Lesz-e polg√°rh√°bor√ļ?

2012-01-15 08:30:31

A c√≠mben feltett k√©rd√©sre v√°laszolva: a dolgok jelenlegi √°ll√°sa szerint a polg√°rh√°bor√ļ nemcsak re√°lis vesz√©ly, hanem elker√ľlhetetlen, ha nem t√∂rt√©nik valami v√°ratlan pozit√≠v fordulat. Ezt rendk√≠v√ľli szorong√°ssal √©s Magyarorsz√°g ir√°nti aggodalommal √≠rom le, mert ez a lehetŇĎ legrosszabb v√©gkifejlet, ami Magyarorsz√°ggal t√∂rt√©nhet.

Nagyon nagy √°rat kell fizetni az√©rt, hogy Magyarorsz√°g n√©pe nem √°ll√≠totta meg idŇĎben Orb√°n Viktort, nem v√©dte meg az alkotm√°nyos rendet addig, am√≠g erre t√∂rv√©nyes lehetŇĎs√©ge volt. Az esem√©nyek olyan st√°diumba ker√ľltek, hogy Magyarorsz√°g minisztereln√∂ke nem tud meg√°llni azon az √ļton, amelyen elindult. Nincs olyan belsŇĎ √©s k√ľlsŇĎ erŇĎ, amely ebben seg√≠thetn√©. A hazug propaganda, a hamis csodav√°r√°s, a jogos ki√°br√°ndul√°s √©s a felelŇĎtlen k√©tharmados felhatalmaz√°s meghozta gy√ľm√∂lcs√©t, amit elŇĎre tudni lehetett. Olyan ember kez√©be ker√ľlt korl√°tlan hatalom, aki azt szem√©lyes hatalma √©s egy primit√≠v, de rendk√≠v√ľl erŇĎs √©s gyilkos ideol√≥gia szolg√°lat√°ba √°ll√≠totta.

Magyarorsz√°g fogs√°gba ker√ľlt, amelybŇĎl nem tud kimenek√ľlni, mert az orsz√°g jelentŇĎs r√©sze megt√©vesztett, m√°sik r√©sze pedig elvesz√≠tette demokratikus jogait, √©s ebbŇĎl fakad√≥ cselekvŇĎk√©pess√©g√©t. Nincs semmilyen korl√°t, amely √ļtj√°t √°lln√° az √∂nk√©nynek. Meg√°ll√≠thatatlan a folyamat, amelynek v√©g√°llom√°sa a t√∂rt√©nelembŇĎl ismert. A kett√©osztott √©s egym√°s ellen usz√≠tott orsz√°gban az esem√©nyek feltart√≥ztathatatlanul rohannak a v√©gkifejlet fel√©. A lakoss√°g feloszt√°sa j√≥ √©s rossz magyarokra, hazafiakra √©s a haza ellens√©geire, el√©rte a v√©g elŇĎtti utols√≥ st√°diumot: a ‚Äěrossz magyarok‚ÄĚ √©s a ‚Äěhaza ellens√©gei‚ÄĚ v√©delem n√©lk√ľl maradtak. Jogfosztottak √©s m√°sodrang√ļ √°llampolg√°rok lettek, √©s a haza boldogul√°s√°nak megb√©lyegzett akad√°lyoz√≥i. EltŇĪntek a demokratikus korl√°tok a fizikai √ľld√∂z√©s √ļtj√°b√≥l.

Az √ļt, amelyen Orb√°n Viktor a Testnevel√©si Egyetemen elmondott besz√©d√©vel elindult, a pusztul√°sba √©s a testv√©rh√°bor√ļba visz. A t√∂rt√©nelem arra tan√≠t, hogy a jog√°llami v√©delem megsemmis√ľl√©se ut√°n a verb√°lis erŇĎszakot a fizikai erŇĎszak, a verb√°lis kik√∂z√∂s√≠t√©st a fizikai kik√∂z√∂s√≠t√©s k√∂veti. Magyarorsz√°g lakoss√°ga v√©dtelen, a diktat√≥rikus hatalommal szemben fell√©pŇĎk fizikai vesz√©lyben vannak. A hatalom rendelkez√©s√©re √°ll a koncepci√≥s perekhez, az √∂nk√©nyuralmi int√©zked√©sekhez sz√ľks√©ges valamennyi eszk√∂z. Az Eur√≥pai Uni√≥ vezetŇĎinek √©s az Egyes√ľlt √Āllamok korm√°ny√°nak hangja az√©rt egyre erŇĎsebb, mert meg√©rtett√©k a t√©nyleges vesz√©ly nagys√°g√°t.

Mostant√≥l errŇĎl ny√≠ltan kell besz√©lni. Ann√°l is ink√°bb, mert Majt√©nyi L√°szl√≥ Operah√°zn√°l elmondott besz√©de ut√°n Bayer Zsolt kimondta, hogy k√©szek arra, ha kell, polg√°rh√°bor√ļt ind√≠tsanak Magyarorsz√°g demokratikus √©rt√©keket vall√≥ lakoss√°ga ellen. Majt√©nyi arra figyelmeztetett, hogy ‚Äějobb sors a bukott minisztereln√∂k√©, mint a n√©pharag √°ltal elt√°vol√≠tott dikt√°tor√©‚ÄĚ. Ezzel bar√°ti m√≥don figyelmeztette Orb√°n Viktort, hogy ne menjen el a v√©gsŇĎkig, elŇĎzze meg a trag√©di√°t, ez mindenki √©rdeke, az √∂v√© is. Bayer erre azt v√°laszolta, hogy ‚Äěsokkal jobb t√ľntet√©seken hazugs√°gokat ordib√°lni a mikrofonba, mint megd√∂gleni egy polg√°rh√°bor√ļban‚ÄĚ. Ez a mondat had√ľzenet, ami azt jelenti, ha tov√°bb akartok menni ann√°l, minthogy t√ľntet√©seken ordib√°ljatok a mikrofonba, meg fogtok d√∂gleni egy polg√°rh√°bor√ļban. Az Orb√°n √°ltal vezetett jobboldal k√©sz arra, hogy polg√°rh√°bor√ļt ind√≠tson azok ellen, akik ma a mikrofonokba besz√©lnek, √©s azok ellen, akik ezt lelkesen hallgatj√°k. Az a megjegyz√©s, hogy a n√©pharag b√°rkit elt√°vol√≠that, m√©g nem jelenti azt, hogy b√°rkinek ‚Äěmeg kellene d√∂glenie‚ÄĚ. Ez m√©g polg√°rh√°bor√ļt sem jelent. De Bayer arra figyelmeztet, hogy ha b√°rki k√≠s√©rletet tesz arra, hogy ŇĎket a hatalomb√≥l kimozd√≠tsa, azok ellen ŇĎk polg√°rh√°bor√ļt fognak ind√≠tani, √©s az ellenszeg√ľlŇĎk ‚Äěmeg fognak d√∂gleni‚ÄĚ.

Semmi k√©ts√©g√ľnk afelŇĎl, hogy Orb√°n √©s fanatikus h√≠vei k√©szen √°llnak erre. Az igazi vesz√©lyt azonban nem az jelenti, hogy Bayer mit fecseg a sz√°nd√©kaikr√≥l, hanem az ideol√≥gia, amely az Orb√°n-rendszer m√∂g√∂tt √°ll. Hi√°ba pr√≥b√°lja a demokratikus oldal elker√ľlni a fizikai konfliktust, mert az ideol√≥gia, amely ment√©n a jog√°llamot felsz√°molt√°k, a demokratikus Alkotm√°nyt bez√ļzt√°k, a hatalmi √°gak sz√©tv√°laszt√°s√°t megsz√ľntett√©k, a polg√°ri biztons√°got garant√°l√≥ f√©kek √©s ellens√ļlyok rendszer√©t kiiktatt√°k, nem ad es√©lyt arra, hogy a m√°sk√©pp gondolkod√≥kkal b√©k√©ben √©ljenek. Egy diktat√ļra soha nem √°ll meg f√©l√ļton. Mindig vesz√©lyben √©rzi mag√°t, ez√©rt az ellens√©g fizikai megsemmis√≠t√©se fel√© halad.

Ennek meg√©rt√©s√©hez szembe kell n√©zni azzal a vil√°gn√©zettel, amely az eddigi t√∂rt√©n√©sek h√°tter√©ben √°ll. S√ļlyos felelŇĎss√©g terheli az √©rtelmis√©get, hogy erre nem figyelmeztetett idŇĎben. Ennek akad√°lya r√©szben az, hogy a k√∂zv√©lem√©nyt form√°l√≥k t√∂bbs√©g√©nek r√∂vid a t√∂rt√©nelmi eml√©kezete, elv√©sz a napi esem√©nyek zŇĪrzavar√°ban, √©s nem tulajdon√≠t megfelelŇĎ jelentŇĎs√©get az emberi cselekv√©sek m√∂g√∂tt √°ll√≥ szellemi, vil√°gn√©zeti t√©nyezŇĎknek. A materialista vil√°gn√©zet nem alkalmas a vil√°gban zajl√≥ esem√©nyek meg√©rt√©s√©re. Orb√°n Viktor sz√°nd√©kainak felismer√©se lehetetlen a t√∂rt√©nelmi materializmus perspekt√≠v√°j√°b√≥l. Akik nem tulajdon√≠tanak szerepet a vall√°snak, a hitnek, a pr√≥f√©ci√°knak, ezek harc√°nak, Eur√≥pa √©s Magyarorsz√°g t√∂rt√©net√©ben j√°tszott szerep√©nek, azoknak fogalmuk sincs arr√≥l, mi t√∂rt√©nik k√∂r√ľl√∂tt√ľk. A magyarorsz√°gi jobboldal nem materialista, antiszemitizmus√°nak is vall√°si gy√∂kerei vannak. A t√°rsadalmi kirekeszt√©s, a politikai gyŇĪl√∂lk√∂d√©s m√∂g√∂tt is j√≥l k√∂r√ľlhat√°rolhat√≥ vall√°sfiloz√≥fiai rendszer √°ll. A sz√©lsŇĎjobboldal eszm√©i mind ezekre √©p√ľlnek. A sz√©lsŇĎjobb nem sokban k√ľl√∂nb√∂zik a jobboldalt√≥l: a k√ľl√∂nbs√©g csup√°n annyi, hogy ugyanazt egyszerŇĪbb, lecsupasz√≠tott form√°ban, demag√≥g m√≥don hirdetik. De a tartalom ugyanaz. A fasizmus √©s a n√°cizmus, valamint a nemzeti sz√≠nezetŇĪ diktat√ļr√°k soha nem materialista vil√°gk√©pre √©p√ľltek, hanem mindig ugyanarra a vall√°sra. A t√∂rt√©nelem nem az oszt√°lyharcok t√∂rt√©nete, hanem az emberi l√©lek f√∂l√∂tt v√≠vott harcok t√∂rt√©nete. A magyar alapt√∂rv√©ny preambuluma, az √∂sszes sarkalatos t√∂rv√©ny, valamennyi demokratikus jog l√°bbal tipr√°sa az emberek lelke f√∂l√∂tti uralom megszerz√©s√©re ir√°nyul. Aki ezt nem tudja, vagy tagadja, az nem √©rt semmit sem Eur√≥pa, sem Magyarorsz√°g t√∂rt√©net√©bŇĎl. Annak fogalma sincs arr√≥l, mi mozgatja Orb√°nt √©s rendszer√©t.

Orb√°n szabads√°gharca √©s makacs magatart√°sa m√∂g√∂tt egy komplett vil√°gk√©p √°ll. Nem Bayer sz√∂veg√©bŇĎl, hanem ebbŇĎl a vall√°si vil√°gk√©pbŇĎl fakad az, hogy a polg√°rh√°bor√ļ vesz√©lye √°ll fenn. Ez a vil√°gn√©zet adja Orb√°nnak saj√°t igaz√°ba vetett hit√©t, a kitart√°s√°t √©s az erej√©t is. Nemcsak hatalomv√°gyr√≥l van sz√≥. Orb√°nnak van egy v√≠zi√≥ja, egy j√≥l fel√©p√≠tett, t√∂bb √©vsz√°zados vil√°gn√©zeti rendszere, amit soha nem fog feladni, ami√©rt az utols√≥ lehelet√©ig harcolni fog. Minden k√ľlf√∂ldi √©s belf√∂ldi ellen√°ll√°s csak az igaz√°t erŇĎs√≠ti. Orb√°n a vil√°got mozgat√≥ gonosz ellen harcol. Olyan harcot v√≠v, amely√©rt meghalni is √©rdemes, amelyet soha nem szabad feladni, amelynek ellens√©gei az emberis√©g ellens√©gei. Ňźket ez√©rt meg kell fosztani jogaikt√≥l, korl√°tozni kell a szabads√°gukat, √©s ha kell, akkor fizikailag is fenyegetni kell ŇĎket. Ha errŇĎl lemond, akkor az √©lete √©s a k√ľldet√©se vesz√≠ti √©rtelm√©t. Aki nem l√°tja, nem √©rti ezt a vil√°gn√©zetet, nem ismeri azokat a szellemi erŇĎket, amelyek Orb√°nt mozgatj√°k, az elveszik a r√©szletekben, √©s nem l√°t az orr√°n√°l tov√°bb. A polg√°rh√°bor√ļ vesz√©lye nem a sors szesz√©ly√©bŇĎl, nem a politikai k√ľzdelembŇĎl, hanem ebbŇĎl az ideol√≥gi√°b√≥l fakad.

Ez annyira evidens, hogy m√°r Bayer Zsolt, az egykori liber√°lis √ļjs√°g√≠r√≥, a N√©pszabads√°g volt publicist√°ja, a kereszt√©nydemokrat√°k avatott g√ļnyol√≥ja is a ‚ÄěS√°t√°n kuty√°i‚ÄĚ c√≠mmel √≠r. A S√°t√°n c√©ljair√≥l besz√©l, a diabolosz defin√≠ci√≥j√°t k√∂zli, lassan teol√≥gus lesz, mint Semj√©n. De az ellenz√©ki magyar politikusok ezt nem veszik komolyan. Nem √©rtik meg, hogy nem lehet vulg√°rmaterializmussal harcolni √©vsz√°zados vall√°si, szellemi erŇĎkkel szemben. Lebecs√ľlik a Vatik√°nt, nem veszik tudom√°sul, hogy a felvil√°gosod√°s hozta el azokat a polg√°ri demokratikus jogokat, amelyeket most Orb√°n elvett. A felvil√°gosod√°s pedig a katolikus egyh√°zzal szemben szerezte meg ezeket a jogokat. A katolikus egyh√°z soha nem mondott le arr√≥l, hogy ezt a folyamatot visszaford√≠tsa. Orb√°n az√©rt vesz√©ly Eur√≥pa sz√°m√°ra, mert ŇĎ az elsŇĎ, aki ezt a vatik√°ni programot sikerre viszi. Nem csup√°n √°rtalmatlan vall√°soskod√°s, hanem bibliai pr√≥f√©ci√°k √°llnak a tettei m√∂g√∂tt. Orb√°n az antikrisztusi vil√°gbirodalmat megtestes√≠tŇĎ zsid√≥ p√©nztŇĎke ellen harcol. A gazdas√°gi vil√°gv√°ls√°g √©s az √°llamok elad√≥sod√°sa mind azt a l√°tszatot keltik, hogy neki van igaza. De ez egy hamis magyar√°zat. Ňź nem csup√°n a magyarokat szabad√≠tja fel, hanem a vil√°gm√©retŇĪ gonosz ellen folytat √©lethal√°l k√ľzdelmet. Az Eur√≥pai Uni√≥ a D√°niel pr√≥f√©ta k√∂nyv√©ben megj√∂vend√∂lt antikrisztusi r√≥mai birodalom elŇĎk√©pe. Az ellenz√©kiek csak egy politikai szervezetet l√°tnak benne, √©s nem √©rtik meg, hogy Orb√°nnak az Eur√≥pai Uni√≥b√≥l val√≥ kil√©p√©s nemcsak azt jelenti, hogy ler√ļgja mag√°r√≥l a demokratikus kontrollt. Tal√°n isteni k√ľldet√©snek tekinti azt, hogy Magyarorsz√°got kivezesse a gonosz birodalm√°b√≥l, az elj√∂vendŇĎ r√≥mai birodalomb√≥l. De ez egy ford√≠tott ‚Äěevang√©lium‚ÄĚ, mert a s√∂t√©t, gonosz r√≥mai birodalom az lesz, amit ŇĎ szolg√°l. MeggyŇĎzŇĎd√©se lehet, hogy pr√≥f√©tai idŇĎket √©l√ľnk, neki pr√≥f√©tai k√ľldet√©se van, √©s eg√©sz Eur√≥p√°ra sz√≥l√≥ elh√≠v√°st, k√ľldet√©st tulajdon√≠that mag√°nak. Eleget j√°rt a Vatik√°nba, hogy ezt elhitess√©k vele. M√©g az sem biztos, hogy ez nem igaz, csak az apr√≥ k√ľl√∂nbs√©g az, hogy ŇĎ a j√≥t hiszi rossznak, √©s a rosszat j√≥nak, √©s nem az Istent, hanem az ŇĎ ellenfel√©t szolg√°lja.

Figyelem emberek! A papok √°llnak Orb√°n gyŇĪl√∂lt rendszere m√∂g√∂tt. A zsid√≥k ellen harcolnak, √©s azok ellen, akik a zsid√≥k eszm√©it k√∂vetik, akikrŇĎl ŇĎk azt mondj√°k, hogy meg√∂lt√©k a Krisztust, akik tagadj√°k, hogy J√©zus a Megv√°lt√≥, akik hol liber√°lisok, hol szabadkŇĎmŇĪvesek, hol kommunist√°k, de a l√©nyeg az, hogy az emberis√©g ellens√©gei, akik a p√©nz√ľgyi rendszer√ľkkel a nemzeteket bomlasztj√°k √©s kirabolj√°k, rabs√°gba d√∂ntik. Liberalizmusukkal √©s demokr√°ci√°jukkal az embereket elford√≠tj√°k az IstentŇĎl, az istentelens√©get, az erk√∂lcsi nihilizmust terjesztik, megakad√°lyozz√°k, hogy a haza, a nemzet, a csal√°d, az erk√∂lcs t√∂rv√©nyei √©rv√©nyes√ľljenek. Szerint√ľk ezt csak a tr√≥n √©s az olt√°r sz√∂vets√©ge k√©pes megteremteni. Nem √©rtik meg ellenz√©ki politikusok, hogy honnan j√∂n a m√©tely, a gyilkos indulat. A liber√°lis demokrat√°k t√∂bbs√©ge erre csak legyint, a vall√°s √≥sdi, babon√°nak tartj√°k, aminek semmi jelentŇĎs√©ge nincs. √ögy gondolj√°k, hogy ez csak k√ľlsŇĎs√©g, √©s nem veszik √©szre, hogy ez a l√©nyeg. Onnan j√∂n a k√≠gy√≥, amely fojtogatja ŇĎket, √©s mivel nem ismerik fel az ellens√©get, v√©dtelenek vele szemben √©s nem tudj√°k legyŇĎzni. Pedig vil√°gosan mondja Bayer Zsolt, nem is lehetne vil√°gosabb, csak meg kellene hallani. Miut√°n polg√°rh√°bor√ļval fenyegette meg Majt√©nyi L√°szl√≥t, ezt √≠rta a k√∂vetkezŇĎ bekezd√©sben: ‚Äělassan itt az idŇĎ, hogy kivonulunk az utc√°ra sz√°z- vagy sok sz√°zezren. A korm√°ny mellett. Nem mintha nem volna kritik√°nk, de amit ezzel a korm√°nnyal mŇĪvelnek idehaza √©s k√ľlf√∂ld√∂n a S√°t√°n kuty√°i, az eg√©szen egyszerŇĪen tŇĪrhetetlen.‚ÄĚ Megism√©tlem: tŇĪrhetetlen, nem fogj√°k tŇĪrni. Kik az ellens√©geik? A ‚ÄěS√°t√°n kuty√°i‚ÄĚ, ezek vagyunk mi. Minden gondolkod√°s n√©lk√ľl meg fogj√°k t√°madni az ‚Äěellens√©get‚ÄĚ, a S√°t√°n kuty√°it. Ezt komolyan kellene venni.

Az a r√≥mai katolikus egyh√°z, amely az Orb√°n-rendszer m√∂g√∂tt √°ll, √©s Eur√≥pa elsŇĎ √°llam√°ban most legyŇĎzte a liberalizmust, a felvil√°gosod√°st, √©s a szabadkŇĎmŇĪveseket, soha nem gondolkodott, hanem halomra gyilkolta az ellens√©geit. Inkviz√≠ci√≥, a keresztes h√°bor√ļk, a reform√°torok elleni v√©ront√°sok mellett a fasizmus √©s a n√°cizmus m√∂g√∂tt a szabadkŇĎmŇĪvesek √©s a zsid√≥k elleni usz√≠t√°sok √°lltak. Eur√≥pa v√©res h√°bor√ļi, igazs√°gtalans√°gai, az √©vsz√°zados szellemi √©s fizikai elnyom√°s m√∂g√∂tt k√∂zvetve vagy k√∂zvetlen√ľl a legt√∂bb esetben a katolikus egyh√°z √°llt. A katolikus egyh√°z hamis egyh√°z, egy nagy csal√°s, ellenkezŇĎje mindannak, amit a Biblia mond. Egy gyŇĪl√∂letre usz√≠t√≥, gyilkos szervezet. Ez az igazi Egyh√°z ‚Äěbabiloni‚ÄĚ fogs√°ga. A Jelen√©sek k√∂nyve 17. fejezet√©ben a Biblia √≠gy mutatja be a r√≥mai katolikus egyh√°zat: ‚Äě√∂lt√∂z√∂tt vala pedig az asszony b√≠borba √©s skarl√°tba, √©s meg√©kes√≠ttetett vala arannyal √©s dr√°gakŇĎvel, kez√©ben egy aranypoh√°r vala, tele ut√°latoss√°gokkal √©s az ŇĎ par√°znas√°g√°nak tiszt√°talans√°gaival. ‚Ķ √Čs l√°t√°m, hogy az asszony r√©szeg vala a szentek v√©r√©tŇĎl √©s a J√©zus bizonys√°gtevŇĎinek v√©r√©tŇĎl.‚ÄĚ A b√≠bor √©s a skarl√°tv√∂r√∂s sz√≠n, amely a vatik√°ni fŇĎpapok, b√≠borosok ruh√°j√°t √©kes√≠ti, a Bibli√°ban a katolikus egyh√°z √°ldozatainak v√©r√©t szimboliz√°lja. Ahol ez a r√≥mai szellemis√©g megjelenik, ott v√©ge a toleranci√°nak, a b√©k√©nek √©s a szabads√°gnak, ott harc van, h√°bor√ļ, szolgas√°g, gyilkol√°s √©s v√©r. Ez√©rt, ha nem siker√ľl ezzel sikeresen felvenni a harcot, akkor k√∂nnyen polg√°rh√°bor√ļ lehet. Az orb√°ni rendszer m√∂g√∂tt nemcsak ember √°ll. Nagyon magas szintŇĪ s√∂t√©t szellemi erŇĎk t√°mogatj√°k, amelyeknek ŇĎ √°tadta mag√°t. Ezek a szellemi erŇĎk pedig embergyilkosok kezdettŇĎl fogva.

Most leford√≠tom ezt a materialist√°k nyelv√©re is: az√©rt √°ll fenn a polg√°rh√°bor√ļ vesz√©lye, mert Orb√°n Viktornak k√ľldet√©se van, nem esetleges az, amit tesz, √©s ez√©rt soha nem fog visszavonni semmit. Nem √©rdekelte, hogy az EU √©s az IMF k√ľld√∂tts√©ge t√°vozik, nem sz√°m√≠tott, mit √≠r neki az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂ke √©s az amerikai k√ľl√ľgyminiszter, neki ezekn√©l magasabb szempontjai vannak. Ňź olyan ideol√≥gi√°t vall, amely szerint a demokr√°cia gonosz dolog, idegen √©rdeket k√©pviselŇĎ ‚Äěcsoport‚ÄĚ (na kik?) eszk√∂ze arra, hogy rabs√°gba tasz√≠ts√°k a nemzet√°llamokat. Ez√©rt ŇĎ tudatosan sz√°molja fel a demokr√°ci√°t. Ez√©rt az √©v v√©g√©n stat√°ri√°lis jellegŇĪ t√∂rv√©nyhoz√°ssal √°tverte az √∂sszes antidemokratikus t√∂rv√©nyt, √©s ezut√°n √ļgy tesz, mintha engedne √©s k√©sz lenne t√°rgyalni ezekrŇĎl. De ezek a t√°rgyal√°sok nem arr√≥l sz√≥lnak majd, hogy b√°rmit visszavonnak, hanem a m√©diat√∂rv√©nyhez hasonl√≥an formai v√°ltoztat√°sokat eszk√∂z√∂lnek, √©s azt bizonygatj√°k, hogy ezek megfelelnek az eur√≥pai norm√°knak, √©s m√°s orsz√°gok gyakorlat√°hoz idomulnak. Kif√°raszt√°sra j√°tszanak, √©s a manipul√°ci√≥ra, a hazugs√°g erej√©re √©p√≠tenek. Mivel √°llamcsŇĎd fenyeget, hazug √≠g√©retekkel, manipul√°ci√≥val hozz√° akar jutni a p√©nzhez, majd a kassz√°val t√°vozni. Ha kell, kis√∂pri a Magyar Nemzeti Bank devizatartal√©k√°t, bevezeti az √∂nell√°t√°st.

De egy biztos: nem h√°tr√°l meg, nem mond le, nem lehet lev√°ltani, √©s a fasiszta, n√°ci ideol√≥gi√°nak van akkora t√°mogatotts√°ga Magyarorsz√°gon, hogy nem tudj√°k k√≠v√ľlrŇĎl elmozd√≠tani. Ha kell, kil√©p az Eur√≥pai Uni√≥b√≥l, ha m√°shogy nem, akkor majd megs√©rtŇĎdik azon, hogy Magyarorsz√°g szavazati jog√°t megvonj√°k. Ha m√°r nem kell a p√©nz√©rt tartani a l√°tszatot, vagy formailag is kil√©p az Uni√≥b√≥l, akkor kezdŇĎdik a kŇĎkem√©ny diktat√ļra. R√°usz√≠tja majd a rohamcsapatait azokra, akik a korm√°ny rossz h√≠r√©t keltik, akik szervezkednek ellene. F√©lelem √©s retteg√©s lehet az utc√°kon, lez√°rhatj√°k a hat√°rt, sz√ľks√©g√°llapot lehet √©s menek√ľlthull√°m. Bel√ľl pedig polg√°rh√°bor√ļ, pogromok, √©s koncepci√≥s perek. Azt fogj√°k √°ll√≠tani, hogy Magyarorsz√°g ellens√©gei ellen l√©pnek fel, akik nem t√∂rŇĎdtek bele, hogy nemzeti korm√°nya van Magyarorsz√°gnak, hogy nem Washingtonb√≥l √©s Br√ľsszelbŇĎl mondj√°k meg a zsid√≥k, hogy mit csin√°ljanak Budapesten, hogy nem tetszik nekik, hogy Orb√°n v√©get akar vetni az elad√≥s√≠t√°suknak, hogy meg akarta fizettetni a bankokat, √©s nem t√∂rŇĎdtek bele, hogy kiestek a hatalomb√≥l. Meg kell v√©deni vel√ľk szemben az orsz√°got, a nemzet akarat√°t megtestes√≠tŇĎ korm√°nyt.

E m√∂g√∂tt pedig a Vatik√°n, a r√≥mai katolikus egyh√°z, a politikai katolicizmus √°ll. Ezt materializmussal legyŇĎzni nem lehet. Paradox helyzet, hogy mik√∂zben √°lland√≥an az idegen √©rdekek ellen v√≠vnak szabads√°gharcot, val√≥j√°ban egy m√°sik √°llam, a Vatik√°n √©rdekeinek kiszolg√°l√≥i. Orb√°n nemcsak egy t√©veszme rabja, hanem s√∂t√©t szellemi erŇĎk szolg√°ja. A katolikus egyh√°z √©lesen szemben √°ll a Biblia kijelent√©seivel. √Āllami eszk√∂z√∂kkel akar a lelkek f√∂l√∂tt uralmat gyakorolni, ami val√≥j√°ban szellemi rabs√°g √©s elnyom√°s. A katolikus doktr√≠n√°k szerint a tr√≥n √©s az olt√°r sz√∂vets√©g√©vel Isten uralma al√° ker√ľl az √°llam. Az √°llam vezetŇĎje egyfajta istenkir√°lys√°got vezet. Szent √Āgoston √©s m√°s antiszemita egyh√°zaty√°k helyesen √°llap√≠tott√°k meg, hogy a szabadkŇĎmŇĪvesek, a liber√°lisok, ahogy ŇĎk mondj√°k egym√°s k√∂zt: a zsid√≥k, a demokr√°cia eszm√©j√©vel ezt akad√°lyozz√°k. A demokr√°cia nekik az√©rt nem j√≥ dolog, mert a hatalmi ellens√ļlyokkal, az emberi jogokkal megakad√°lyozza, hogy a hamis egyh√°zi tekint√©ly, a katolikus egyh√°z elnyomja, szellemi rabs√°gba k√©nyszer√≠tse az embereket. Erre volt egy rossz v√°lasz is, a kommunizmus, de a demokr√°cia t√∂k√©letes megold√°s. A demokr√°cia fenntartja az ember szabads√°g√°t arra, hogy szem√©lyes kapcsolatba ker√ľlj√∂n Istennel, ha akar. Ez√©rt Isten a v√°lasztott n√©p√©t, Izraelt, arra haszn√°lja, hogy sz√©tsz√≥r√≥dva a vil√°gban, minden nemzetben a szabads√°got fenntartsa. M√©ghozz√° addig, am√≠g ‚Äě a pog√°nyok teljess√©ge bemegyen‚ÄĚ az √ľdv√∂ss√©gbe, ahogyan azt P√°l apostol mondja a R√≥mabeliekhez √≠rott level√©ben. Ezt mondja a Biblia.

Ez√©rt a mostani Eur√≥pai Uni√≥ jelenleg m√©g nem a D√°niel pr√≥f√©ta k√∂nyv√©ben megj√∂vend√∂lt leendŇĎ antikrisztusi r√≥mai birodalom, mert az Eur√≥pai Uni√≥ jelenleg a lezsid√≥zott demokr√°cia √©s szabads√°g egyik erŇĎs oszlopa. Az a r√≥mai birodalom, amely az Antikrisztus gonosz birodalma lesz a j√∂vend√∂l√©sek szerint, a katolikus egyh√°z uralma alatt lesz. A r√≥mai katolikus egyh√°z jelk√©pe a ‚Äěpar√°zna asszony‚ÄĚ, amely ezen a ‚Äěfenevadon‚ÄĚ √ľl. A fenevad az antikrisztusi birodalom, amely a D√°niel pr√≥f√©ta szerint az egykori R√≥mai Birodalom romjaib√≥l √©p√ľl √ļjj√°. Akkor ennek t√≠z tagja lesz, amelyet t√≠z ‚Äěkir√°ly vezet‚ÄĚ. A Jelen√©sek k√∂nyve szerint ‚Äěaz asszony, amelyet l√°tt√°l, ama nagy v√°ros, amelynek kir√°lys√°ga van a f√∂ldnek kir√°lyain‚ÄĚ. Ez a Vatik√°n. ErrŇĎl a par√°zn√°r√≥l azt mondja a Jelen√©sek K√∂nyve, hogy a n√©peken √ľl, elhiteti a nemzeteket, √©s a f√∂ldnek kir√°lyai ŇĎvele par√°zn√°lkodtak. Ez a par√°znas√°g a tr√≥n √©s az olt√°r sz√∂vets√©ge.

Ezt a ‚Äěpar√°zna asszonyt‚ÄĚ szolg√°lja Orb√°n Viktor. Azt hiszi, hogy a mostani Eur√≥pai Uni√≥ az antikrisztusi birodalom, a ‚Äězsid√≥ p√©nzvil√°g‚ÄĚ √©s a demokr√°cia pedig a gonosz eszk√∂ze. Nincs hely id√©zetekre, de minden megnyilv√°nul√°suk errŇĎl sz√≥l. Az Eur√≥pai Uni√≥ valamif√©le √°talakul√°ssal m√©g lehet az antikrisztusi birodalom, de a Biblia szerint ezt onnan lehet megismerni, hogy a r√≥mai katolikus egyh√°z √©gisze alatt j√∂n l√©tre. Ebben az √©rtelemben Orb√°n Viktor m√©g lehet az antikrisztusi Eur√≥pai Uni√≥ egyik elŇĎfut√°ra, aki megnyitja az utat a katolikus egyh√°z elŇĎtt, hogy a felvil√°gosod√°s demokr√°ci√°j√°b√≥l a szent √°gostoni k√∂z√©pkor s√∂t√©ts√©g√©be vigye vissza Eur√≥p√°t. Nem lehet tudni, hogy a vil√°gv√°ls√°g milyen folyamatokat ind√≠t el. Azt sem lehet tudni, hogy a v√©gidŇĎk pr√≥f√©ci√°i m√°r mostani esem√©nyekrŇĎl sz√≥lnak, vagy semmi k√∂z√ľk azokhoz. Ha ne adj‚Äô Isten, Orb√°nnak t√©nyleg valami k√ľldet√©se van az eszkatol√≥giai esem√©nyekben, akkor v√©g√ľnk van, mert akkor nem fog megbukni, hanem Eur√≥pa kezd hozz√° idomulni. Elvileg a magyarok antiszemitizmusa miatt, amely az Orb√°n-rendszer fennmarad√°s√°nak egyik legfŇĎbb oka √©s magyar√°zata, Magyarorsz√°g m√©g lehet az antikrisztusi birodalom egyik erjesztŇĎje. Ha viszont Orb√°n nem kiv√°lasztott, hanem √∂njel√∂lt antikrisztusi figura, akkor megbukik. Arra kell t√∂rekedni, hogy ez min√©l kisebb √°ldozattal j√°rjon, √©s soha t√∂bb√© ne tudjon visszat√©rni.

Mivel ateista liber√°lisok a fentieken csak r√∂h√∂gnek, materialist√°k pedig nem is √©rthetik meg, mert ‚Äď bibliai sz√≥haszn√°lattal √©lve ‚Äď ‚Äě√©rz√©ki ember nem foghatja meg az Isten Lelk√©nek dolgait, mert bolonds√°gok neki, meg sem √©rtheti, mivelhogy lelkik√©ppen √≠t√©ltetnek meg‚ÄĚ, ez√©rt a Biblia mellett √°ll√≥ h√≠vŇĎknek, egyh√°zaknak t√∂rt√©nelmi √©s szellemi k√ľldet√©se lenne, hogy felvegy√©k a harcot a politikai katolicizmus ellen. De ŇĎk ehelyett azon √ľgyeskednek, hogyan tudn√°nak valahogy elismert egyh√°zak lenni a ‚Äěpar√°zna asszony‚ÄĚ szellemi birodalm√°ban.

Szellemi √©rtelemben Magyarorsz√°g rendk√≠v√ľl izgalmas hely, nagyon fontos dolgok t√∂rt√©nnek most ott. Nem v√©letlen, hogy az eg√©sz vil√°g ezzel foglalkozik. Magyarorsz√°g √∂nmag√°ban nem lenne ilyen fontos hely. Hatalmas szellemi h√°bor√ļ zajlik. Akik szeretik a kalandfilmeket, akkor most abban √©rezhetik magukat. Akik a misztikus kalandfilmeket szeretik, azok m√©g ink√°bb. A film most val√≥s√°g. De ehhez t√°j√©koz√≥dni kellene, hogy meg√©rts√©k, mi az, ami zajlik. Akiknek pedig megny√≠lnak az √ćr√°sok, t√°j√©koztatniuk kellene az embereket arr√≥l, ami azokb√≥l meg√©rthetŇĎ. Ha valaki politikus, √©s m√°sokat akar vezetni, akkor azonnal fogjon egy megb√≠zhat√≥ bibliatan√≠t√≥t, hogy meg√©rtse, minek a k√∂zep√©be cs√∂ppent.

K√ľl√∂nben vak vezet vil√°gtalant.

Bartus L√°szl√≥ √≠r√°sa ide kattintva √©rhetŇĎ el az Amerikai N√©pszava online-on.

Vissza...