√°nyra √©p√ľlt, √©s most j√∂n az igazi demokr√°cia. Az √©lŇĎ k√∂zvet√≠t√©s n√©zŇĎi dermedten l√°thatt√°k, hogy az Eur√≥pai Parlamentben a jobboldali felsz√≥lal√≥k t√∂bbs√©ge Szijj√°rt√≥ P√©ter sz√≠nvonal√°n sz√≥lalt meg, √©s m√©g azokat is mondta. Ez a demokratikus Eur√≥pa val√≥ban az √∂sszeoml√°s k√ľsz√∂b√©n √°ll, √©s csak idŇĎ k√©rd√©se, hogy az Orb√°nhoz hasonl√≥ fasiszta dikt√°torok √°tvegy√©k az uralmat. Teljesen mindegy, hogy mit mondanak a korrupt magyar balliber√°lis √ļjs√°g√≠r√≥k, Orb√°n Viktor fasiszta dikt√°tor, ahogyan azt a nyugati sajt√≥ l√°tja. Lehet, hogy nekik a K√∂r√ļton nem az, de civiliz√°lt orsz√°gb√≥l n√©zve az. Arra csak nekik van sz√ľks√©g√ľk, hogy egy dikt√°tor halomra gyilkolja a politikai ellenfeleit ahhoz, hogy √©szrevegy√©k, kivel √°llnak szemben.

Mit lehet mondani arr√≥l az Eur√≥pai ParlamentrŇĎl, amelynek √ľl√©s√©rŇĎl √ļgy t√°vozik a fasiszta dikt√°tor, hogy fantasztikus nap volt, √∂r√∂mmel t√©rek haza. M√°r az is a b√©nas√°g jele, hogy odaengedt√©k Orb√°nt, ahova nem h√≠vt√°k meg, √©s ahol neki nincs keresnival√≥ja. Mi az, hogy ŇĎ ott akar lenni? Be√ľl√∂k, azt√°n √ļgy besz√©ljetek r√≥lam, hogy √©n hallgatom. Ez abszurd. S√ľket magyar k√©pviselŇĎk is dics√©rt√©k, hogy ott van. Mik√∂zben a h√°tt√©rben m√°r le volt zs√≠rozva, hogy a n√©pp√°rti k√©pviselŇĎk dicshimnuszokat zengnek r√≥la, ŇĎ pedig majd azokat hallgatja. Lehetett l√°tni, a k√©p√©re ki√ľlt a hamiss√°g. Akik pedig ki√°llnak az eur√≥pai √©rt√©kek mellett, azokat megb√©lyegzik, hogy sz√©lsŇĎs√©gesek √©s hiszt√©rikusak. Feje tetej√©re √°llt, megbolondult a vil√°g? Vagy csak Orb√°nnal szemben nem k√©pesek megk√ľl√∂nb√∂ztetni a jobbkez√ľket a balt√≥l? De ez nem olyan vita volt, hogy mennyi t√°mogat√°st kapjon a paradicsom, itt az eur√≥pai √©rt√©kek sorsa forgott kock√°n. Ebben bukott el az Eur√≥pai Parlament. Egy ilyen vita nem arr√≥l sz√≥l, hogy mindenki elmondja a s√ľket v√©lem√©ny√©t, hanem a fundamentumokr√≥l van sz√≥, amelyeket p√°rthovatartoz√°st√≥l f√ľggetlen√ľl meg kell v√©deni. Az a h√°z, amely mag√°val meghasonlik, az elpusztul.

Az Eur√≥pai Uni√≥ bes√©t√°lt a csapd√°ba: Orb√°n minden tiltakoz√°s ellen√©re erŇĎbŇĎl kereszt√ľlvitte a diktat√ļra alapt√∂rv√©ny√©t √©s a sarkalatos t√∂rv√©nyeit, bebetonozta az √∂nk√©nyuralmat, eltaposta a jog√°llamot, felsz√°molta a demokr√°ci√°t, majd ezek ut√°n azt mondja, hogy nyitott vagyok mindent megt√°rgyalni. Ennek pedig ugyanaz lesz a v√©ge, mint a m√©diat√∂rv√©ny eset√©ben: kif√°raszt√°s, csŇĪr√©s-csavar√°s, majd kijav√≠tanak n√©h√°ny form√°lis pontot, de az eg√©sz l√©nyege nem v√°ltozik. Majd azt mondj√°k, eleget tett√ľnk az Uni√≥ elv√°r√°sainak, a magyar fasiszta diktat√ļra a v√©g√©n eur√≥pai j√≥v√°hagy√°ssal fog mŇĪk√∂dni. Orb√°n azt fogja mondani, hogy minden k√©r√©snek eleget tettek, a magyar fasizmus megfelel az Eur√≥pai Uni√≥ k√∂vetelm√©nyeinek. M√©g azt a nagyvonal√ļs√°got is megengedheti mag√°nak, hogy lemond a jegybank √©s a p√©nz√ľgyi fel√ľgyelet √∂sszevon√°s√°r√≥l. Ha Simor Andr√°s mand√°tuma lej√°r, √ļgyis az √∂l√©be hullik az eg√©sz. Az lesz a jegybank eln√∂ke, akit ŇĎ akar. Nem kell m√©g fasiszta t√∂rv√©ny sem hozz√°.

Az Eur√≥pai Uni√≥ jelenlegi form√°j√°ban nem alkalmas arra, hogy egy diktat√ļr√°t meg√°ll√≠tson. K√©ptelenek arra, hogy az √∂sszes t√∂rv√©nyt megvizsg√°lj√°k, elvesznek a ford√≠t√°sokban, a r√©szletekben, nem l√°tj√°k a l√©nyeget. Beveszik az olyan sz√∂vegeket, hogy Sz√°jer feles√©ge √©rdemei alapj√°n lett az igazs√°gszolg√°ltat√°s feje. Mintha m√°s b√≠r√≥ nem lenne. Az senkinek nem tŇĪnik fel, hogy mennyire nevets√©ges, ha a munka√ľgyi b√≠r√≥s√°gr√≥l ker√ľl valaki a b√≠r√≥i test√ľletek f√∂l√©. Az igazs√°gszolg√°ltat√°sban a munka√ľgyi b√≠r√°skod√°s nem √©ppen a szakma cs√ļcsa. Hazudnak, hazudnak, hazudnak, √©s nincs el√©g erŇĎ, nincs kitart√°s √©s szak√©rtelem, elsz√°nts√°g, hogy meg√°ll√≠ts√°k a sz√©lsŇĎjobboldali hazugs√°gokat, a goebbelsi technik√°ra √©p√ľlŇĎ populista propagand√°t.

Ne legyen senkinek k√©ts√©ge, az Eur√≥pai Parlamenti √ľl√©s megerŇĎs√≠tette Orb√°nt nemcsak Eur√≥p√°ban, hanem Magyarorsz√°gon is. A mi Viktorunk nem hagyta mag√°t, megv√©dte Magyarorsz√°got a zsid√≥kt√≥l. Nem hagyta, hogy tov√°bbra is kifossz√°k a szeg√©ny magyar n√©pet √©s k√≠v√ľlrŇĎl dirig√°ljanak neki. Magyarorsz√°g teh√°t elveszett. A s√∂t√©ts√©g √©s a butas√°g, a gyŇĪl√∂let √©s a n√°cizmus foglya. Senki nem fogja Orb√°nt meg√°ll√≠tani. Nincs olyan √©hs√©g √©s nyomor, ami v√©get vethetne a hatalm√°nak. A v√°ls√°g, a nemzetk√∂zi baloldal, a kommunist√°k √©s a zsid√≥k lesznek az √©hs√©g okai. Akinek van annyi esze, mint egy hangy√°nak, √©s ezt nem fogadja el, azt majd egzisztenci√°lisan t√∂nkreteszik, vagy haza√°rul√°s√©rt, a rend elleni l√°zad√°s√©rt felelŇĎss√©gre vonj√°k. Nem lesz itt pof√°z√°s, mindenki beh√ļzza a f√ľl√©t √©s a fark√°t. Az ellenz√©k v√©delmezi majd Orb√°nt, hogy nem is dikt√°tor, √©s az emberi m√©lt√≥s√°g√°t senki ne s√©rtse. Azt√°n tartja √©rte a mark√°t sok korrupt gazember. Orb√°n Viktor minimum tizen√∂t-h√ļsz √©vre berendezkedhet. Nincs korl√°t, nincs ellenz√©k, nincs ellen√°ll√°s, nincs Eur√≥pa, semmi nincs, ami meg√°ll√≠tsa. Mondjuk h√ļsz √©v m√ļlva majd menek√ľlni fog, √©s a band√°j√°t az utc√°n fogja kibelezni az a cs√ľrhe, amelyikre most a hatalm√°t √©p√≠ti, de ez sov√°ny vigasz. A Jobbik nem tudja √°tvenni a hatalmat, mert a Fidesz h√°tulr√≥l fogja a gyeplŇĎt, egy√©bk√©nt is a Fidesz a Jobbik programj√°t val√≥s√≠tja meg. Ak√°r koal√≠ci√≥ra is l√©phetnek, de nem musz√°j. Az ŇĎ dolguk annyi, hogy az ellenz√©ket terroriz√°lj√°k, sakkban tarts√°k, a zsid√≥kat megf√©leml√≠ts√©k, az utc√°n a demokrat√°k t√ľntet√©seit megzavarj√°k √©s lej√°rass√°k.

Magyarorsz√°gnak v√©ge. Ne √°br√°ndozzon senki. Eur√≥p√°ra nem lehet sz√°m√≠tani, a jelenlegi fel√°ll√°s szerint ink√°bb arra lehet felk√©sz√ľlni, hogy ha lesz n√©h√°ny ŇĎr√ľlt, aki ugyan√≠gy hatalomra jut, az Orb√°n f√©le fasiszt√°k √©s n√°cik fognak dirig√°lni, az Uni√≥ sorsa ugyanaz lehet, mint Magyarorsz√°g√©. Az a demokr√°cia, amelyik nem b√°nik el a fasiszt√°kkal √©s n√°cikkal, azt bedar√°lj√°k a sz√©lsŇĎs√©gesek, a dikt√°torok. Ezt a magyarok l√°thatt√°k. Eur√≥pa ugyan√ļgy v√©gzi majd, mint Magyarorsz√°g.

Az ellenz√©kre nem lehet sz√°m√≠tani. Gyurcs√°ny kiny√≠rta mag√°t, olyan √ļton indult el ezzel a sz√∂veg√©vel, hogy Orb√°n Viktor nem dikt√°tor, ahonnan nem lehet m√°r visszat√©rni. Ezt az embert nyugodtan le lehet √≠rni. Ezzel a sz√∂veg√©vel megrontja az emberek bensŇĎj√©t, elgyeng√≠ti a sz√≠v√ľk belsŇĎ ellen√°ll√°s√°t, kiher√©li azokat, akik hallgatnak r√°. Felh√°bor√≠t√≥ az a mor√°lis √©s pszichikai puszt√≠t√°s, amit mŇĪvel. Nem ments√©g, hogy ŇĎ nem akarja t√ļl kor√°n lev√°ltani Orb√°nt, mert egyr√©szt ennek a vesz√©lye nem √°llt fenn, m√°sr√©szt emiatt nem kell hazudozni, harmadr√©szt nem lehet Orb√°nt el√©g hamar lev√°ltani. Majd az elsŇĎ hulla ut√°n t√©rj√ľnk vissza erre. Gyurcs√°ny hazudik, hazudik, √ļjra hazudik, pedig Ňźsz√∂d√∂n azt mondta, hogy nem fog t√∂bb√© hazudni. Gyurcs√°ny ki√≠rta mag√°t a politik√°b√≥l, jobban tenn√©, ha mag√°t√≥l visszavonulna, k√∂sz√∂nj√ľk az eddigieket, ismerj√ľk a kifog√°sokat, az √©rdemjegy egy nagy kar√≥, a produkci√≥ egy nagy nulla. √Ātl√°tsz√≥ a sunyi taktik√°z√°s. De taktik√°zzon most m√°r‚Ķ

Az LMP hamarosan megszŇĪnik, de a parlamentbe biztosan nem ker√ľl be. Az MSZP k√©ptelen v√°ltani. J√≥l jellemzi ŇĎket Tabajdi minŇĎs√≠thetetlen felsz√≥lal√°sa, amellyel megv√©dte Orb√°nt, √©s az Eur√≥pai Uni√≥t felsz√≥l√≠totta, hogy ne k√∂vetelje meg Orb√°nt√≥l a demokratikus norm√°kat. Egyetlen ments√©ge az, ha a Fidesz embere, ha a Fidesz megvette vagy zsarolja. Ha ezt mag√°t√≥l adta elŇĎ, akkor azt kell mondanunk, hogy ez az ember egy √∂k√∂r.

Vannak Magyarorsz√°gon √©rtelmes emberek, de r√°juk nem hallgat a n√©p, mert egyr√©szt nem √©rti ŇĎket, m√°sr√©szt el sem jut hozz√°juk, harmadr√©szt nem el√©g populist√°k, √©s ez az orsz√°g iszonyatosan elbutult. A magyar n√©pnek Orb√°n Viktor kell, senkit ne t√©vesszen meg, hogy h√°ny embert vesz√≠tett a Fidesz, sim√°n meg lesz a k√©tharmaduk 2014-ben is. Ha kell, beseg√≠tenek a v√©rsz√≠v√≥ hat√°ron t√ļliak, a v√°laszt√°si rendszer is a kez√ľkre j√°tszik. A gyomruk alapj√°n szavaz√≥k, akik most az el√©gedetlenek k√∂z√∂tt vannak, majd megeszik a sz√∂veget, hogy kifosztott√°k az orsz√°got. A tankok ut√°n a bankok. P√©nz n√©lk√ľl nem lehet ellenz√©ket √©p√≠teni, m√©dia kellene, de a m√©dia√©rtelmis√©g nagyobb r√©sze is korrupt, sunyi, sz√°m√≠t√≥. Senki nem ny√ļl a zseb√©be, de ezt meg√©rtem. Ha nekem p√©nzem lenne, √©n sem adn√©k egy lukas garast sem ezeknek a korrupt semmirekellŇĎknek. Az √©n p√©nzemen ezt nem csin√°lhatn√°k, menjenek el dolgozni a b√°ny√°ba. Az is h√ľlye, aki m√©g most is eltartja ŇĎket. Tisztelet a kev√©s kiv√©telnek.

Egyetlen es√©ly az volt, hogy Eur√≥pa meg√°ll√≠tja ezt a bŇĪnband√°t. Az Eur√≥pai Parlament vit√°j√°nak ugyan nincs k√∂zvetlen k√∂vetkezm√©nye, de hat√°sa van, √©s annyi √©rz√©kelhetŇĎ, hogy Orb√°n megvezeti ŇĎket √ļgy, mint a m√©diat√∂rv√©nnyel. √ögy j√∂nnek majd ki az uni√≥s vizsg√°latokb√≥l, hogy a l√©nyeg nem v√°ltozik, √©s az Uni√≥ szentes√≠tette a fasiszta diktat√ļr√°t. Mindez belf√∂ld√∂n is megerŇĎs√≠ti majd a poz√≠ci√≥ikat, elszigetelŇĎdnek a tiltakoz√≥k, √©s bajkeverŇĎk lesznek, k√©sŇĎbb a rend megbont√≥i, bŇĪn√∂zŇĎk. Elkezd majd dolgozni Sz√°jern√© igazs√°gszolg√°ltat√°sa.

De boldogs√°g nem lesz, kedves magyarok. Hanem elŇĎbb-ut√≥bb menek√ľltek √°rasztj√°k el a hat√°rt, valamilyen m√≥don m√©g ezt is akad√°lyozni √©s szankcion√°lni fogj√°k. Mivel a jog eszk√∂zeivel nem lehet megfogni Orb√°nt, √©s egy diktat√ļra elŇĎbb vagy ut√≥bb mindig megbukik, elker√ľlhetetlen lesz a v√©rengz√©s. Egym√°st fogj√°k vad√°szni, l√∂v√∂ld√∂zni az utc√°n, a gyerekeket a pinc√©kbe kell menek√≠teni, fegyveres bandit√°k j√°rnak majd, hogy halomra gyilkolj√°k egym√°st. A csŇĎcsel√©k az 56-os dicsŇĎs√©ges forradalomhoz hasonl√≥an koncolja majd, akit el√©r. Ne felejts√ľk el, hogy ennek felelŇĎsei lesznek azok az eur√≥pai politikusok is, akik most gyal√°zatos m√≥don ki√°lltak egy dikt√°tor mellett.

Ez az Orb√°n egy √°tok, egy istenver√©se. Kiszolg√°l√≥i pedig aljas gazemberek. Megint elvesznek egy ember√∂ltŇĎt a magyarok √©let√©bŇĎl. Nincs az a b√ľntet√©s, ami el√©g lenne nekik.

Ez a nap minden rem√©nyt eloszlatott. Ha most otthon lenn√©k, holnap nem menn√©nk dolgozni, hanem eg√©sz nap csomagoln√°nk, √©s lesz, ami lesz, azonnal elhagyn√°nk ezt az orsz√°got. Akinek egy kev√©s esze van, az most menek√ľl, am√≠g lehet."

Ide klikkelve √©rhetŇĎ el az √≠r√°s az Amerikai N√©pszava online-on.

Vissza...