Uniós zászlót égettek

2012-01-15 08:47:42

A Jobbik szombati tüntetésével alapos muníciót szolgáltatott azoknak, akik azt hangoztatják, hogy a náci párt nemcsak a Fidesz malmára hajtja a vizet, hanem utasításai szerint cselekszik. Egy biztos, a szombati EU-zászló égetés felfűzhető egy olyan logikai láncra, amelyben a Jobbik faltörő kosként készíti elő a talajt a Fidesz későbbi szélsőjobboldali lépéseire.

A Jobbik hazugságaival felkorbácsolja az érzelmeket, uszítja a lakosságot, és lélekben elfogadtatja azt, amikorra a Fidesz bejelenti az Európai Unióból való kilépést. Orbán magatartását nem lehet másképp értelmezni, és egyre nehezebb cáfolni azt, hogy a Jobbik a Fidesz náci rohamcsapata.

Annak, hogy a Fidesz szélsőjobboldali programot hajt végre, elegendő bizonyítéka az is, hogy Csurka István ősnyilas elégedett Orbán Viktorral és foggal-körömmel védelmezi a Fideszt. A Jobbik álellenzékisége régóta nyilvánvaló, valójában a közvélemény megdolgozása a feladatuk, és a szerepük az, hogy felkészítsék a lakosságot a Fidesz várható szélsőjobboldali lépéseire. Hogy csak egy példát említsünk, látványos volt a rendőrség gyöngyöspatai tétlensége, amikor a Jobbik az ott élő romák terrorizálásával a cigány lakosság ellen uszította a közvéleményt, amely elősegítette a közmunkaprogram elfogadását. Nem véletlen, hogy a Fidesz ott indította el a közmunkaprogramot, ahol a Jobbik a cigányok ellen uszította a közvéleményt: “nem dolgoznak, hanem lopnak és a magyarokat fenyegetik”. Erre érkezett az Orbán-kormány népszerűséget kiváltó válasz intézkedése: megdolgoztatja a gyöngyöspatai cigányokat. Ennek leple alatt pedig elfogadtatták a “munka alapú társadalom” klasszikusan fasiszta koncepcióját, ami már nemcsak a romákat, és nemcsak a gyöngyöspataiakat érinti, hanem mindenki mást.

Ha valaki tudni akarja, mire készül a Fidesz, elég ha figyeli azt, mit csinál a Jobbik. A Jobbik most elkezdte követelni az Európai Unióból való kilépést, elégette az Európai Unió zászlaját, és nem kétséges, hogy demagóg hazugságaival hamarosan tömegeket fog állítani az EU-ellenesség mellé. Mire a Fidesz bejelenti, hogy kilép az Unióból, akkorra már nyilvánvaló többség támogatja majd ezt a lépést. A Fidesz maga is szélsőjobboldali párt, nyugatellenessége, EU-ellenessége és IMF-ellenessége klasszikus szélsőjobboldali, antiszemita és náci ideológiára épül. Mindez szoros kapcsolatban áll az Orbán-kormány mögött levő katolikus egyház és a Vatikán EU-ellenességével, liberalizmusellenességével és antiszemitizmusával. A Jobbik direkt populizmusa hatékonyan támogatja és erősíti fel a Fidesz ideológiáját, és kimondják azt, amit a hazai antiszemiták hallani akarnak, amit a Fidesz tervez, gondol, de nyíltan nem mond. A Jobbik hazug propagandával felkorbácsolja az érzelmeket, szinte létrehozza azt a társadalmi igényt, amire a Fidesz válaszul bejelentheti a következő szélsőjobboldali lépését.

A Jobbikot a Fidesz irányítja, ez nem kétséges. Amikor Vona függetlenedni akart egy ízben a Fidesztől, akkor Bayer Zsolt és Kövér László üzent neki, és elküldték a selyemzsinórt. Miután Vona erre egy Orbánnak címzett szellemtelen levélben válaszolt, két héten belül a Jobbikot a teljes erkölcsi ellehetetlenülés szélére sodorták. Kiderült, hogy Vona szeretőt tart, hogy meleg a szóvivő, pornószínésznő az egyik gárdista, hogy mennyi pénzt kapott Morvai Krisztina az MSZP-től, stb., majd csend lett, és a Jobbik újra kezes bárányként viselkedett. Nem kérdés, hogy az Orbán Viktor polgári köréből a Jobbik élére ejtőernyőztetett Vona Gábor a Fidesz ügynöke, megbízottja, akit zsarolnak és pórázon tartanak, a Jobbik pedig a Fidesz náci rohamcsapata. Az ideológiai gyökér ma már azonos, a Fidesz kódoltabb retorikával, de a Jobbikkal közös programot hajt végre és fordítva.

Ha nem így lenne, akkor az EU-zászlót égető jobbikos nácikat őrizetbe kellett volna venni. Ha nincs jogszabály, akkor azonnal be kellene nyújtaniuk egy olyan törvényjavaslatot, amely védelmezi az Európai Unió jelképeit. Követelni kellene, hogy a Jobbik képviselőit azonnal zárják ki az Európai Parlamentből. Az EU zászlajának következmények nélküli elégetése hadüzenet Európának, az európai demokráciának, kultúrának, és egy nyilas, náci hatalomátvétel igényének bejelentése. Ez fordulópont Magyarország rendszerváltás utáni történetében. Ahol könyveket égetnek, ott hamarosan embereket is égetnek. Igaz ez a zászlókra is, ahol elégetik a demokratikus Európa zászlaját, ott elégetik a demokratikus Európa szellemiségét is, és csak idő kérdése, mikor üldözik fizikailag is azokat, akik ezeket az értékeket vallják.

Az a tény, hogy a demokratikus, civilizált Európa, európai kultúra jelképét minden következmény nélkül, a nép legcsekélyebb felháborodása nélkül megtehetik, annak kifejeződése, hogy Magyarország barbár ország, nem európai néppel, függetlenül attól, hogy egy kisebbség európainak vallja magát, és szeretne odatartozni. Ha a magyar nép többsége nem tiltakozik az ilyen barbarizmus ellen, arra csak részben magyarázat a butaság. Ha a nép többsége elfogadja, hogy a demokráciát egy kisebbség akarta ráerőltetni, és felháborodva utasítja vissza a demokratikus Nyugathoz való tartozást, mert a demokratikus értékek számonkérését szabadságának korlátozásaként értelmezi, akkor ez a nép nem európai, hanem ázsiai barbárok gyülekezete, amelyet eddig csak más európaibb és ennél szervezettebb, civilizáltabb országok elnyomása tartott meg Európa közepén.

Egy civilizált országban a Jobbikot már régen be kellett volna tiltani. Akik elégették az EU zászlaját, azokat helyben őrizetbe kellett volna venni. Magyarország csendben nézi azt, hogy kiiratkozik a civilizációból, lassan a Balkán szintjét sem éri el. A demokratikus Nyugatnak lassan nem marad más feladata, hogy tudomásul vegye, van egy kis ázsiai, fasiszta, antiszemita ország Európa közepén, és gondoskodnia kellene arról, hogy ebből a sötét országból kimenekítse azokat, akik úgy érzik, hogy nem idevalók, hamarosan fizikailag is veszélyeztetett helyzetben lesznek, és inkább távoznának. Magyarországon belül megvédeni már úgysem tudja őket.

A demokratikus érzelműek mindig azt hiszik, hogy ennél már nincs lejjebb. De van, és még mindig lesz lejjebb. Nem lehet tudni, mennyi a rejtőzködő demokrata. De a kussolás, a meghunyászkodás eredménye az lesz, hogy ezek a nácik, akik most Európa szimbólumát nyilvánosan égetik, hajtóvadászatot fognak indítani a zsidók, cigányok és liberálisok ellen. Ahol a tömeget sikeresen uszítják a demokrácia ellen, ott hamarosan ölni fognak. Nem kell ezt túlmagyarázni: az Európai Unió és Európa a nyilasok útjában áll, mert nem lőhetik a Dunába szabadon azokat, akiket szeretnének. Nem változtak ezek 1944 óta semmit, a Fidesz most állítja vissza nekik a Kossuth-teret 1944-re, hogy otthonosabban érezzék magukat. Ilyen országba tényleg nem való se Károlyi Mihály, se József Attila.

Afelől  ne legyen kétsége senkinek, hogy a Fidesz csak taktikázik, hogy valamilyen pénzhez jusson, hogy a piacok bizalmát átmenetileg helyreállítsa, de végső terve a demokratikus Nyugat elhagyása, az Európai Unióból való kilépés, és az egész világon a demokratikus Nyugat elleni lázítás lesz. A diktatúra pedig működni fog. Ezerrel. Most a Jobbik töri az utat a Fidesznek, aztán a Fidesz töri az utat a Jobbiknak, és együtt vagy külön, de egyre jogosabb a félelem, hogy náci rémuralmat fognak ezek itt csinálni.

Ennek nem lehet más a vége, csak tragédia.

Ide klikkelve érheti el az Amerikai Népszava online-on a cikk forrását.

Vissza...