50 ok Orbán menesztésére

2012-01-09 20:25:07

Minisztereln√∂k √ör! Bizony√°ra a gondosan kiv√°logatott k√ľlf√∂ldi sajt√≥szeml√©k √©s a kozmetik√°zott belf√∂ldi jelent√©sek ellen√©re is √©rtes√ľlt arr√≥l, hogy egyre t√∂bben hangs√ļlyozz√°k ‚Äď van, aki k√∂veteli, van, aki aj√°nlja ‚Äď lemond√°s√°nak sz√ľks√©gess√©g√©t. L√°z√°r J√°nos szavaib√≥l azonban tudjuk, hogy mindez csak ‚Äěkavar√°s‚ÄĚ, s 2014-ig a korm√°nyz√≥ p√°rtok (√©rtelmez√©s√ľkben k√©tharmados t√∂bbs√©g) akarata szerint √Ėn marad az orsz√°g minisztereln√∂ke.

A b√°rsonysz√©ke azonban nyilv√°nval√≥an egyre k√©nyelmetlenebb lehet, amit f√°radtnak, kimer√ľltnek mutatkoz√≥ fizikai megjelen√©se √©pp√ļgy el√°rul, mint ahogy szellemi-fizikai √°llapota az ut√≥bbi idŇĎben elmondott besz√©dein, nyilatkozatain, kijelent√©sein is megl√°tszik. √Čppen ez√©rt d√∂nt√©s√©t megk√∂nny√≠tendŇĎ, √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľnk sz√°mos okot, ami√©rt nem kellene erŇĎltetni a tov√°bbiakban azt, ami nehezen elviselhetŇĎ tehert√©telnek bizonyul az √∂n sz√°m√°ra.

1. √Ėn a jelenlegi politikai-gazdas√°gi-p√©nz√ľgyi helyzetben imm√°r alkalmatlannak tŇĪnik az orsz√°g vezet√©s√©re, szeml√°tom√°st nem √©rti, ami itthon √©s a vil√°gban t√∂rt√©nik.

2. Az √Ėn vezet√©s√©vel megalakult, s v√°ltozatlan √∂sszet√©telben regn√°l√≥ b√≥vli-korm√°ny idŇĎk√∂zben b√≥vliv√° z√ľllesztette az orsz√°got is.

3. √Ėn nemcsak itthon, de a t√©rs√©gben is rekord szintre n√∂velte az √°llamad√≥ss√°got a mag√°nnyugd√≠j p√©nzt√°rakt√≥l elvett p√©nzek ellen√©re.

4. √Ėn a hatalomra ker√ľl√©se √≥ta ‚Äď Uni√≥ ellenes √°ll√°spontot k√©pviselve, a demokratikus alapint√©zm√©nyeket √©s jogokat kiiktatva illetve felsz√°molva ‚Äď konfront√°l√≥dott a vil√°g sz√°mos orsz√°g√°nak politikai vezetŇĎj√©vel, √©s a hatalmi k√∂zpontok egyik√©ben sem sz√≠vesen l√°tott vend√©g.

5. Az √Ėn √°ltal meghirdetett szabads√°gharc eredm√©nyek√©nt a magyar korm√°nyzat √©les konfliktusba ker√ľlt a vil√°g legbefoly√°sosabb politikai, √ľzleti, p√©nz√ľgyi k√∂reivel.

6. √Ėnt a k√ľlf√∂ldi sajt√≥ Chavezhez, Lukasenkohoz, a Ducehez √©s m√°s dikt√°torokhoz hasonl√≠tja, nemr√©gen pedig az egyik legtekint√©lyesebb francia napilap egyenesen Hitlerre eml√©keztetŇĎ figurak√©nt √°br√°zolta.

7. Az √Ėn megold√°sait, unortodox programj√°t a legtekint√©lyesebb szak√©rtŇĎk, a tudom√°ny elismert k√©pviselŇĎi tartj√°k teljes k√©ptelens√©gnek.

8. Az √Ėn javaslat√°ra a Magyar K√∂zt√°rsas√°g √©l√©re egy olyan, erre a feladatra teljess√©ggel alkalmatlan szem√©lyt v√°lasztottak meg, aki idŇĎk√∂zben itthon √©s k√ľlf√∂ld√∂n is k√∂znevets√©g t√°rgy√°v√° v√°lt.

9. √Ėn a hazai √©s nemzetk√∂zi b√≠r√°latok ellen√©re tov√°bbra is ragaszkodik a kulcst√°rc√°k √©l√©n a feladatukra alkalmatlan embereihez, s a politikai-gazdas√°gi kudarcok ellen√©re sem hajt v√©gre korm√°ny√°talak√≠t√°st.

10. √Ėn a gazdas√°gi v√°ls√°g idej√©n egy str√≥mant nevez ki nemzeti fejleszt√©si miniszternek, √©s tov√°bbra is hely√©n hagyja fantaszta gazdas√°gi miniszter√©t.

11. √Ėn a Magyarorsz√°g j√∂vŇĎje szempontj√°b√≥l kulcsfontoss√°g√ļ oktat√°si reform felelŇĎs√©v√© azt a Hoffmann R√≥zs√°t nevezte ki, aki az √°ltala kidolgozott felsŇĎoktat√°si √©s k√∂zoktat√°si programmal ‚Äst mik√∂zben kontraszelekt√°l, s elveszi a tov√°bbtanul√°sa lehetŇĎs√©get a szeg√©nyebb r√©tegek gyermekeitŇĎl ‚Äď nem a XXI., hanem a XIX. sz√°zadba vezeti vissza az orsz√°got.

12. √Ėn az elm√ļlt m√°sf√©l √©vben szavahihetetlen emberr√© v√°lt.

13. √Ėn a jelenlegi t√∂rv√©nykez√©si gyakorlattal ki√ľres√≠tette a parlamentet √©s a parlamentarizmust.

14. √Ėn felsz√°molta az alkotm√°nyos jog√°llamot, a demokr√°cia fŇĎ garanci√°j√°t k√©pezŇĎ hatalommegoszt√°st, a f√©kek √©s ellens√ļlyok rendszer√©t (megsz√ľntette a Magyar K√∂zt√°rsas√°got, ki√ľres√≠tette a jog√°llam int√©zm√©nyeit, s ma m√°r egy autokratikus rendszert √°lc√°z az id√©zŇĎjelbe tett demokr√°ci√°val.

15. Az √Ėn √°ltal megfogalmazott ‚Äěcentr√°lis politikai erŇĎt√©r‚ÄĚ l√©trehoz√°sa √©rdek√©ben a saj√°t embereit ‚Äď megb√≠zhat√≥ p√°rtk√°dereket, bar√°tokat, √ľzlett√°rsakat, azok feles√©geit, f√©rjeit ‚Äď nevezte ki nemcsak a k√∂zigazgat√°s √©s az √°llami szf√©ra gazdas√°gi vezetŇĎi poz√≠ci√≥iba, hanem t√∂bbs√©g√©ben hossz√ļ, korm√°nyzati ciklusokat √°t√≠velŇĎ idŇĎtartam√ļ mand√°tummal az orsz√°g demokratikus mŇĪk√∂d√©se szempontj√°b√≥l kiemelten fontos test√ľleteket ‚Äď az Orsz√°gos V√°laszt√°si Bizotts√°got, az √Āllami Sz√°mvevŇĎsz√©ket, a Gazdas√°gi Versenyhivatalt, a Nemzeti M√©dia- √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g eln√∂ki posztj√°t √©s a M√©diatan√°csot, a k√∂zszolg√°lati m√©di√°t, a P√©nz√ľgyi Szervezetek √Āllami Fel√ľgyelet√©t, a jegybank monet√°ris tan√°cs√°t, a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°csot, az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°got is ‚Äď ‚Äěgleichschachtolta‚ÄĚ, formalit√°ss√° sil√°ny√≠tva a t√∂rv√©nyhoz√°st √©s a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszer√©t.

16. √Ėn r√©g√≥ta cs√ļfot ŇĪz a t√∂rv√©nykez√©sbŇĎl azzal is, hogy megengedi, √©rdemi vit√°k n√©lk√ľl, egy√©ni k√©pviselŇĎi ind√≠tv√°nyok alapj√°n ‚Äď sokszor az eur√≥pai jogrenddel ellent√©tben, a szakmais√°got n√©lk√ľl√∂zve ‚Äď sz√ľlessenek meg a sarkalatos t√∂rv√©nyek is a parlamentben.

17. √Ėn a civiliz√°lt Eur√≥p√°ban p√©lda n√©lk√ľli m√≥don mindennapos gyakorlatt√° tette az √∂nk√©nyuralomra jellemzŇĎ, visszamenŇĎleges hat√°ly√ļ t√∂rv√©nykez√©st is.

18. √Ėn a megb√≠zhat√≥s√°got, hŇĪs√©get √©s szervilit√°st sokkal fontosabb ‚Äěer√©nynek‚ÄĚ tartja egy korm√°nyzati vagy p√°rtfunkci√≥ poz√≠ci√≥ bet√∂lt√©s√©n√©l, mint a szakmais√°got, ami d√∂ntŇĎen hozz√°j√°rul az orsz√°g jelenlegi √°llapot√°hoz.

19. √Ėn a v√°laszt√°sok elŇĎtt, 2010 febru√°rj√°ban azt nyilatkozta az MTV Ma reggel c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban: ‚Äě√Čn √ļgy gondolom, hogy a m√©diarendszeren bel√ľl minden mozdulatot √∂tsz√∂r-hatszor meg kell gondolni. Teh√°t semmilyen kapkod√°sra, √∂sszevon√°sra, sz√©tv√°laszt√°sra, √°trendez√©sre itt, legal√°bbis r√∂vidt√°von f√∂lt√©tlen√ľl sz√ľks√©g nincsen.‚ÄĚ Ennek ellen√©re hatalomra ker√ľl√©se ut√°n l√©trehozt√°k a M√©diatan√°csot, amelynek sajt√≥szabads√°got vesz√©lyeztetŇĎ t√∂rv√©nyjavaslatai, szakmai k√∂r√∂kben f√©lelmet keltŇĎ int√©zked√©sei a hat√°ron t√ļl is hatalmas botr√°nyokat kavartak, elszigetelts√©gbe tasz√≠tva az orsz√°got.

20. √Ėn az√≥ta a k√∂zigazgat√°sban, az igazs√°gszolg√°ltat√°sban, a m√©di√°ban egy hatalomf√ľggŇĎ, kisz√°m√≠thatatlan √©s kiismerhetetlen kafkai rendszert hozatott l√©tre, s ennek ok√°t is deklar√°lta, amikor 2010 kora nyar√°n az osztr√°k Kronen Zeitungban kijelentette: ‚ÄěNem csin√°lok titkot abb√≥l, hogy a k√©tharmados t√∂rv√©nyek ter√ľlet√©n megk√∂t√∂m a k√∂vetkezŇĎ t√≠z magyar korm√°ny kez√©t.‚ÄĚ

21. √Ėn √©s mamelukjai ennek a sz√°nd√©knak az √©rdek√©ben a nemzet megk√©rdez√©se √©s j√≥v√°hagy√°sa n√©lk√ľl ‚Äď a k√©tharmados t√∂bbs√©g akarat√°b√≥l ‚Äď l√©trehozt√°k a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszer√©t, amelybŇĎl a nemzetet alkot√≥ t√°rsadalmi csoportok jelentŇĎs r√©sz√©t vagy kihagyt√°k vagy azok nem k√≠v√°ntak csatlakozni ehhez az √∂nk√©nyuralmi alapvet√©shez.

22. √Ėn meg√≠g√©rte, hogy rendet tesz az orsz√°gban, de a t√°rsadalmi fesz√ľlts√©gek ma nagyobbak, mint hatalomra ker√ľl√©se elej√©n.

23. √Ėn nem tesz √©rdemi l√©p√©seket a sz√©lsŇĎjobboldali t√©rnyer√©s visszaszor√≠t√°sa √©rdek√©ben, szava sincs a p√°rtj√°hoz k√∂zel√°ll√≥ org√°numokban megjelenŇĎ tŇĪrhetetlen hangnemŇĪ, √©s elfogadhatatlan tartalm√ļ √≠r√°sokhoz, megnyilatkoz√°sokhoz.

24. √Ėn m√°r csak szŇĪk√ľlŇĎ rajong√≥t√°bora szerint hiteles ember, n√©pszerŇĪs√©gi indexe 30 pont k√∂zel√©be zuhant, s a felm√©r√©sek szerint p√°rtj√°nak t√°mogat√≥i k√∂z√ľl csaknem m√°sf√©l milli√≥ ember elfordult, a v√°laszt√≥k k√©tharmada pedig m√°r megvonta √ĖntŇĎl √©s p√°rtj√°t√≥l a bizalm√°t.

25. √Ėnnek az √ļj√©vben saj√°tos m√≥don siker√ľlt elŇĎbbre hoznia az emelked√©s √©v√©t. 2010 m√°jusa √≥ta a sv√°jci frank 195 forintr√≥l 265 forintra dr√°gult. Ugyanakkor a doll√°r √°rfolyama 250, a font 400, az eur√≥ 324 forintra emelkedett.

26. Az √Ėn √°ltal prefer√°lt p√©nz√ľgypolitik√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen az orsz√°g √°llampap√≠rjainak kock√°zati fel√°ra rekord nagys√°g√ļra nŇĎtt.

27. √Ėn azt √≠g√©rte, hogy az ad√≥bevall√°s elf√©r egy s√∂ral√°t√©ten, de most t√∂bb ad√≥nem van, mint korm√°nyra ker√ľl√©se elŇĎtt.

28. Az √Ėn ad√≥politik√°ja ek√∂zben a vagyonos keveseknek kedvez, de milli√≥kat tesz f√∂ld√∂nfut√≥v√°.

29. Az √Ėn regn√°l√°sa alatt az orsz√°g gazdas√°gi teljes√≠tŇĎk√©pess√©ge, az itt √©lŇĎ nagy t√∂bbs√©g√©nek √©letsz√≠nvonala tov√°bb s√ľllyedt a k√∂rnyezŇĎ orsz√°gokhoz k√©pest, korm√°nyz√°sa a t√°rsadalom legsz√©lesebb r√©tegeinek ma m√°r nem ny√ļjt semmilyen val√≥di perspekt√≠v√°t.

30. √Ėnnek nincs √°tfog√≥ strat√©gi√°ja a nyomorban √©lŇĎ milli√≥k helyzet√©nek megold√°s√°ra.

31. √Ėn ugyanakkor eltŇĪri, √©s tudom√°sul veszi, hogy a magyar politika befoly√°sos h√°tt√©remberei, csoportjai ‚Äěkeresztapak√©nt‚ÄĚ tev√©kenykedjenek

32. Az √Ėn szoci√°lis politik√°ja ma m√°r mindennapi meg√©lhet√©si gondokat, √©s l√©tbizonytalans√°got a t√°rsadalom nagyl√©tsz√°m√ļ csoportjai sz√°m√°ra

33. Az √Ėn politik√°ja nem ad a fiatalok t√∂megeinek perspekt√≠v√°t. A csaknem 30 %-os munkan√©lk√ľlis√©g ismeret√©ben nagyon sokan m√°r l√°bbal szavaztak √©s elhagyt√°k az orsz√°got, a rezidensek pedig test√ľletileg adtak ultim√°tumot a korm√°nyzatnak, hogyha nem v√°ltoztatnak a munkak√∂r√ľlm√©nyeiken √©s √©letfelt√©teleiken, akkor felmondj√°k √°ll√°sukat.

34. Az √Ėn hatalomra ker√ľl√©se √≥ta az orsz√°g csaknem minden p√©nz√ľgyi mutat√≥ja stagn√°l vagy cs√∂kkent.

35. √Ėn azt √≠g√©rte, hogy senkit nem hagynak az √ļt sz√©l√©n, most pedig a hajl√©ktalanokat is bŇĪn√∂zŇĎk√©nt b√ľntetik.

36. √Ėn sors√°ra hagyta a magyar vid√©ket.

37. √Ėnt hidegen hagyja az ‚Äěemberi t√©nyezŇĎ‚ÄĚ √©letk√∂r√ľlm√©nyeinek minden szinten tapasztalhat√≥ roml√°sa a sz√ľlet√©stŇĎl a hal√°lig.

38. √Ėn a tud√°st√°rsadalom √©p√≠t√©se helyett minim√°lis √∂sszegeket biztos√≠t kutat√°sra √©s fejleszt√©sre.

39. Az √Ėn gazdas√°g √©s kult√ļrpolitik√°ja nyom√°n a kult√ļra √©s annak int√©zm√©nyrendszere egyre ink√°bb megsemmis√ľlŇĎben van Magyarorsz√°gon, s helyette a kialakul√≥ idiokr√°cia √ļj f√≥rumai kapnak teret.

40. Az √Ėn korm√°nyz√°sa alatt megkezdŇĎd√∂tt az elŇĎzŇĎ √©vtizedek sor√°n megerŇĎs√∂d√∂tt k√∂z√©poszt√°ly sz√©tver√©se, t√∂nkremenetele, ellehetetlen√ľl√©se is.

41. √Ėn ma m√°r nem b√≠zik m√©g h√≠veiben sem, hiszen k√ľl√∂nben nem fizetett tapsoncok k√∂r√©ben mondta volna el m√°rcius 15. besz√©d√©t, s nem engedn√© cenz√ļr√°ztatni a m√©di√°ban az √Ėnre vagy rezsimj√©re elŇĎnytelen, b√≠r√°l√≥ szavakat, jeleneteket.

42. √Ėn a v√°laszt√°sok elŇĎtti √©v√©rt√©kelŇĎ besz√©d√©ben 2010-ben kijelentette: ‚ÄěMi, mai magyarok olyan orsz√°got akarunk a gyermekeinkre hagyni, ahol a t√∂rv√©ny szava mindenkire vonatkozik, √©s kiv√©tel n√©lk√ľl, √©s ahol minden embernek ‚Äď a politikusoknak is ‚Äď v√°llalniuk kell a felelŇĎss√©get szavaik√©rt √©s tetteik√©rt.‚ÄĚ

43. √Ėn hatalomra ker√ľl√©se √≥ta elfelejtette sz√°mos kor√°bbi kijelent√©s√©t, mint p√©ld√°ul ezt is, amit 2009. szeptember 11-√©n mondott a FIDESZ Orsz√°gos GyŇĪl√©s√©n: ‚ÄěMi nem akarunk olyan orsz√°gban √©lni, ahol mindent elvehetnek az embertŇĎl, ami√©rt megdolgozott, ahol a hazugs√°g az igazs√°g, ahol a lop√°s nem bŇĪn, ahol a hatalmasokra nem vonatkozik a t√∂rv√©ny.‚ÄĚ

44. Az √Ėn amn√©zi√°ja sajnos, ma m√°r t√°rsadalmi csoportokra ak√°r v√©gzetes is lehet, hiszen R√°kay Philipnek √©s Csermely P√©ternek 2009. szeptember 18-√°n azt mondta: ‚Äě√Čs a k√≥rh√°zakat is rendbe fogjuk tenni, √©s az orvosokat meg fogjuk becs√ľlni meg az √°pol√≥nŇĎket is ‚Äď erk√∂lcsileg is √©s anyagilag is. Ez meg fog t√∂rt√©nni sokkal hamarabb, mint azt ma Magyarorsz√°gon sokan gondolj√°k.‚ÄĚ

45. Sokak szerint √Ėn cs√ļny√°n becsapta a v√°laszt√≥kat, mert a TV2 T√©nyek Este c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban 2010. febru√°r 9-√©n azt √≠g√©rte az orsz√°g n√©p√©nek, hogy ‚Äě...megpr√≥b√°lunk a k√∂vetkezŇĎ √©vekben egy olyan Magyarorsz√°got f√∂l√©p√≠teni, amelynek a lelki jegyei, tulajdons√°gai a mai t√ľrelmetlens√©g helyett ink√°bb a t√ľrelem, az azonnali megtorl√°s ir√°nti v√°gy helyett a seg√≠tŇĎk√©szs√©g, a m√°sok megr√∂vid√≠t√©se helyett a m√°soknak ny√ļjthat√≥ seg√≠ts√©g, az elesettekkel szembeni f√©lelem √©s f√∂nntart√°s helyett ink√°bb a ‚Äěhogyan tudn√°nk szolid√°risak lenni egym√°s ir√°nt‚ÄĚ √©let√©rz√©s√©vel √≠rhat√≥ le.‚ÄĚ

46. √Ėn ma m√°r szemmel l√°that√≥an f√©l az utca szereplŇĎitŇĎl, k√ľl√∂nben nem titokban, oldalajt√≥n √©rkezve √©s t√°vozva, n√©p√©tŇĎl t√°vol √ľnnepelte volna a nemzeti egy√ľttmŇĪk√∂d√©s rendszer√©t.

47. Az √Ėn t√°voz√°sa felszabad√≠tan√° az orsz√°got a r√°nehezedŇĎ k√ľlsŇĎ-belsŇĎ nyom√°s al√≥l.

48. Az √Ėn t√°voz√°sa megakad√°lyozhatn√° az √°llamcsŇĎd bek√∂vetkezt√©t.

49. √Ėn egy√©bk√©nt is azt √≠g√©rte, hogy ha az IMF j√∂n, akkor √Ėn megy‚Ķ

50. S nem utols√≥sorban √Ėn v√°llalta azt a v√°llalhatatlan mondat√°t, miszerint "Megtanultam, hogy amikor es√©lyed van meg√∂lni a riv√°lisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed.‚ÄĚ Demokrata ilyet nem mond, pl√°ne nem cselekszik. Ink√°bb azon gondolkodik, hogy ha egyed√ľl nem k√©pes megoldani a r√° nehezedŇĎ probl√©m√°kat, akkor mik√©nt tudna sz√∂vets√©geseket tal√°lni, s m√°sokkal √∂sszefogva eredm√©nyes lenni.

Talán ennyi is elég!

Minisztereln√∂k √ör! Mindannyiunk, az orsz√°g √©rdeke volna, hogy min√©l hamarabb beny√ļjtsa a lemond√°s√°t. Ha val√≥ban szereti a haz√°j√°t, s foglalkoztatja annak sorsa, akkor megteszi √©rte, √©rt√ľnk!

Ide klikkelve √©rheti el SebŇĎk J√°nos √≠r√°s√°t a H√≠rszerzŇĎ.hu-n.!

Vissza...